Şahıs için 6 ay/6000 km kuralı hk.
Merhaba. 6 ay/6000 km kuralı şahıslar için de geçerli midir? Haberlerde yönetmelikte şahısların da olduğu iddia ediliyor ancak ben öyle bir şey göremiyorum, çevremde sıfır araç alıp satmaya çalışan olmadığı için de net bilgiye sahip değilim. Bu konuda bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz?
Eğer geçerliyse şayet, bu araç 6000 km olmadan 3 yıl geçse de satılamıyor mu?
Audi Q5 motor yagi icme sorunu
Herkese selam. Ilginc bir konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerinizden yola cikarak fikrinizi almak isterim. En basindan belirteyim bu konularda oldukca cahilim.
Su an Dubai'de yasiyorum. Oto sanayiyle ilgili tanidigim tek usta su an yillik izinde oldugu icin kendisine gosteremiyorum, baska guvenecek birini aramaya da enerjim kalmadi vallahi. Arac ile ilgili deneyimlerimizi bastan sona detayli anlatasim var ama onu ayri olarak paylasacagim blog olarak farkli yerde kalsin :)
Aracimiz 2011 model Audi Q5 2.0 Quattro. Bunlarda kronik olarak yag yakma sorunu basliyormus belli bir km'den sonra. Audi sahibi olmanin bagajda 1 lt yag ile gezmek oldugunu bu sekilde ogrenmis olduk. Alirken bilmiyordum eger bilseydim bu yukun altina girmezdim.
Ilk zamanlar 1 depo veya biraz daha fazlasi benzin bittiginde, 1 lt yag da bitiyordu ki ben boyle bir sey daha once ne duydum ne gordum. Sordugum herkes zaten sat kurtul modunda. Ben de guvenilir bir usta bulup ona anlattim durumu, bazi vakalarda yag sensorunu degistirdiginde bu sorunun %70 oraninda cozuldugunu ama garantisi olmadigini belirtti (parcanin adini yanlis soyluyor olabilirim ama buna benzer bir sey motorda). Eger bu ise yaramazsa piston ringlerin degistirilmesi gerekir dedi ki bunun icin motorun inmesi gerekiyormus epey maliyetli ozellikle Audi icin. Araci kendisine biraktim ve sensoru degistirdi.
Su an arac daha fazla yag yakiyor. Sizdirma olmadigina emin gibiyim cunku arabayla gectigim yerleri ve durdugum otoparklari sapik gibi kontrol ettim oyle bir bulguya rastlamadim. 1 depo benzin daha bitmedi 2 lt yag ekledim motora. Bu bana asiri sacma geldigi gibi bu gibi bir vakaya rastlayan hic kimse duymadim. Usta kullan bu sekilde bir zarari olmaz sadece yag eklersin diyor, arabanin baska hicbir sorunu yok adam da her seyini kontrol edip oyle teslim etmisti.
Simdi bu sorunun sebebi sizce ne olabilir? Ne yapmak gerekir? Motoru indirip tamirini istesem kesin cozum olma ihtimali nedir? Araci bu sekilde kullanmaya devam edersem nasil bir sorunla karsilasabilirim? Satip kurtulmak benim de niyetim ama su an buna uygun bir zamanda degilim. Bu arada arac km'si 270.000'lerde. Ama benim de hissettigim bunun disinda aracta hicbir sorun yok. Sadece maliyet hesabi yapabilmek icin arabayi yaptirmakla ugrasip ugrasmama noktasinda bir karar vermem gerekiyor.
Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
Allah aşkına bu fiyat olur mu demeyelim artık, evet dandik Clio bu fiyatlarda arkadaşlar yapacak bir şey yok.
Aracı derin araştırmalarım sonucu uzun yıllar kullanabilmek için geçtiğimiz sene almıştım. Fakat yurt dışına taşınma durumu söz konusu olduğu için satıyorum. Garantisini ilave ücret ödeyerek 2 yıl daha uzattım.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-hatasiz-boyasiz-degisensiz-2024-e-kadar-garantili-991891929/detay
Pazarlıkçı tayfa yüzünden aracın gerçek fiyatını yazamıyorum, fakat en son 4 bin TL altına bırakacağım.
Hedik Dermanı (Siverekliler içeri)
Beyler bayanlar, hedik dermanı ismiyle bir baharat varmış. İnternet üzerinde kesinlikle bununla ilgili bir bilgi bulamıyorum fakat özellikle Siverekliler ve civar bölge insanları bilir ve kullanırmış. Nedir bu baharatın adı?
Kekiğe çok benziyormuş genel olarak.
Merhaba,
2011 model Clio aracımız satılıktır, detaylı fotoğrafları ve açıklamaları bulabileceğiniz ilanın linkini aşağıda paylaşıyorum.
https://www.sahibinden.com/arama?category=23611/
Sorulara ve yorumlara açığım :)
14.07.2021 Edit:
Tekrar satışa çıkartıyorum. Güncel ilan aşağıdadır:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-renault-clio3-20.yil-ozel-seri-degisensiz-940378987/detay/
Teyp ses tuşu (Yardım)
|
Araç maliyet hesaplama dosyası
|
iPhone 6S ile imtihanım
|
Bilgisayarımın hantallaşması hk.
|
Meslek: Tekstil Mühendisi
İlgi Alanları: Voleybol, Fotoğrafçılık, Müzik
"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir..." "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır." "Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır." "Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir." |
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13.830
İkinci El Bölümü Mesajları: 33
Konularının görüntülenme sayısı: 126.098 (Bu ay: 3.880)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 895 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor