4070 Ti vs 7900 XT Aynı fiyat
2 Gündür video izleyip inceleme okumaktan kafam allak bullak oldu artık çareyi konu açmakta buldum.
Durumumu izah etmek gerekirse ben 3-4 ay önce ekran kartı hariç B650 ve Ryzen 7600x li yeni bir sistem topladım ve eski kasamdaki 3070 Palit'i yeni bilgisayarıma aktardım. Şimdi boştaki kasayı da abim kullanmak istiyor ve ekran kartı lazım. Eski kasanın gücü 3070 i ucu ucuna kurtarıyordu bu yüzden elimdeki 3070'i eski kasama geri takıp yeni bilgisayarıma dolar daha da uçmadan upgrade etmeye değer bir kart almak istiyorum.
Bu kısımda 4070 Ti ve 7900 XT en çok tercih edilen seçenekler. Sadece oyun için kullanacağım, monitörüm 1080p 240hz. 7900XT bazı oyunlarda daha yüksek fps veriyor ve daha çok VRAM'e sahip fakat daha önce hiç AMD kart kullanmadığım için ön yargılıyım. İflah olmaz bir rekabetçi oyun hastası olduğum için Ray Tracing ve DLSS gibi özellikleri pek deneyip gözlemleme fırsatım olmadı o yüzden bu özellikler hakkında ne beklentim var onu da bilmiyorum.
Bu iki kart arasında kaldım.
7900XT nin vade farkını da ekleyince iki kart da aynı fiyata gelmiş oluyor. 7900XT mantıklı gelse de bir yandan Nvidia da sebepsiz bir güven veriyor. Bu kartlar haricinde gardaş o kadar para harcamana gerek yok al bunu tak derseniz sizin önerilerinizi de değerlendirebilirim.
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.270
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 4.209 (Bu ay: 16)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.094 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor