Z370'den Z390'a geçmek performans farkı yaratır mı?
selamlar
donanımı aşağıya yazdım ve neredeyse aldığım günden beri 5ghz de kullanıyorum işlemciyi (2 yıl civarı), henüz herhangi bir mavi ekran veya çökme yaşamadım, saatler oyun oynadığımda dahi stabilite sorunu olmadı
fakat bell bir süre sistem yük altında kaldıktan sonra işlemci hızı 4.8 lere hatta daha aşağıya kadar düşüyor, pek bir bilgim yok açıkçası ama vrmlerin yetersizliğinden ve ısınmasından kaynaklı olduğundan şüphe ediyorum, oyunlarda ciddi miktarda fps düşüşleri yaşadığım oluyor
şuan z390 anakart bulmak oldukça zor, özellikle sıfır kapalı kutu şeklinde, asus prime z390-a geçiş yapsam sizce bu yaşadığım sorun ortadan kalkar mı? performansa etkisi olur mu?
anakart: msi z370 gaming plus
işlemci: 9900k @ 5Ghz
işlemci soğutucusu: corsair h150i pro
ekran kartı: rog strix 3090 oc
ram: corsair vengeance 32gb 3600mhz
psu: rog strix 850w gold
Hareketli TV Askısı, Tuğla Duvar
Selamlar
1-2 hafta içinde taşınmayı planlıyorum ve odam için yeni bir tv aldım, sitesinde stantsız set ağırlığı 17.7 kilogram yazıyor ve odadaki eşyaların yerleşimi sebebiyle hareketli olması benim için çok daha iyi olacak.
İnternetteki yorumlardan gördüğüm kadarıyla tuğla duvarın hareketli askıyı taşımayacağını yazanları gördüm fakat doğru şekilde montajlanırsa kaldıracağını yazanları da gördüm. Emin olamadığım için konu açtım, duvar iki odayı birbirinden ayıran, ortalama kalınlıkta, tuğla bir duvar, kendi servisi kurulum yapacak. Askıyı benim almam gerekiyor, hangi askıyı almalıyım? servis gelmeden benim duvarın taşıyıp taşımayacağını anlama şansım var mı? Eğer taşımaz ise alternatif bir çözümü var mı?
Küçük oda için klima tavsiyesi
Selamlar herkese
10 m2'lik odam için bir klima arıyorum, konuya çok uzağım, forumdaki diğer konuları inceleyip duruyorum fakat ne yazılanlardan ne anlatılanlardan gram anlamadığım için yeni konu açma ihtiyacı hissettim.
Ankara'dayım odam 10 metrekare, çok yüksek ihtimalle sadece yaz aylarında odayı serinletmek için kullanacağım, mümkün olan en sorunsuz en uzun ömürlü ve enerji verimliliği yüksek klimayı almak istiyorum, tabi bir de mümkünse en az uğraştıracak olanı.
Z390 Anakart ve Ram uyumluluğu (i9 9900k)
Selamlar herkese
9900k için işlemci ve ram almam gerekiyor, karar verdiğim ürünler aşağıda yazıyor (z390 serisi anakart bulmak biraz zor açıkçası çoğu marka model artık ya stokta yok ya yurt dışında)
Aldıktan sonra sorun yaşamamak adına, anakartın sitesindeki uyumlu ramler tablosundan bakarak ram seçtim ve aşağıdaki rami bulabildim. 4 Adet olması ve tüm slotları aynı anda kullanıyor olmasından dolayı emin olmak istediğimde konu açtım. Bilgili arkadaşlar kontrol edip teyit edebilir mi lütfen?
Anakart: Gigabyte Z390 AORUS PRO
Ram: Corsair 32GB (4x8GB) 3600MHz C18 DDR4 CMK32GX4M4B3600C18
Anakartın uyumlu çalıştığı ramler listesi
https://download.gigabyte.com/FileList/Memory/mb_memory_z390-aorus-pro_191108.pdf
Silinebilirr
Konu silinebilir
i9 9900k için 32gb ram tavsiyesi
Full tower kasa tavsiyesi
Selamlar herkese
Full tower kasa önerisine ihtiyacım var, mümkün olduğunca büyük boyutlu ve sade, minimalist bir tasarımda olması tercihim, hatta olmazsa olmazım denecek kadar mühim. Abuk subuk tasarımlardan pek haz etmiyorum açıkçası. Bütçe olarak ise 2000 liraya kadar çıkarım sonrası pek mantıklı gelmiyor ancak güzel bir kasa ise üstüne de çıkabilirim.
27" 2K 240Hz Monitör Tavsiyesi
Selamlar arkadaşlar
Elimde MSI MAG271CQR model bir monitör var, bunu 2. monitör yapıp 240hz ve 2k çözünürlükte 27 inç bir monitör almayı planlıyorum. Mümkünse curved olmalı sebebi ise elimdeki monitör de curved olduğu için bir bütünlük olsun istiyorum.
İnternette bu özellikte monitör arattığımda karşıma çıkan tek monitör alttaki, her türlü tavsiye ve alternatife açığım.
SAMSUNG 27" Odyssey G7
Sınırsız Bütçe Mouse Tavsiyesi
Selamlar
Çoğunlukla fps oyunları oynuyorum fakat multimedia ve kısayollar sebebiyle ekstra tuşlara da ihtiyacım var, kablolu olması tercihim. Uçuk kaçık olmadığı sürece fiyatı çok mühim değil ama 2 bin lira da vermem yani
Daha önce razer naga epic kullandım, memnun kaldım fakat biraz ağır, bataryasını falan çıkarmama rağmen ağır geliyor. Tercihen büyük bir mouse olmalı fakat seçenek yoksa standart boyutlarda bir mouse da olabilir.
3080 için PSU tavsiyesi
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.061
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 58.257 (Bu ay: 564)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 284 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware