Amerika'dan akrabam geliyor ve ona bir bilgisayar siparişi vereceğim parasını ödemek koşuluyla, ancak o bilgisayarı kutusundan çıkarıp kendi bilgisayarıymış gibi getirecek, bu durumda taksfree avantajımız olmayacak yine de buna değer mi? Alacağım pc 9 ve 7 yaşlarındaki çocuklarım için olacağından çoook pahalı bir şey olmayacak sonuçta, bu konudaki önerileriniz nedir?
a101 den Dyson v12 almak
Merhabalar, Dyson Dyson dur dedim, Dyson Türkiye garantili ürünü A101 in web mağzasından aldım, sonra ürünü Dyson a kaydetmeye çalıştım kabul etmediler, A101 e sordum bana yazılı olarak "olur mu öyle şey ürün garantili" dediler, ben de Dyson ı şikayet ettim, 3 gün sonra baktım ürünün bataryası sorunlu, A101 le tekrar iletişime geçtim, "size yetkili servis bilgisi göndereceğiz" dediler, sonra bir cep telefon numarası geldi, aradım adamın dyson la falan alakası yok, hatta a101 le alakası yok. Kocaman kurumsal bir firma nasıl oluyorda bu kadar ayan beyan yalan atarak insanları kandırmaya çalışıyor, sonuç olarak Dyson alacaklar benim le aynı hataya düşmesin diye yazmak istedim buraya...
Merhabalar bir günümü Maltepe'de geçireceğim ailecek, orayı çok iyi bilmiyorum, doğayı ve elbette denizi yani Deniz manzarasını En azından bu mevsim için çok severiz 5 ve 7 yaşlarında çocuklarımız var. Tavsiyesi olan var mı hem restaurant bağlamında hem gezmece anlamında...
Bu işlemi yapamadım bir türlü, mümkün mü acaba?
Merhaba arkadaşlar evimin girişine güvenlik amaçlı akıllı kamera almayı düşünüyorum, ürünleri araştırırken fiyatlar arasında dağlar kadar fark olan pek çok ürün gördüm, 250 liraya da 10.000 liraya da kamera var. Kameradan beklentim uzaktan bağlanabileyim, hırsız girerse yüzü tespit edilebilsin ve hırsızı korkutup kaçırabilecek bir imkan olsun. Aşağıda iki ayrı kamera paylaşıyorum pahalı olanı almama gerek var mı sesi kadar ucuz olanı alsam işimi görmez mi? 1 adet alacağım için 2-3 bin liraya kadar çıkabilirim bütçe olarak ama gereksiz para harcamak da istemiyorum.
Xiaomi Mi 360° Home Security Camera 2K Pro 375 TL
Hikvision NEI-C2425 2900 TL
Merhaba arkadaşlar lazer metreleri biliyorum sadece mesafe ölçüyorlar ayrıca lazer teraziler var, ben amatör anlamda kullanabileceğim, çok pahalı olmayan, hem mesafe ölçebileceğim hem de örneğin; Bir duvarın şakülüne ve terazisine bakabileceğim ya da herhangi bir ürünü duvara monte ederken istediğim başka bir ürüne göre hizağlayabileceğim bir cihaz arıyorum. Böyle bir cihaz var mı😁? ve varsa tavsiye ettiğiniz bir model var mı?
Merhaba arkadaşlar, hisseli bir arsamız var 1670 metrekare, bir ortak yüzde 15'ine sahip ama arsa üzerine Yapı yapmayacak, sadece bahçe olarak alan istiyor kendine, ve diyor ki emsal hakkımı size vereyim ama sizde bana fazladan toprak kullanım hakkı verin, burada nasıl hak belirleme süreci işletebiliriz? Biraz araştırdım ama herhangi bir veriyi ulaşamadım.
Merhaba arkadaşlar, 120 metre kare taban kurulumlu, zemin kat, 1. kat ve 60 metre kare çatı katından ibaret olan müstakil konutta alttan ısıtma sistemi kurulacak ve kombi takılacaktır. Çatı katında sıcak suyu açtığımızda çok uzun süre beklememek için ne yapmamız gerekiyor?
Arkadaşlar kendime ev yaptırma arefesindeyim inşaallah, tüm plan ve projelerimiz onaylandı, ruhsat bekliyorum, ev asmolen döşeme olacak, statik hesapları yapılırken dolgu malzemesi olarak asmolen tuğla hesaplandı, şimdi ben asmolen tuğla yerine strafor kullanırsam bir sorun olur mu sizce? Mantık olarak evin yükünü hafifletmiş olacağım ama teknik bilgim bu konuda kısıtlı olduğu için mantığımla hareket etmek doğru olmaz diye düşünüyorum.
Tel hafızam neyle dolu anlayamadım.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.670
İkinci El Bölümü Mesajları: 69
Konularının görüntülenme sayısı: 58.435 (Bu ay: 829)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 62 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic