256gb dip fiyat 64gb lığını kullanıyorum fiyatına göre iyi telefon
Bu telefonun ana konusu olmaması üzdü beni açıkçası. Bir kaç gün önce satın alarak Xiaomi Redmi Note 8 den TCL 10L ye geçtim buna göre bir kaç paylaşım yaptıktan sonra önceki telefonuma göre artı eksi şeklinde bir değerlendirme yapacağım. Global forumları çok taramadım ama zaman buldukça biraz deha derine inip bişeyler paylaşmaya çalışacağım, ilk etapta xda ya baktım ama bakmaz olaydım telefonun sayfası açılmış ama tek bir paylaşım yok! ne yapacağız bilmiyorum valla
TCL (Telephone Communication Limited)
TCL türkçesi Telefon İletişim Ortaklığı olarak çevirebileceğimiz bir marka kısaltması. Kuruluşu Çin de 1981 e kadar gidiyor. İlk ve asıl işleri TV üretip satmaktı ve şu anda dünyada bazı verilere göre Samsung un arkasında ikinci en çok TV (yada ekran) satan markadır. Telefon üretimine fransız Alcatel ile ortaklık yaparak girdiler Blackberry markası için de bazı başarılı modeller ürettiler ve 2019 senesinde ilk TCL markalı telefonları piyasaya sürdüler. TCL Plex örneğin bizde de geçen sene popüler olmayı başarmıştı. 2020 biraz durgun geçse de özellikle orta ve giriş segmentte yeni modelleri bu sene görmeye devam edeceğiz. Genelde rakip olarak Samsung un A serilerini örnek-rakip alıyorlarmış. Yurt dışında ABD vs. gibi uzak yerlerde dahi olsa teknik servisleri iyi seviyede denilebilir. Geçen seneki toplam ciroları 10 milyar dolar olan bir şirketten bahsediyoruz ve telefon işine yabancı değiller bu işi biliyorlar.
Resmi ürün tanıtım sayfası: (Çok iyi hazırlanmış kesinlikle yukarıdaki sekmelerden heryeri gezmenizi tavsiye ederim.)
https://www.tcl.com/tr/tr/mobile/tcl10-l.html
Epey sayfasında işe yarayabilecek yorumlar bulunuyor şu an için iyi fikir alınabilecek bir yer gibi görülüyor, kıyaslama yaparken işe yarayacaktır:
https://www.epey.com/akilli-telefonlar/tcl-10l.html
ÖZELLİKLER
Tasarım
Boyutlar: 162,2 X 76,5 X 8,4
Ağırlık: 187 g
Yan tuşlar: Güç, ses, Akıllı Anahtar*1
Marian Mavisi yüzey: 2.5D ön cam, 3D PMMA arka yüz, mavi holografik film
Buz Beyazı yüzey: 2.5D ön cam, 3D PMMA arka yüz, beyaz holografik film
İşletim Sistemi
TCL Arayüzü
Android™ 10
İşlemci
İşlemci Qualcomm® Snapdragon™ 665 mobil platform
CPU: Qualcomm® Kryo™ 260 Octa-Core (4 x Gold 2,0 GHz, 4 x Silver 1,8 GHz)
GPU: Adreno™ 610
Display
6,53 inç LCD Dotch™ ekran
19.5:9 ekran (1080 x 2340 piksel)
FHD+ çözünürlük
Özel ekran işlemcisi
Ekran-gövde oranı: %91*2
395PPI
(Bazı kaynaklara göre Gorilla Glass 3 var)
Dörtlü arka kamera
Çözünürlük: 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
Lens: 6 P + 5 P + 3 P + 3 P
Otomatik odaklanma
Kontrast algılama otomatik odaklanma (CDAF), faz algılama otomatik odaklanma (PDAF)
10X dijital yakınlaştırma
İkili tek tonlu LED flaş
Diyafram açıklığı: F1.8 + F2.2 + F2.4 + F2.4
Görüntü sensörü: S5KGM1 + GC8034 + GC2385 + GC2385
Sensör boyutu: 1/2,25 inç + 1/4 inç + 1/5 inç + 1/5 inçv
Piksel boyutu: 0,8 μm + 1,12 μm + 1,65 μm + 1,65 μmv
Lens görüş alanı: 79° + 118° + 79°+ 86,6°
Video çekme: 4K@30FPS
Ağır çekim video: 1080P@120FPS, 720P@240FPS
Özellikler: Google Lens, HDR, kayıt anında fotoğraf çekimi, Light Trace Modu, Makro Mod, Panorama Modu, Portre Modu, Pro Mod, gerçek zamanlı bokeh, manzara algılama, Slow-Mo Video Modu, Stop-Motion Video Modu, Süper Gece Modu, Geniş Açı Modu
Ön kamera
Çözünürlük: 16 MP
5 P lens
Sabit odaklama
LCD flaş
Diyafram açıklığı: F2.2
Görüntü sensörü: S5K3P9SP04
Sensör boyutu: 1/3,1 inç
Piksel boyutu: 1,0 µm
Lens görüş alanı: 76,3°
Video çekme: 1080P/720P@30FPS
Özellikler: Yüz Güzelleştirme (fotoğraf), Portre Modu
Bellek
6 GB RAM + 64 GB ROM
6 GB RAM + 128 GB ROM*3
256 GB'a kadar Micro SD kart destekler (FAT32)
Kullanıcı belleği: 44 G/107 GB
Pil ve performans
Pil: 4000 mAh
Konuşma süresi: Normal kullanımda 11 saat (2G), 25 saat (3G), 15 saat (4G)
Bekleme süresi: Normal kullanımda 593 saat
Şarj etme süresi: 2 saat 19 dakika
Ses
Ses formatları: AAC+, gelişmiş AAC+, AAC LC, AMR-NB, AMR-WB, FLAC, MP3, MIDI, Vorbis, PCM/WAVE
HD Ses
Çift mikrofon
Çift mikrofonlu gürültü iptali, ses yakınlaştırma ve 3M adaptör
3,5 mm ses girişi
Desteklenen kulaklıklar: LRGM ve LRMG
Bağlantı
4G veri: LTE Cat 6 (400 Mbit/sn indirme, 75 Mbit/sn yükleme)
3G veri: HSPA+ (42 Mbit/sn indirme, 5,76 Mbit/sn yükleme)
2G veri: GPRS/EDGE
4G LTE Bantları: EU/MEA/SEAPAC: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41 LATAMUS-OM/CA: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/26/28/38/66/25/40/41
3G Bantları: EU/MEA/SEAPAC: 1/2/5/8 LATAM/US-OM/CA: B1/2/4/5/8
2G Quadband: 2/3/5/8
Wi-Fi: 2,4 GHz için 802.11 b/g/n, 5 GHz için 802.11 a/n/ac, Wi-Fi Direct, Wi-Fi ekran, 4G İnternet Paylaşımı, VoLTE, VoWifi (isteğe bağlı)
Bluetooth 5.0, Super Bluetooth, aptX, LDAC, NFC
USB: USB Type-C, USB 2.0, USB OTG
Tek SIM model: 4FF Nano SIM + Micro SD
Çift SIM model: 4FF Nano SIM + 4FF Nano SIM veya Micro SD
Sensörler
İvmeölçer ve jiro sensörü, A-GPS, e-Pusula, GPS Galileo, yakınlık sensörü, RGB ışık sensörleri
Kimlik doğrulaması
Yüz Anahtarı, parmak izi sensörü
Diğer özellikler
Fener, NFC, Google Asistan
Aksesuarlar
Koruyucu kılıf, ekran koruyucu film
ARTILAR , EKSİLER
++++++++++++++
+ Özelliklerine göre şu anki fiyatı (2000tl civarı). İlk giriş yaptığında 3000tl ile girmişti maalesef ve az buz değil %50 fiyat kırmak zorunda kaldılar. Özellikle 6Gb ram, NFC ve Snapdragon platformunu bir arada ve Android 11 ile bu fiyata bulmak imkansız.
+ Selfie kamerası gerçekten çok çok başarılı ben çok beğendim. Redmi Note 8 den iyi.
+ Ergonomisi ve ağırlığı bana oldukça ideal geldi ele oturuş hissi kalınlığı vs. oldukça iyi. kasa kalitesi gayet iyi sağlamlık hissi uyandırıyor gıcırdama vs. yok.. RN 8 de bende özellikle boyutuna göre kalınlığı sıkıntı yaratıyordu bunda kalınlık aynı olsa da boyutuna göre ideal olmuş.
+ Dotch ekran yani köşede nokta ön kameralı ekran gerçekten harika bir deneyimmiş, RN 8 de damla çentik gerçekten çok kötü görünmeye başlamıştı. Hem durum çubuğuna tecavüz etmiyor kullanımı kısıtlamıyor hem de oyun veya video izlerken de sol altta kalıyor ve orada olduğunu unutuyorsunuz. Bundan sonra dotch cuyum..
+ Sade arayüzü akıcı xiaomi gibi reklam yok ve onlarca gereksiz uygulamayı boca etmemişler.
+ Ekranı IPS LCD ama gerçekten çok göze hoş gelen bir görüntüsü var renkler canlı ayrıca NXT Vision diye yazılımsal bir özellik de var çabuk ayarlar sunuyor oldukça işlevsel ve pratik.
+ Arka kameranın video kalitesi fiyatına göre fena değil, ön kamera iyi, EIS elektronik odaklama tuhaf bir şekilde beklenenden çok daha iyi çalışıyor. Aşağıda bir ecnebi arkadaş kamerayı çok sağlam incelemiş tüm merakınızı giderecektir.
+ Sunduğu performans 6gb ram in hakkını veriyor, telefon boğulmuyor teklemiyor çok hızlı değil ama RN 8 de yaşadığım tıkanmalar boğulmalar kesinlikle yok bu da işlemci birebir aynı olsa da ram in fazla olmasının bir getirisi. Oynatamayacağı oyun yok sanırım, oyun oynarken arka plana attığımdaki ıkınma yok rahatça ana ekrana dönebiliyor tamam mutlaka 720 ler 860 lar falan gibi değil ama en azından giriş seviyesi için çok iyi.
------------------------
-- Hoparlör ses kalitesi maalesef kötü, sesler zayıf ve tiz geliyor özellikle RN 8 in dış sesinden sonra bayağı zayıf geldi, ses yüksekliği ise kötü değil vasatın üstü diyebilirim.
-- Akıllı anahtar dedikleri sol taraftaki 3. tuş biraz saçma olmuş bence. Tabi ki işlevsel yanları var mesela direk tek tuşla kamerayı açmak özlediğim bişeydi açıkçası ama bence konumlandırma yeri yanlış cepte karışabiliyor.
-- Suya karşı herhangi bir dayanıklılığı yok. Bu arada maalesef cihazda bildirim ışığı yok.
-- Hızlı şarj özelliğinin zayıf olması, yaklaşık tam dolum 2 saatte oluyor 10watt ile şarj ediyor benim için bir sorun değil ama bataryayı içen oyun ve videocular için koydum bu eksiyi. Aslına batarya ömrü için iyi bile sayılır benim için.
-- İçinden çıkan kılıf ekran koruyucu hiç yoktan iyi ama gerçekten kötüler ve kılıf vs bulmak biraz zor.
https://www.amazon.com.tr/dp/B087XNC3KY
dün aldım bu telefonu şu anda deniyorum başkasına vereceğim giriş seviyesinde 6gb ramli ve NFC li bu fiyata tek telefon bütçesi kısıtlı olanlar değerlendirebilir. Ayrıca dünden beri amazon, hb ile bu telefonda resmen piss contest yapıyor belki biraz daha düşebilir, düşmeyebilir de...
https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B08C7TGMMH/ref=ox_sc_act_image_2?smid=AQ2F9CMGC0UJS&psc=1
Netac markası nasıldır arkadaşlar amazon.com da 3d nane olduğu yazıyor çok da bilgim yok bu konularda..geçen 480gb kioxia almıştım 360tl ye ama almışken 1tb mi alsam diyorum yorum yapabilecek var mı?
düşük güç tüketimli sistem kurmak isteyenlere giriş seviyesi kart, gddr6 ram kullandığı için %10 civarı oc olabilir sanırsam yanılıyorsam özür dilerim.
MSI GTX 1650 SUPER GDDR6 4GB, 1650TL hepsiburada
ben bir akrabam için kaptım bir tane uzun zamandır bu fiyatlara düşmemişti sanırım en son bir kaç gün önce 1700 e düşmüştü
not: denizbank kredi kartı olan varsa %10 bonus veren kampanyayı unutmasın
https://www.migros.com.tr/s-link-spg-f05-15m-5li-akim-korumali-priz-p-2555ea1
istanbul sancaktepe de stokta görünüyor kalitesi hakkında bilgim yok ama fiyat iyi gibi
|
II. Çözüm Sürecimiz hayirli olsun.
|
...
|
Sevmediklerine sabredemeyenler, sevdiklerine kavuşamazlar.[/center] |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.976
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 53.107 (Bu ay: 171)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.038 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic