SUPERONLINE 1000MBPS | Tavsiye Lutfen
Degerli arkadaslar selamlar,
Bu tur konular defaatle acilmis olabilir, sabriniz icin tesekkur ederim.
Dun itibariyle SOL 1000 MBPS baglattim. Disaridaki IP adresim ile modemdeki IP adresim ayni. Sanirim CGN de degilim. Lakin CS GO da ping im 50 altina dusmuyor. Bu CS GO sunucularindan da kaynaklanabilir fakat 100mbit varken de asagi yukari 60 civariydi.
Sabit IP adresine gecmemin faydasinin gorur muyum? Bunu tavsiye eder misiniz? Ya da ping i dusurmek icin farkli tavsiyeleriniz olur mu?
Saygilar sevgier.
Urun un Mara X modelini 1.5 yil kullandim. Cok memnunm kaldim. Tavsiye ederim. Fiyat cok cok iyi, kacirmayin!
https://www.gelbura.com/urun/lelit-grace-pl81t-espresso-kahve-makinesi
Selamlar arkadaslar, amazon germany ile beraber bir cok kullanicimizin satin aldigi urun hakkinda, iyi ve kotu tum tecrubelerinizi, hangi yemegi nasil kac dakikada pisirdiginizi paylasarak birbirimizin gelismesine katki sunabilecegimiz yeni konu basligimiz hayirli olsun.
COSORI ILE ILGILI CEKILMIS ALL IN ONE VIDEOLAR
AIR FRYER 101 VIDEOMUZ
=====TEFLON SEPET İLE İLGİLİ COSORİ İLE GÖRÜŞTÜM GELEN CEVAP AŞAĞIDADIR======01.08.2024 GÜNCELLEMESİ====
The coating of the fryer is a high-temperature Teflon material coating. Our coating has passed the FDA food-grade test and is made without PFOA. So please do not worry.
We are also willing to provide you with a replacement inner basket. Could you please provide us with your invoice?
As we don't have local service in Turkey, we may not be able to help you get a replacement directly to Turkey(Due to some reasons, we have not yet built a warehouse in Turkey). To solve your problem, If you have friends or family living in the EU, you can give us their adress, we have warehouses in Germany and Spain, we can ship the replacement to EU countries.
=====
Fritözün kaplaması, yüksek sıcaklığa dayanıklı Teflon malzeme kaplamasıdır. Kaplamamız FDA gıda sınıfı testinden geçmiş olup, PFOA içermez. Bu nedenle endişe etmeyin lütfen. Size ayrıca yeni bir iç sepet de sağlamaktan memnuniyet duyarız. Faturanızı bizimle paylaşabilir misiniz?
Türkiye'de yerel bir hizmetimiz olmadığından, size doğrudan Türkiye'ye yedek parça gönderme konusunda yardımcı olamayabiliriz (bazı nedenlerden dolayı henüz Türkiye'de bir depo kuramadık). Sorununuzu çözmek için, eğer AB'de yaşayan arkadaşlarınız veya aileniz varsa, onların adresini bize verebilirsiniz. Almanya ve İspanya'da depolarımız var, yedek parçayı AB ülkelerine gönderebiliriz.
TARIFLER
Cosori'nin tarifleri(Türkçe);
https://manuals.plus/tr/cosori/cosori-air-fryer-cp137-af-cp158-af-cs137-af-cs158-af-recipes
Cosori 5.5 lt ile siftahı yaptık. Ürünü kutudan çıkardıktan sonra hazneleri yıkadım, kuruladım ve 2 kez 180 derecede 5 dakika boş çalıştırdım. Ciddi derecede plastik kokusu geldiği için tekrar yıkadım. Köfteleri sepete yerleştirmeden önce cihazı ön ısıtma modunda 5 dakika çalıştırdım. 200 derecede 7 dakika pişirip köfteleri ters çevirip 6 dakika daha pişirdim ve sonuç:
Antrikot ve kuzu külbastı.200 derece 15 dakika.
5.dakikada patates ile havucu aynı anda attım.
10.dakikada aslında etler pişmişti, içi sulu suluydu.hanım biraz daha pişik sevdiğinden 15 dk yaptık.Bence 10 dk yeterli,antrikot 15 dk biraz kuru kalıyor.Kuzu ise kurumamisti daha.
Süreler damak tadına göre değişiyor.
bende bu gün patetes, tavuk kanat ve KFC üsülü çıtır tavuk yaptım,
donmuş patates kendi patates programında 1 kaşık yağ ile harika oldu
tavuk kanat kendim sosladım (yoğurt, salça, yağ ve baharatlar) tavuk programında başlarrım (195 derece 25 dakika) 12. dakikada çevirmek için açtım ve pişmişti yinede çevirip 5 dakika daha pişirdim dışı çıtır içi sulu lu harika bir kanat oldu.
KFC usülü tavuk tarifini youtubedan aldım daha önce derin yağda kızartarak yapıyordum şimdi bunda denedim (180 derece 14 dakika) 7. dakika da çevirmek için açtığımda pişmişti yinede çevirip 3 dakika daha tuttum bu da güzel oldu buna hiç yağ koymamıştım sanki bi tık yağ lezzeti aradım o yüzden bir dahakine fırça ile yağ süreceğim tavukların üstüne.
sonuç olarak tüm bunları kısa sürede lezzetili yapmak benim için bu cihazı aldığıma değdi ve neredeyse sıfır koku eskiden yatak odaları dahi tavuk kokardı.
Bugün balık denedik. 2 adet büyük boy çupra pişirdik. Tabi kafası ve kuyruğunu kestik yoksa sığmıyor. O kadar güzel pişirdi ki. Balığın içi sulu sulu kalmıştı ve asla duman çıkartmadı pişerken. Koku ise minimum düzeyde oldu. 190 derecede yaklaşık 14 dakikada pişti. Ön ısıtma da yaptım. Denemek isteyenlere duyurulur.
Hamuru ekmek yapma makinasında kardırdım.2 saat sonra mayalama işlemi bitti.Pişirme kağıdı ile hamuru sepete yerleştirip 200 derece 12 dk sonunda çatalı ekmeğe batırınca hamur gelmediğini görerek programı sonladırıp dışarda soğumaya bıraktım.
Kesince içinin hafif hamurlu olduğunu gördüm.Yani pişirme süresi yetmemiş.Sanırım bı 25 dk pişirme süresi olmalıymış.Az pişmesine rağmen ekmeğin tadı çok iyiydi.
Lokum gibi köfte tarifi
Her hangi bir tarifle yaptığınız köfteyi (elimizle hafif basıp biraz inceltiyoruz top şeklinde olmasın) makineye atıyoruz 15 dk 190 derece çalıştırıyoruz cihazı 7. Dkda köfteleri ters yüz ediyoruz pişme bitince afiyetle yiyoruz. Böyle güzel köfte yemedim. Yağ yanık yok 4 4lük.
Arkadaşlar merhaba,
Fotoğraftaki yumurta tost tarifini paylaşmak isterim.
Tost ekmeğine bardağın arkası ile bastırıp bir çukur oluşturalım. Ekmeğin etrafına yumurta dışarı dökülmesin diye kaşar peyniri veya eriyen herhangi bir tür peynir konulabilir. Ekmeğin içine yumurtayı kıralım. Tuz kekik biber ekleyip zeminine fırın kağıdı koyduğumuz sepete yerleştirelim.
180 derecede 8 dakika pişirelim. Ekmeğimiz kıtır yumurtamiz ise İçi akışkan bir halde kalacaktır.
Afiyet olsun.
İçine arpacık soğan attık patates le bir 2side çok güzel oldu mod = patates modu 195 derece 25 dk
ELMA DİLİM PATATES TARİFİ 5YILDIZLI TAT.
-----KABUĞUYLA PATATESLERİ YIKA KABUĞU SOYMADAN MAX 2 PARMAK KALINLIĞINDA ELMA DİLİM DOĞRA.
----- ZEYTİN YAĞ. YOĞURT. SARIMSAK TOZU YADA EZİĞİ. KEKİK PUL BİBER ZERDEÇAL KARIŞTIR. PATATESLERE SÜR
---COSORİ OTOMATİK PATATES MODUNA BAS 195 DERECE 25 DK.
AFİYETLE GÖMM. 🤌🤌🤌🤌
Arkadaşlar etde iyi oldu lakin çevirmek lazım cihaz 6 dk diyor. biz 12 dk tek yüz koyduk üstü kuru altı sulu oldu çevirip alt üst 2 kere pişirseydik bu iş tamammış. Genede çok lezzetli oldu yedik bitirdik. Et tavuk sebze ennn çokta elma dilim kesilmiş taze patates 🤌🤌🤌🤌
5 dakika ön ısıtma + 180 derece 12 dakika yaptım geçen annem özellikle bayıldı, tadının damağında kaldığını söyledi.
Dondurulmış patates için buz çözücü yapmadan direk atıp 200 derece 15 dakika da çıtır çıtır oluyor. Düz patates ile hiç denemedim. Makinedeki patates kızartma tuşunda süre 25 dakika uzun diye düşünüyorum hiç denemedim.
Bu arada migros uzman kasap tekirdağ köfte denedim. 200 derede 6 dakika da güzel oldu
Kofteci yusuftan aldığım biftegi 2 kez cevirerek 205 derecede 16 dk da pisirdim son 7 dk da mantarlari attim ici sulu kaldi bence cok guzeldi. Ozellikle yag kismini eskiden yiyemezdim, simdi mukemmel bir lezzet veriyor.
Hazır aldığım köfte vardı, onları da 200 derece 12 dk pişirdim gayet iyi oldu, son 5 dk kala içine biber de attım, 10 numara oldu her şey.
Bende kestane denedim, 200 derece 12 dakika, sonuc harika, kestaneleri cizerek koydum ve orta boyutlardaydilar. daha buyuk ya da kucuk kestane icin dakika ile oynamak gerekebilir
***** 200 derecede 13 dakika arada 1 kere sepeti karıştırdık****
mükemmel oldu 3 4 damla yağ harika sonuç.
Nespresso J620 Creatista Pro - 4899
Arkadaslar selam,
Bu urun uzun zamandir bu fiyatlara hic dusmedi.
Almak isteyen kacirmasin.
Ozdilekteyim.com da su an adidas X9000L4 model ayakkabiyi 869 tl ye alabilirsiniz.
Bu renk biraz once koraysporda 1089 tl den satisa girdi fakat numaralar tukenmek uzere.
Bu fiyata daha bulamazsiniz.
https://www.ozdilekteyim.com/magaza/adidas-x9000l4-erkek-ayakkabi-fw8389-p-12468913/
barcin.com dan Nike pegasus turbo 2 almistim.
Ayakkabiyi cok seyrek giymeme ragmen topugu ayrildi. Bu durumu arastirirken zoomx taban serisinden kaynakli yurt disinda da bir cok ayakkabinin benzer problemi yasadigini gordum.
Asagidaki youtube videosunda konuya dair cok detayli inceleme mevcut.
turbo 1 ve turbo 2 de sikca yasanmis bir problem.
Bu da benim ayakkabim.
barcin.com a garanti icin gonderdim fakat ayakkabi da hicbir hata olmadigini soylediler. Onlara bu durumun yurt disinda da yasandigini fakat firmalarin musterilerini magdur etmedignii soyledim.
Malesef olumlu bir yanit alamadim ve konuyu tuketici hakem heyetine tasidim. Sonuclandiginda sizleri buradan bilgilendirecegim.
Barcin.com un uretim hatasi bir ayakkabi icin takindigi taviri gorun istedim.
Selamlar arkadaşlar
PBT keycaps ararken bir ilana denk geldim ve kişiden ürün fotoğraflarını istedim. Kişi ısrarla PBT olduğunu iddia etse de aslında değil. Sizlerin de dikkat etmesi için PBT ve ABS olan ürünlerin resimlerini paylaşıyorum.
Dikkat ederseniz her iki ürün kodu da HKCPX ile başlamakta. Ürün kodunun devamında ise A veya P yazmaktadır.
ABS olanların A
PBT olanların ise P ile bittiğine dikkat edin.
PBT alıyorum diye ABS plastik almayın :)
KEF LS50 + DENON PMA720 ?
Arkadaşlar selamlar
Bu ikili sizce uyumlu olur mu? Denon PMA720 KEF'leri besler mi? Maksimum 3 bin tl civarı önerebileceğiniz başka bir amfi var mıdır?
Teşekkürler
Das Keyboard X50Q - İNCELEME
Arkadaşlar selamlar
Ürün bugün elime ulaştı.
Bir kaç resim ile incelemeye başlıyorum. Kullanım devam ettikçe içeriği dolduracağım.
------MALZEME KALİTESİ, KEYCAPS, SWITCH.....? ------
Malzeme kalitesi muazzam. Case'de kullanılan alüminyum malzeme hem dokusu hem kalitesi hem de ağırlığı ile ben buradayım diyor.
Keycapsler abs plastik. Oyuncu odaklı klavyeler aydınlatmayı ve renkleri daha iyi verebilmek adına ABS plastik kullanıyorlar. Ayrıca hafif olduğundan oyunlarda daha ergonomik oluyorlar.
Switchlere gelirsek ilk kez Gamma Zulu kullanıyorum. İlk yazma hissim de yüzüm gülümsedi. Gayet beğendim. Omron tarafından yapılan bu switchler için 45g güç uyguluyorsunuz. Bu switchden daha hafif topre 30g leri biliyorum fakat 30g yi kullananlar switchin feedbackini hiç beğenmediler. En ideal switchin 40-45g olduğu noktasında görüş birliği hakim. Daha ağır sevenler de yok değil. Örneğin Cherry green, Alps White gibi...
Klavyeyi yaklaşık 10 gündür günde 10-12 saat arası kullandım.
Kesinlikle ortamı rahatsız etmeyen bir sesi var. Yazması çok rahat. Keycapslerin boyutu ve aralarındaki boşluk çok iyi hesaplanmış. Malzeme kalitesi kesinlikle çok iyi. Çok sağlam hissettiriyor.
Yazılımı ile neler yapılabiliyor derseniz aşağıya firmanın hazırladığı bir görseli koydum. bundan çok daha fazlasını yapabiliyorsunuz.
Kimlere tavsiye ederim?
Hem kod yazayım, hem yazım işlerimi yapayım hem de oyun oynayayım diyorsanız bu klavye tam olarak aradığınız şey !
SPECIFICATIONS
PRODUCT INFORMATION
- Backlighting: RGB
- Connection Type: USB 2.0
- Keycap Material: ABS
- Aluminum top panel: Yes
- USB Ports (Built-in): No
- Dedicated Media Controls: Volume Knob, Play/Pause, Track Forward/Backward
- Easy Access Media Controls: Yes
- Firmware Updatable: Yes
SYSTEM REQUIREMENTS
- Windows 10
- One 2.0 USB port, Optional 3.0 USB port for Enhanced Brightness Mode
- Internet connection for software download
- This keyboard is compatible with Windows only.
WARRANTY INFORMATION
- 1-Year Limited Hardware Warranty
PACKAGE CONTENT
- Keyboard
- Palm rest
- WASD two-tone keycaps
- Keycap puller
- User documentation
PHYSICAL SPECIFICATIONS
- Height: 1.28 in (3.2 cm)
- Width: 6.63 in (16.8 cm)
- Length: 18 in (45.7 cm)
- Weight: 3.5 lbs (1.55 kg)
- Cable: 6.5 ft (2 m)
GAMMA ZULU SWITCHES MADE BY OMRON FOR Das Keyboard:
- Feel: Soft tactile
- Gold Cross Point Contacts: 2
- Durability: 100 million actuations
- Actuation distance: 0.06 in (1.5 mm)
- Actuation force: 1.6 oz (45 g)
- Total travel distance: 0.14 in (3.5 mm)
Arkadaşlar ürünün yurtdışı fiyatı 136,47 €
Gümrük ve kargo ile 200 € 'ye yaklaşıyor.
Boyner en uzun gece indirimi kapsamında 1192 TL'ye satıyor.
Kalitesi, konforu ve teknolojisi ile kesinlikle bu parayı hak edecek bir ürün.
İlgilenenler için çok güzel fırsat.
https://www.boyner.com.tr//hoka-one-one-sneaker-991017?searchKey=hoka%20
Meslek: Computer Forensics Investigator
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.404
İkinci El Bölümü Mesajları: 350
Konularının görüntülenme sayısı: 360.656 (Bu ay: 1.977)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.201 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware