Merhaba arkadaşlar,
Laptop alıcam, laptoplar hakkında pek bilgim yok. Genelde chrome kullanıcam nadir de olsa GTA5 vs oyunlar atarım. Almışken çoğu oyunu oynayabiliyim istiyorum, ilerde de en azından biraz oynatsın diye ekran kartı olan bir laptopa yöneldim. Solidworks, anime vs de arada kullanırım.
Bu aşağıdaki linkdeki iki ürün arasında kaldım, ikisi de tamamen aynı özelliklere sahip sadece işlemcileri farklı. Bir arkadaşım intel nvdia ile daha güzel çalışır sen intelli olanı al dedi ama pek emin olamadım açıkcası çok mantıklı gelmedi amd olan işlemci daha iyi gibi gözüküyor.
Karşılaştırma linki ;
https://versus.com/en/amd-ryzen-5-5600h-vs-intel-core-i5-11300h
Ekran Boyutu:15.6 İnçEkran Çözünürlüğü:1920 x 1080 Piksel İşlemci Modeli: ---
Bellek (RAM):8 GB
GPU Modeli:NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Sabit Disk (SSD) Boyutu:512 GB
https://www.epey.com/laptop/karsilastir/770118-796711/hp-pavilion-gaming-15-ec2056nt-68n71ea_hp-pavilion-gaming-15-dk2084nt-68n59ea/
Bu laptop alınır mı? Monster vs lenovo?
Merhaba arkadaşlar
Ben her zaman masaüstü insanı oldum. Ama devir değişti şirkette laptop'un rahatlıklarını görünce sizin tarafınıza kaydım açıkcası
Masaüstümü kendim ikinci el toplamıştım şimdi sıfır laptop almak istiyorum. Yıllar yıllar önce topladım 10 yılı var şuan yeni işlemcilerden anakartlarından vs anlamıyorum. PC'mde işlemci intel e5200 2.50 GHZ dual core ekran kartı at radeon hd4839. Size şaka gibi geliyor galiba ama evet kullanıyorum çok mu kötü?
Bütçem 20 bin liraya kadar ama 15 olsa güzel olur. İstediğim özellikler zorlardan başlarsam GTA5 gibi oyunları kaldırsın eksik kalmiyim, cod vs tarzı oyunlarda sıkıntı yaşatmasın. Pek oyun oynayan biri değilim hatta hiç oynamam ama oldu da oynadım sorun olmasın yani, ilerde de oyuna girememe veya normal ayarda en azından akıcı oynatsın. Genelde Chromeda gezicem dizayn vs yaparım. Solidworks kullanırım. Photoshop tarzı şeylere de girerim.
Chromeda 50 den fazla sekme açıyorum hep şuanki bilgisayarımda pek takılmadığına göre yenilerde pek etkilemez.
17 inchden büyük olsun istiyorum bu arada. Şarj süresi beğendiğimde 3 saatten az yazmışlar gerçek olabilir mi bu? Şarj 3 saat rezil bence.
Monster istememin sebebi bakımının ücretsiz olması. Laptoplar küçük olduğu için bakım yaptırmak gerekli diye düşünüyorum, tozlanır hemen sonuçta.istanbul Beşyola monster açıldı bana çok yakın.
Beğendiğim nasıl sizce isteklerimi karşılar mı?
Beğendiğim laptop bu;
İstanbul Bit Pazarları ( Elektronik ve Hırdavat için)
Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere bit pazarlarında bazı ürünleri yok pahasına almak mümkün bu yönüyle diğer adı hırsız pazarı ama orayı karıştırmayalım . Bit pazarından kastım ikinci el veya bozuk matkap, laptop, el aletlerinden oyuncaklara kadar satılan yerler.
Esenyurtta her pazar günü olan bit pazarına gidiyordum ancak zabıta kaldırmış orayı. Google'dan biraz baktım ancak güvenemedim, bildiğiniz güzel büyük bit pazarları var mı?
Cam yünü vs Taş yünü
Merhaba arkadaşlar,
Cam yünü ve taş yününün temel farklılıkları nelerdir?
Merhaba arkadaşlar
Eski pc ama vazgeçemiyorum, aramızda 10 yıllık bir güven - tutku ilişkisi var.
Şaka şaka gerçekleri konuşalım param yok .
Bende 2 tane harddisk var birisi Samsung SP0812C Ata Device 80 gb bunda sistem yüklü öbürü Samsung HD3211KJ Ata Device 320 gb buda ıvır zıvır film vs için kullanıyorum.
Geçen gün işlemcinin(Intel Core 2 Duo E8500 3.16 GHz) derecesine bakiyim dedim 100 dereceden hiç düşmüyodu ve frekansını kısıyodu 2k küsürdü hep fan bacağı kırılmıştı bi tane, kule tipi 100 liralık bi şey aldım çok iyi oldu 50 derecede çalışıyor şimdi ve performans arttı epey.Zehri aldım bi kere ssd de taksam yüzde 20 30 performans artar diye duymuştum ama siz değerli bilgililere 2 sorum var arkadaşlar;.
1-) 240 gb ssd takmak istiyorum, ssd hızı 500mb/sn bile olsa en fazla 300mb/sn kullanabilirmişim diye okudum. Benim hali hazırdaki hdd aşağıdaki linkde görebilceğiniz üzere 150 mb/sn hızla çalışıyomuş. Öbür ıvır zıvır olan hdd 300 mb/sn ile çalışıyomuş. Sorum şu ben bendeki 300'le çalışan harddiske sistemi kursam ssd almamla fark olmicak mı? Olucaksa kabaca ne kadar olur?
2-) SanDisk 240 GB SSD Plus SDSSDA-240G-G26 2.5" SATA 3.0 SSD bana uyar mı? Sonda SATA 3.0 SSD yazıyor, 3.0 yazması kafamı karıştırdı o SATA 3.0 mı yoksa 3.0 SSD mi? SSD ararken SATA olması şart mı?
HDD linklerim;
Sistem olan ; Samsung SP0812C Ata Device link https://www.hdsentinel.com/storageinfo_details.php?lang=en&model=SAMSUNG%20SP0812C
Samsung HD3211KJ Ata Device link https://www.hdsentinel.com/storageinfo_details.php?lang=en&model=SAMSUNG%20HD321KJ
Anakart linki; http://www.google.com/
|
|
|
Youtuber'lar gelsin.Robot kol videom hiç izlenmiyor
|
Şeması çizilmiş devrelerin ne işe yaradığını okuma
|
İlgi Alanları: mekatronik
İmzanız kural dışkısıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. |
Beni sorgulayabilirsiniz: komando57>sayesinde 390 watt Psu aldım|delisolucan>intel e5200 aldım|techsen>80 gb hdd aldım|SinanOz>Hd 4830 aldım |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.799
İkinci El Bölümü Mesajları: 21
Konularının görüntülenme sayısı: 63.794 (Bu ay: 1.185)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 132 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic