Arkadaşlar son 1-2 aydır sürekli pingim özellikle yurtdışı çıkışlı oyun bağlantılarında 400-500 lere kadar çıkıyor. Saatte 15 dakika 40-50 ms alırsam şükrediyorum. Ankara/Yenimahalle ilçesinde bu sorundan muzdarip olan başka kişiler var mıdır? Ne yapmak gerekir? Türk Telekom Fiber altyapısına geçsek daha mı iyi olur? Önerilere açığım.
Arkadaşlar merhabalar, sistemimi aşağıdaki gibi üç parça alarak yükseltmek istiyorum(Elimde Fury DDR4 2133Mhz 3x4 (12 GB) Ram & 1060 OCV1 6GB bulunmakta o yüzden.). Tabi ki vatan'dan alacağım parçaları %10-15'Lik indirimi yaptıkları an alacağım.
Fakat malumunuz 1 ay sonra 25 kasım black friday. Sizce beklemeli miyim? Fiyatlar çok düşer mi? Geçen senelerde aşırı dişe değer bir indirim olmamıştı çoğu şeyde ancak bu konuda fikirleriniz nelerdir belirtebilirseniz sevinirim.
Ayrıca ürünlere kendi fiyat aralıklarında farklı önerileriniz varsa da ekleyebilirsiniz. İyi forumlar.
5000-6000 TL Sistem Yükseltme
Arkadaşlar merhabalar. Şu an elimde olan sistem şöyle :
FX 8320 3-5->4.5GHZ(OC) + Hyper212X Soğutucu Fan
Gigabyte 970a-ud3p
MSI 1060 6GB OCV
2x4gb + 1x8gb 1600mhz Gskill Ripjaws DDR3
Silver Power sp-600a2c 600W / +80
Thermaltake core v71 Kasa
Şimdi konuya gelelim, elimdeki sistemi ekran kartı & kasa hariç yükseltmek istiyorum lakin bazı özellikle işlemci konusunda karar kılamadım zira ryzen 3600 & 5500 versuslarında genelde çok bir fark yok anladığım kadarıyla. i3-12100F almaya kalksam bu sefer anakart kısmında oldukça fiyat yükseliyor.
Sonuç olarak tavsiyelerinizi ekseriyetle bekliyorum arkadaşlar, iyi forumlar.
Herkese merhabalar, arkadaşımın Monster Abra A5 V17.2 laptopunun ramini 16 gb'a yükseltmek için birebir aynı model & marka Crucial CT8G4SFRA32A 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 Notebook Ram satın aldık ve sorunsuz şekilde taktık.
Lakin taktıktan sonra FIFA22'de inanılmaz bir takılma ve stutter oluyor. Ayarları değiştirdik, driver güncelledik ve hatta farklı internet ile denedik belki bağlantı problemidir diye fakat nafile. Ramleri tek tek ve farklı slotlarda da denedik ancak problem garip bir şekilde devam etti(Bilgisayarla gelen ram'i tek başına taktığımızda dahi). Arkadaşımın bilgisayarındaki diğer tek oyun F1 2021 ve onda herhangi bir problem yok ancak FIFA'yı günlük oynuyor ve bu oldukça can sıkıcı bir problem.
Daha önce böyle bir durum tecrübe edeniniz var mıdır, yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.
Türknet kullanıcısıyım ve 2 gün önce, 1 aydır süregelen sürekli kopma problemi nedeniyle 7 kere yönlendirilip üstlerinden baskı yapıldıktan sonra TTnet saha ekibi teşrif etti çözüm için. Yaptıkları tek şey port değiştirmekti ve hat değerlerim normale döndü, 50 mbps alamadığım hız tekrar tam 100mbps' e (kapasite 120-125) çıktı. Gece 2-2.30 arası internetim ben offline oyun oynarken gitmiş. Ve o saatten bu saate kadar sürekli kopma, hat değerlerinde rezillik ve hızım ise maksimum 55mbps mevcut 50 mbps oldu.
Not düşeyim bu olay bir kere daha oldu ve yine aynı şekilde sık sık kopma problemim çözüldükten 1 gün sonraki gece saatlerinde yine kopmuştu ve 1 aylık süreç başlamıştı. Türknet'in kendi ekibini de çağırdık ve gerekli kontrolleri yaptılar. Bina içi tesisatım oldukça iyi, ankastreye ne değer geliyorsa direk aynısını modemde alıyorum. Yani sorun tamamiyle TTnet tarafında.
Şimdi bu kasıtlı değilde nedir?
.
|
|
Ankara Opel Astra Bakım/Tamir
|
HTC ONE M7 SERVİS YARDIM
|
Kasa Önerisi Yardım Lütfen
|
cf400d37826775718f286094dbfbb10d1.jpg |
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.311
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 11.169 (Bu ay: 143)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 167 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic