Ses Seviyesini Sınırlama
Merhaba arkadaşlar bi özel okulda bilişim dersine giriyorum. Uygulamasını bitiren öğrenciler serbest kalabiliyor. Tabi öğrenciler sesi ayarlama konusunda pek başarılı değiller.
Şunu yapmak istiyorum kullanıcı ses seviyesini %15 in üstünde açamasın.
Bunu yapmanın bir yolu var mıdır?
Ana sesi belli bir seviyede tutmaya çalışan programlar var fakat başarılı değiller. Kullanıcı sesi yükseltince 2-3 saniye ses yüksele biliyor.
Ses Seviyesini Sınırlama
Merhaba arkadaşlar bi özel okulda bilişim dersine giriyorum. Uygulamasını bitiren öğrenciler serbest kalabiliyor. Tabi öğrenciler sesi ayarlama konusunda pek başarılı değiller.
Şunu yapmak istiyorum kullanıcı ses seviyesini %15 in üstünde açamasın.
Bunu yapmanın bir yolu var mıdır?
Ana sesi belli bir seviyede tutmaya çalışan programlar var fakat başarılı değiller. Kullanıcı sesi yükseltince 2-3 saniye ses yüksele biliyor.
NFC Özelliği Olmayan Cihaza NFC Ekleme
Arkadaşlar merhaba bazı sitelerde gördüm NFC özelliği olmayan telefonlar harici bir aparat takarak bu özelliğin kazandırıla bileceği yazıyordu. Fakat böyle bir ürün almaya kalktığım zaman bulamadım.
Böyle bir cihaz var mı? Nereden temin edebilirim?
Merhaba arkadaşlar simens ankastre fırınımız var fırın çalışıyor fakat fişi ters çevirip prize takınca fırının gövdesini kontrol kalemi ile kontrol edince gövdede elektrik görünüyor. Fırını çalıştırmayınca gövdede elektrik olmuyor çalıştırdığınızda gövdeye de elektrik geliyor. Tabi insanı çarpmıyor. Rezistansların uçlarını kontrol edince fırın açık konumdayken iki ucunda da elektrik görünüyor. Fişi diğer türlü takınca fırını açınca rezistansın sadece bir uçunda akım oluyor. Bu normal olan sanırım.
Yardımcı olacak var mı?
Midea Merkezi Sistem E1 Hatasi
|
ECA Kombi 10 dk Sonra C1 Hatasi Veriyor
|
Sürekli Saat ve Tarih Değişmesi
Merhabalar arkadaşlar intel DQ57TM model anakart var okuldaki bilgisayarlarımızda. Sürekli tarih ve saat değişiyor sigortaları kapatınca. İlk olarak setup pilini değiştim. Düzelmeyince bios güncellemesi yaptım. Fakat sorun düzelmedi. Böyle 5 tane bilgisayarımız var. Nasıl çözebiliriz.
Canon Yazıcı Tamiri Servisi
Arkadaşlar Canon marka yazıcı tamiri yapan tercihen İstanbul anadolu yakasında önereceğiniz servis var mıdır?
Atak2 Programını Kaldıramıyorum
Merhaba arkadaşlar faz2 win8 akıllı tahtamıza ata2 programı yükledim. Kaldırma flashı hazırlayıp tahtaya takıyorum tahta açılıyor ama atak programını kaldırmıyor. EBAAdmin oturumundan kurdum kaldırma işlemini yaparken de EBAAdmin oturumundan açıyorum. Kaldırma flashı hazırlamadan flash belleği biçimlendirerek de denedim fakat atak programı tahtadan kalkmıyor. Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Bazı bilgisayarlar internete bağlanmıyor.
Okulumuzda 2 tane modemimiz ve 3 tane swichimiz var. Bir modem bir swiche bağlı ve iade bilgisayarları bu swichten internet alıyor. Diğer modemimiz iki swiche bağlı(modemlerden iki ayrı kalbo ile swcihlere bağladım) bu swichlerden de sınıflara internet dağılıyor. Yeni yeni bazı sınıflarımızda internet gitmeye başladı. Sınırlı bağlantı diyor.
Sonra fazla fatura ödemeyelim diye tek modeme geçtik. 3 swichi de bir modeme bağladım. Bu sefer idare bilgisayarlarında da ara ara internet gitmeye başladı. Modemi ve swichleri kapatıp açında bazı idare bilgisayarlarına internet geliyor kimine gelmiyor. Sınırlı bağlantı görünüyor.
Modemden 3 kablo çıkartıp swichlere ayı arı dağıtarakta denedim. Swichleri bir birlerine bağlayıp modemin de bir swichle bağlayarakta denedim.
Aynı swiche bağlı bir bilgisayarda internet varken birinde olmuyor bunun sebebi ne olabilir?
Meslek: Öğretmen
anavarza |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 99
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.972 (Bu ay: 115)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri