Yüzbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 666 (Bu ay: 12)
Merhaba arkadaşlar,
Bir ahşap çubuk boyama makinesi yapmak istiyorum. Makinenin konsepti şu şekilde:
- Ahşap çubuk, döner bir tablaya yerleştirilecek ve kontrollü bir hızda dönecek.(Servo Motor?)
- Makinenin üstünde bir mil olacak ve o mil üzerinde hareket edebilen iki tane lazer modulu kafası olacak. İki lazer ışını çubuğun üzerine projekte edilecek ve boyama için hassas aralıkları işaretleyecek.(Örneğin iki desen boyama arası 5mm ise cubugun ilgili noktasına iki tane lazer ışığı vuracak ve arası 5mm olacak)
- Lazer işaretleme sistemi ve çubuğun dönüşü, bir bilgisayar programı tarafından kontrol edilecek.
Bu makineyi yapmak için gerekli malzemeleri ve bileşenleri (lazer modülleri, lazer sürücüler, motor, motor kontrolörü vb.) nereden ve nasıl bulabilirim?
Ayrıca, bu tür bir makineyi tasarlamak ve inşa etmek için herhangi bir özel beceri veya uzmanlığa ihtiyacım var mı? Herhangi bir kaynak veya rehber önerebilir misiniz?
Tüm bu konularda bilgi ve önerilerinizi rica ediyorum.
Teşekkürler.
Istabulda Özel Nikah Salonu Onerisine Ihtiyacim Var
Merhaba arkadaslar, Ekim ayinda evlenmeyi dusunuyoruz, evimiz Beylikdüzü’nde olacak. Kız Anadolu yakası Maltepe’de oturuyor ben ise Beylikdüzü’nde, evlilik için malum kiralardan dolayı bekar olarak oturduğum evi kullanacağım eşyaları yenileyeceğim. Bu süreç içinde kafamıza takılan şeylerden biri nikah muhabbetleri.
Düğün yapıp stres yaşamayalım nikah yapalım onun yerine güzel bir yerde balayına gidelim dedik, yalnız nikah salonlarında da şipşak bir sürede işlem tamamlanması hoşumuza gitmiyor, malum şehirdışından ve şehrin ücra noktalarından gelenler olacak. Bu noktada çözüm olarak bir mekan tutup(düğün salonu) nikah töreni yapalım ikramlıklı danslı gürültüsüz sade birşey yapalım istiyoruz.
asıl soruya geçelim, bizim taraftan Trakya’dan gelenler olacak kız tarafınında bir kısmı Anadolu yakası bir kısmı Avrupa yakasından gelecek. Orta nokta da yapalım insanlar rahat ulaşsın otopark sorunu yaşamasın istiyoruz. Bu bağlamda Bakırköy nasıl bir lokasyondur? Yada bu konuda tavsiyeniz tecrübeniz varsa dinlemek isterim. Ayrıca salon ismi de paylaşabilirsiniz. Bütçe 10-15bini geçmesin istiyoruz.
Mutfak Dolabı ve Tezgah Yenileme
Merhaba arkadaşlar,
5.10x2.60 12m² uzun ince bir mutfağım var.
Bina 20 senelik, evlilik için mutfak dolaplarına tadilat yapmam gerekiyor 3m x60 cm gibi bir tezgah ve 3.6 x 30cm lik bir dolap var.
Mutfak tezgahı 1m geliyor arada ankastre fırın için boşluk var daha sonra 2m olarak devam ediyor toplam 3m,
aslında en son tarafta bulaşık makinesi için yer yapmışlar ama oraya sığmadı makine.
İstanbul esenyurtta oturuyorum, böyle bir tadilatın maliyeti ne kadar olur?
Ayrıca granit tezgah ve dolap metre hesabı nasıl yapılıyor(genişlikxuzunluk olarak mı?).
FedEx e dava açabilir miyim
Merhaba arkadaşlar, ben FedEx ile müşterime bir paket gönderdim. Paket içerisinde satış fiyatı 400dolar olan bir ürün vardı. Paketi kaybetmişler, daha doğrusu benim iyice sıkı bir şekilde bantladigim paketin içi boş gelmiş , damaged olarak raporlamislar. Şimdi bu şartlarda en fazla 100dolar tazmin bedeli ödeniyormus. Benim elimde 400dolarlik fatura var, ben zararimin tamamen karsilanmasini istiyorum, bunun için nasıl bir yol izlemem gerekir ? Fedexe bu tarz bir konuda dava açan oldu mu hiç?
Duster 2013 Laurette 4x4 Multimedia Hk.
Merhaba arkadaşlar herkesin kandili kutluyorum,
Öncelikle aranızda yeniyim, yıllardır heves ettim ve Duster 4x4 bir araç almak şimdi nasip oldu. 2013 model Laurette paket.
Aracın teyip/multimedya kısmını yeni nesil sistemler gibi LCD ekranlı model ile modifiye etme şansımız varmıdır?
Gönderiye temsili olsun diye google'dan bulduğum teyip resmini ekledim.
İkinci sorum piyasada gördüğüm kadarı ile araç için olan multimedia cihazları 1gb ve 2gb ramli. Ben navigasyonda 2gb'ın bile yetersiz olacağını düşünüyorum, bu cihazları kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse herkes için çok yararlı olacağını düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar benim 110bin TL nakit bütçem var.
Temiz, on kaput ve tavan boyasız degisensiz yururunde sıkıntısı olmayan 4x4 duster ariyorum. İstanbul Beylikdüzündeyim. Tekliflerinizi değerlendiririm şehir farketmez.4x2 tekliflerini de değerlendiririm
Kamp Aracı
Merhaba arkadaşlar,
ben araç alacağım. öncelikle şunu belirteyim araçtan hiç anlamıyorum, ilk aracım olacak.
İstediğim özellikler patika ve stabilize yolda gidebilen yerden normal binek araçlara göre yüksek, alt takımı sağlam bagajı geniş bir araç arıyorum.
Ayda 1 yada 2 kez kampa giderim aracı mümkün olduğunca çamura ve aşırı bozuk yollara sokmayacağım şekilde güzergahlar bunlar.
Kamp dışında şehir içinde İstanbulda çok hafta 2-3 kez işlerim için kullanacağım. Yani şehir içi çok yakmayan araç olması daha uygun olur benim için
Biliyorsunuz ki araç fiyatları uçtu, dolayısıyla ikinci el alacağım 160bin km ye kadar dizel/benzinli araç bakıyorum. sahibinden.com da bir sürü ilan gezdim son olarak dacia sandero stepway de karar kıldım.
Bütcem 80-100 000 arası. Bu araç istediğim güzergahlara uygunmudur, başka alternatif araç olarak neleri önerirsiniz? Bu aracı kullananlar artılarını eksilerini yazabilir miler?
Merhaba arkadaşımlar,
Hetzner ağından dedicated bir sunucum var. 500 mbps indirme / 300 mbps yükleme hızları var. Ancak Windows sunucusunu (sunucu 2012 ve 2019) kurduğumda, bu yükleme hızı yaklaşık 15-20 mbps'ye düştü.
IIS'i varsayılan yapılandırmayla kullanıyorum. Test dosyam 3.7gb iso dosyası. Windows server 2012 üzerinde kurulu olan iis web sitesi klasöründen test dosyasını indirdiğimde, evimden 1.5 megabayt / s hız alıyorum (50 mbps internetim var). Ama linux rescue ve apache2 ile denediğimde evimden 6 megabayt / s hız aldım. Yani evimdeki maksimum indirme hızı zaten 5-6mb / sn. Ama sunucu 2012 ve 2019'da denediğimde neden yavaşladığını anlamıyorum.
Problem ne olabilir?
sunucum yükleme hızı ekran resimleri:
[img]https://store.donanimhaber.com/eb/fa/a3/ebfaa3957c0c3f3c4c7c99dd782aa5ff.jpg[/img]
[img]https://i.hizliresim.com/aqmxOG.jpg[/img]
[img]https://i.hizliresim.com/EO6cUO.jpg[/img]
[img]https://i.hizliresim.com/mUNcsi.jpg[/img]
Kablonet altyapılı Vodafone Net Çilesi Yardım
|
El Yapımı Fotograf Studyosu
|
Meslek: Harita Mühendisi
İlgi Alanları: Bilgisayar Programlama, donanım, e-ticaret
Temel ilkem az kazan ama dürüst ol. |
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 477
İkinci El Bölümü Mesajları: 107
Konularının görüntülenme sayısı: 27.728 (Bu ay: 484)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware