Internet servis sağlayıcıları bilgilerimizi satıyorlar!
Selam,
Öncelikle bu konuyu, konu dışında açmamın sebebi burasının sitenin en aktif alanı olması ve yazacaklarım ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar faydalı olacağını düşündüm.
Ayın başında Millenicom'dan Turknete internetimi taşıdım, taşıdıktan sonra 0216 yada 0850'li numaralardan şu şekilde telefonlar almaya başladım.
"Merhaba, ben Turknet'ten sizi arıyorum ismim **** şuan 99TL lik paket kullanıyorsunuz bunun 55TL si internet 44TL si tv paketi, paketinizi aktif etmek için arkadaşlarımız
gelecekler" vs. diyip sizden onay almaya çalışıyorlar. Eğer o an kabul etmezsemde pakedimin 118TL ye çıkacağını, kabul edersem de 3 yıl için fiyat artışlarından etkilenmeyeceğimi
söylüyorlar. Bu arada tv paketide D-Smart. Bir başka aramalarında da internet hızımın düşük olduğunu ve bunun için sinyal yükseltici tanımlayacaklarını ve akşam 21:00 den sonra modeme reset atmamı ve hızımın %80 civarında artacağını söylediler. (Burada bir parantez açmak istiyorum sinyal yükselticinin tanımlanmayacağını biliyorum burada bir donanımdan mı bahsettiklerini vs herşeyi sordum zaten saçmaladı biraz orada ama gerçek internet sağlayıcı danışmanları da doğru düzgün bilgili olmadıkları için aradaki farkı anlayamıyorsun bende tamam diyip geçtim sonuçta hız sorunu yaşıyordum ve bunu Turknet'e daha bir iki gün önce iletmiştim). Bu çok ilginçti çünkü bir kaç gün öncesinde hız sorunu ile ilgili Turknet'ten şikayet oluşturmuştum, bundan dolayı gerçekten Turknetin aradığını düşünmüştüm fakat sonrasında bana "Paket içeriğinizi size tekrardan okumak istiyorum 55TL yalın internet ve 44TL tv paketi" diyince ben sizin Turknet'ten aramadığını ve geçen gün de aramıştınız siz derken, telefonu yüzüme kapattı. Şimdi burada 3 firmadan birisinin bizim verilerimizi sattıklarını düşünüyorum.
- Turknet'e geçer geçmez bunlar başladığı için Millenicom kendinden çıkan müşterilerin numaralarını sızdırıyor böylece başka operatöre geçen kişilerin sorun yaşayıp belkide geri dönmeleri amaçları
- Turknet satıyor ama neden yapsın? Belki içeriden bir çalışan yapıyor olabilir özellikle bu internet hızıma yönelik yaptıkları hareket beni çok şüphelendirdi!
- Turktelekom benim dışımda olan bütün operatörlerin kullanıcıları sorun yaşasınlar diye olabilir.
Ben bununla ilgili Turknet ile iletişime geçtim ve şikayetçi olacağımı belirttim, onlar böyle bir durumdan haberleri olduğunu ve avukatların ilgilendiğini ve benimle iletişime geçen numarayı istediler bende paylaştım. Ayrıca D-Smart paketi satmaya çalışıyor adamlar yani işin içinde D-Smart'ın da olduğu çok açıkve bununla ilgili insanlar şikayetvarda da konular açmışlar. Ben kvkk ya da şikayette bulunacağım ama ne yazık ki ülke de hak hukuk, kanun olmadığı için bunların düzeleceğini hiç sanmıyorum ama benim amacım önce kendi hakkımı aramak sonrasında da başkalarının başına geleceğini bildiğim için de olabildiğince insana ulaşıp onları uyarmak. Lütfen çok dikkatli olun, gerçekten en ufak bir dikkatsizlikte canınız sıkılabilir.
DS5'i nasıl bilirsiniz?
Selamlar, malum yaz ayları gelince araç ihtiyacımız artıyor maalesef fiyatlarda almış başını gitmiş ikinci eller bile dünyanın parası. Ağırlıklı olarak Toyora Corolla bakıyordum ama DS5'ler çok cezbediyor ve ciddi ciddi bu arabadan almak istiyorum. Kafamda soru işaretleri var birincisi ikinci eli çok az olan bir araç, satmak için araç almıyorum fakat Türkiye'de yaşıyoruz ne olur ne olmaz acil nakit ihtiyacı duyma durumu olursa insan elindekini nakite rahat cevirebilir mi diye düşünüyor. İkincisi aracın üretimi devam etmiyor, herhangi bir sorun yaşama durumunda yedek parça, servis veya benzeri herhangi bir sorun yaşar mıyım? Üçüncüsü aracın kronik bir sorunu var mı? Baktığım model 1.6 THP EAT6 yeni kasa modeli. Aracı canlı görme fırsatım olmadı ama görsellerine aşık oldum ikinci el durumunu göz ardı edeyim diyorum ama bu sefer yedek parça ve servis durumların bilmediğim için karar veremiyorum, yardımcı olabilecek bilgi verebilecek olan varsa çok memnun olurum.
Asus Rog Pugio II wireless sorunu
Merhaba arkadaşlar, mouse'u yeni aldım fakat 2.4ghz wireless şeklinde kullanmak istediğimde imleç donuyor yada takılıyor fakat kablolu veya bluetooth olarak çalıştırınca sorun oluşmuyor. Windows 10 üzerinde kullanıyorum, acaba sorun nedir bilgisi olan var mı, windows 10 kaynaklı bir problem olabilir mi? Ona göre iade etmeyi düşünüyorum eğer sorun mouse kaynaklı ise.
Ram upgrade (4x8GB) vs (2x8GB + 1x16GB)
Merhaba arkadaşlar, mevcut sistemimdeki ramlerimi arttırmak istiyorum fakat sıfır olarak aynı ramleri bulamıyorum dolayısı ile ikinci ellere bakıyorum.
Mevcutta kullandığım ramlerim: Crucial(2x8GB) Ballistix Sport LT Gray 3000mhz CL15(15-16-16-35 1.35v)
Sarı sitede bir kaç tane ilan gördüm, bunlardan bir tanesi tek olarak 1x16GB şeklinde.
Ben bunu alsam 2x8GB + 1x16GB olarak çalışmasında tek kanal çift kanal muhabbetlerinden dolayı bir sorun yaşar mıyım? Yoksa illa 4x8GB olarak mı tamamlayayım?
Bunların dışında uyumlu olacağını düşündüğünüz başka sıfır veya ikinci el ramlerede açığım.
Şimdiden zaman ayırıp cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Sistemimde ki sorunu bulamıyorum
Arkadaşlar merhaba,
Evde ofis ortamı oluşturmak için 8-9 ay önce pc topladım ama bir türlü istediğim performansı alamıyorum en sonunda konu açmak istedim. Yazılım geliştiriciyim visual studio kullanırken olsun, masaüstünde mouse ile seçerken böyle gecikmeli işlem yapıyor sorun nedir bulamadım. Monitörüm büyük acaba işlemcim mi yetersiz kalıyor yada ram mi yetmiyor olabilir fikir verebilirseniz çok sevinirim.
Pc özellikleri:
Amd Ryzen 5 3600x
Asus TUF Gaming X570-PLUS WIFI
16GB Ram
Sapphire 5800xt
Samsung 49 CHG90 monitör
Sigma Plus vs Demirdöküm A5 Performans
|
Millenicom internet hızım yerlerde
|
Neden Philips hiçbir yerde yok
|
Tavsiye raf tipi hoparlör
|
Amerika'da dil okulu
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 620
İkinci El Bölümü Mesajları: 61
Konularının görüntülenme sayısı: 13.034 (Bu ay: 211)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 147 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic