TOGG izlenimleri
Gördüğüm eksikler,
1. Aracin boya alternatifleri Boyasi ve kalitesiyle ilgili bir video yok. En azından numune olarak detay çekip yok.
2. Aracın donanim ve teknik detayları çok az.
3. Aracın tuketim verisi çok yüksek. Bu ısı pompasi olmadığını veya ruzgar direncinin yuksek oldugunu gösteriyor.
4.Tek pedal kullanımı yazmiyor. Tek pedal kullanımı yapmak basi, ama iyi deneyim sunan bir tek pedal kullanımı yapmak zor. Aracın nerede ne kadar rejenerasyon ile frenaj yapacağını, görüntü işleme ile analiz edip, hava yol durumuna göre uygulaması gerek.
Elektrikli arabaların en güzel özelliği kesintisiz güç sağlaması, Turbo Lag yok, kavrama sanziman boşluğu falan yok,
5. AI ile radio bir arada kullanilmis, bu pazara gitmek icin Ferrari kullanmak gibi...ne alaka yapay zeka ile radyo diyor insan, yapay zekayı otonom sürüş için kullanmak gerek.
[simage]https://store.donanimhaber.com/92/bc/e1/92bce1cb02a535c895561ed397aea390.jpeg[/simage]
Model Y RWD daha geniş bir araç ancak 15.5tuketimi var ve gerçekliğini bir değer. Hatta ben Cift motorlu olan versiyonu UZUN menzillisini kullanıyorum. Ve dikkatli kullanırsam 12.3lere kadar düşüyor. Ayrica 20" jantlarim var.
Togg bu kadar yuksekse ısı pompasi yok veya aerodinamik olarak çok verimsiz.
Şuanda Togg bu fiyatlandirmayi yaparken Tesla Uretiminin Düşük modellerde Çin de olmasindan faydalaniyor.
Cin üretiminde ek vergi bu nedenle geldi.
Tesla aynı iPhone gibi cin Alman üretimi arasinda kalite farkı yok.
RWD Tesla 50K$ fiyata sahip, dünya kadar tecrube ve çok iyi bir otonom sistemle geliyor, öyle ki ben cogunlukla yol ile ilgilenmiyorum, mail yazıyorum falan.
Bunun yani sıra Batarya Yonetim sistemi, Tesla 350kWH sarj kapasitesine sahip, *sadece ilgili supercharger da, genelde 150kW alıyorum. Ancak 350 olanlar giderek yayginlasiyor. Burada her alisveris merkezinde destination charger var, 11kW ancak Tesla 22kW'e kadar 3fazdan ev Sarji destekliyor. Bu togg da 11kW olarak belirtilmis, evde sarj istasyonları yoksa, otoparkta falan sarj olacaksa bu sorun yaratabilir.
Bir diğer konu da garanti Tesla UZUN menzil araçlarına 8 sene 192binkm garanti veriyor, pil ve motor konusunda,
Bu 4 sene tum araç garantisiyle birlesiyor.
[simage]https://store.donanimhaber.com/e7/78/63/e778630165b66933b8c60fe2230de4c9.jpeg[/simage]
Togg'da garanti konusunda netlik görmedim.
Ülkemiz kosullarinda elektrikli araç kullanmasına en verimli yontemi solar panel kurmak.
[DHTUBE=https://youtube.com/watch?v=mn2QIXjXIk4&si=EnSIkaIECMiOmarE]
Ben muhalif olarak yerli uretime destek olmak amaciyla, cekilisle siradan vatandasa cikmayacagini dusunerek Kenarda dursun ailem kullanır ve yazlari tatilde surerim diye siparis olusturdum, TL'nin durumu Faizlerin ucuzlugu vs .. ancak şuanda bu teknik belirsizlikler ile pek uygun bir araca benzemiyor.
Hyundai ve Kia modelleriyle BMW ix3 gibi araçların daha iyi secimler olabilecegini düşünüyorum.
Arada 200-500bin fark var ama işin içine siyasetin karismadigi bir araç almak daha makul gibi.
[simage]https://store.donanimhaber.com/97/0b/eb/970bebd461d7aa8999c4aad43a8b1cab.jpeg[/simage]
[simage]https://store.donanimhaber.com/d3/d9/6d/d3d96d026830e6824a3c8c3bdb067dba.jpeg[/simage]
Bu arada yine bir veri tutarsizligi var.
Teknik ozelliklerde 11kw yazarken model ozelliklerinde 22kw yazıyor.
Bu arada Tesla'da netflix olması çok memnun eden bir özellik, soğutma havalarda sarj olurken atmos Dolby ile film keyfi yapıyorsunuz.
Togg da eglence sistemi var, TV+ ile bu olursa, en azından a haber ücretsiz olur belki :)
Bu arada siparis vermeyi dusunenlere öneriler.
Eğer Aracın Bataryasi Lithium ion ise pil Hafizasi sorunu yoktur ancak batarya sağlığı için (garanti kosullarini bilmiyoruz) 20% ile 80% arası kullanmaniz onerilir.
Kabaca uzun menzil 88.5 bataryaniz var sabah 80% ile yola ciktiginizda ise 20% den evvel sarja takmak isteyeceksinjz, 60% kadarini kullandiginizda kendinizi güvenli hissedeceksiniz, bu da 52kw yani kabaca [b]330 ile 350km[/b] "saglikli" menzil demek.
Eğer aracın bataryasi nikel cd ise pil hafizasi durumu var, bu nedenle sürekli aynı miktarda sarj etmeniz onerilmez bu pilin toplam ömrü daha kisadir ama 90% ile 10% arasinda güvenli kalirsiniz 52.4kw batarya varsa araçta 80% kadarini saglikli kullanabilirsiniz bu da 41.5kW gibi bir batarya kullanımı verir kabaca [b]200-250km[/b] saglikli menzil demek.
Bu menzillere uzun yol seyahatlarinda sıcak ve soğutma havalarda togg için 50km daha az dusunebilirsiniz.
Siyasi ihtiraslar ile çöp edilecek bir ürün gibi duruyor umarım böyle olmaz,çünkü gerçekten ulkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerekiyor.
Acilen Güneş Enerji Sistemlerinde anahtar teslim proje yapması lazım TOGG'un. Yani arabanın bir servis altyapisi olmayacak ama Togg Tesla gibi Güneş enerji sistemlerini kişiye özel gelip kurup proje ve kagit kurek islerini tamamlayip teslim etmeli.
Ben gerçekten daha doğru politikalar ile devam edilirse, Yerli tasarım ve fikri mülkiyet sahipliği modeline geçilirse doğru iş modelleri uygulanırsa (TUSAS) gibi ileriye yönelik iyi bir noktaya gidebilir.
"Mutlu" Ülke Türkiye!!!
Mutlu Olmak nedir ? Belki bir akdeniz ulkesi olarak cimlerde yuvarlanan, kosan oynayan bir Insan geliyor akliniza.
Aslinda Mutlu Olmak, Hoşnut ve tatmin olmaktan gecer.
Gecim Sikintisi olmayan,
Farkli fikirleri Otekilestirmeyen, Polarizasyondan uzak,
Liyakata dayali Iyi Egitim,
Sidetten uzak ,Iyi Saglik
Adalete guvenilen,
Sirada birbirinden ustun olmayan,
Cakarli arabalari olmayan,
ILERI ya da Geri Degil, Tam Demokrasi ile yonetilen.
Buyuk ya da Guclu ya da kalkinmis degil, "Mutlu, Hosnut" bir Turkiye!
Tek istenilen bu. Hayal kurmak bir ise baslamanin ilk adimidir.
Mazda Türkiye Operasyonu
Mazda Türkiye Operasyonlarini sürdürüyor mu ?
Uzun zamandır Türkiye'de operasyon sorunu çözüldü mü?
Sitesinde satış fiyatları 300.000 civarında 2-3 sene önceki fiyatlar.
Yeni modellerden haber yok.
Pazarlama ve Satış operasyonu belli ki durmuş.
Servis ve yedek parça tedariği sıkıntısı da bolca dilleniyor.
Sanıyorum Mazda yine geçmişi tekerrür ediyor.
Selamlar,
Bireysel kullanıcılar kablonet ve Türk Telekom ile standart 100/5mbps özel paket ile 100/10 ve kotasiz özel hatlarda 100/20 şeklinde asimetrik upload hızları alıyoruz.
Evden çalışma ve Dijital Üretkenlik göze alındığında bu hızlar halkın ufkuna ket vuruyor, üretkenliği sınırliyor, toplantılarda Ülkenin imajını sarsan bir etken oluyor.
Sadece Bir operator değil, Tüm operatörler ile problem yaşıyoruz.
Ne yazık ki upload hızları tüm paketlerde aynı sınırlama yapılarak, tüketici haklarına da aykırı bir durum oluştuğunu düşünüyorum, 20mbps download hızı paket kullanan da aynı upload hızı veriliyor, 100mbps ve hatta 200mbps 'de de aynı upload veriliyor.
Kullanıcılar çaresiz bırakılıyor, 20mbps'a varan upload'dan faydalanmak için fahiş ücretlere tabi tutuluyor.
İmza kampanyası
https://www.change.org/p/btk-t%C3%BCrkiye-t%C3%BCketici-internet-upload-h%C4%B1zlar%C4%B1-adil-fayda-sa%C4%9Flar-nitelikte-g%C3%BCncellenmesi/exp/cl_/cl_sharecopy_32600048_tr-TR/4/1256515655?recruiter=1256515655&recruited_by_id=34492470-9e25-11ec-ae4b-c598719c874e&utm_source=share_petition&utm_campaign=share_petition&utm_term=DonanimHaber&utm_medium=copylink&utm_content=cl_sharecopy_32600048_tr-TR%3A4
Demedi demeyin. Sonra aman ben ne yaptim kafasina girmeyin.
Edit: Gelemedi. Dij dij yapan düş güçler.
iPhone Almak için 8.000 ile 10.000TL arasında vergi vermek.
Siz yaklaşık 13.500TL olan Bir telefonu 22.999TL olarak alıyorsunuz.
Peki bu ödediğimiz 4 aylık asgari ücret kadar vergi tutarı nereye gidiyor ?
Bu konuda rahatsızlık duymuyor musunuz ? Bir insan 13.000TL lik telefon alıyorsa 9280TL de vergi mi vermesi gerekir ?
Cari açık nasıl kapanır ?
1.8 Milyar Dolarlık PEAK GAMES oyun firmasının satışından gelen vergiler ile.
168 Milyon dolarlık Rollic GAMES Satışından gelen vergi ile ..
Bacasız sanayi Yazılım. İster oyun olsun ister kurumsal çözümler olsun. İnsanlar iPhone aldı kullandı sonra bu oyun firmaları oldu, istihdam nitelikli iş gücü ve katma değer ile vergilerden gelirler arttı...
Ama siz iPhone zengin oyuncağı derseniz... Bu insanlari kaybedersiniz, bu firma potansiyelini kısacası yatırımı ve fırsatları kaybedersiniz...
Alıntı
metni:
Selamlar,
Paris Iklim Anlasmasi diger ulkelerde, Dizel yasagini getirip, Eski *Euro5 ve Oncesi* emisyonlara uygun araclara ek vergi getirilmesine, icten yanmali araclarda, karbon emisyonuna gore ekstra vergilendirmeye ve Sehir ici Kisisel Ulasim Emisyon vergisi gibi aylik kullanima dayali vergilerin dogmasina neden oldu.
Elektrikli araclara ise tesvik olarak yansidi. Amsterdam'da 45.000Euro'nun altina ek tesvikler verildi. (Liste fiyati)
Onumuzdeki gunlerde Dizel araclara ve yaklasik 5-6 yasindan eski araclara ciddi vergiler gelmesini tartisacagiz.
Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda oy birliğiyle kabul edildi. Anlaşma, sera gazı salınımının küresel seviyede azaltılmasını hedefliyor.
Paris İklim Anlaşması'na dair kanun teklifi komisyonların ardından Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldü.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi
Paris Anlaşması'nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kanuna göre, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 21'inci Taraflar Konferansı'nda kabul edilen ve Türkiye Cumhuriyeti adına 22 Nisan 2016'da imzalanan "Paris Anlaşması"nın beyan ile birlikte onaylanmasının uygun bulunduğu belirtildi.
Makasta Yeni Dönem.
Trafik kurallarıyla mücadele de yeni dönem , gece görüşüne sahip, Yüksek Çözünürlüklü şerit ve araç sınıfı bazında hiz denetimi yapabilen yerli sistemler ülke çapında envanterini dahil edilecek.
Yerli olmasi ulaşılabilir olmayı artırıyor, her köşe başında görebiliriz. Ve umarim alt hiz limiti ve takip mesafesi kontrolü de eklenerek trafiğe çözüm sağlar.
Eski nesil doppler teknolojisi yerine lidar ile tespit teknolojisi, bir araç yerine aynı anda onlarca aracın ihlalinin tespit edilebilmesi, dahili gece görüş birimi ile gece uygulama yapılabilmesi, ihlal anını video içinden bulmak yerine uygulama anında otomatik ihlal dosyasının oluşturulması, yalnızca hız değil aynı zamanda araç sınıflaması ve şerit tespitinin gerçekleştirilerek araç ve şerit bazlı hız limitleri belirlenebilmesi, itiraza sebebiyet veren düşük çözünürlüklü ihlal görüntüleri yerine yüksek çözünürlüklü plaka ve araç görsellerinin oluşturulması, çoklu parçadan oluşan yapı yerine tümleşik tek parçalı yapı ile ister araç üzerinde ister yol kenarında bir tripod üzerinde uygulama yapılabilmesi Medar MTS'nin öne çıkan kabiliyetleri arasında yer alıyor.
MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AŞ, saha ve trafik güvenliği alanlarında çalışmalar yürütüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına kritik görevlere yönelik cihaz ve sistemler sağlayan MESAN, yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla yurt dışından temin edilen çeşitli cihaz ve ekipmanlara daha gelişmiş yerli alternatifler geliştirdi.
Yerli mayın dedektörlerini güvenlik güçlerinin kullanımına sunmaya başlayan MESAN, bu kez radar alanına yoğunlaşarak yurt dışından tedarik edilen mobil hız tespit sistemlerine karşı yerli çözümler üretti.
MESAN mühendislerinin geliştirdiği Medar MTS, "Yerli Malı" belgesini almaya da hak kazandı. 2 yıla yakın süren Ar-Ge çalışmaları sonunda taşınabilir platformlar için geliştirilen Medar MTS Mobil Hız Tespit Sistemi ile araç hızı, sınıfı, şeridi, lokasyonu, plaka ve araç görseli ile bunun yanında birçok önemli veri her bir araç için tespit edilebiliyor.
Şerit ve araç sınıfı bazlı hız limiti ayarlanabilmesine imkan sağlayan Medar MTS, tek bir sistemle aynı anda onlarca aracı 4 şeride kadar eş zamanlı takip edebiliyor ve ihlallerini ayrı ayrı belirleyebiliyor.
Bu yıl envantere girecek
Medar MTS, yurt dışından tedarik edilen mevcut mobil radarlara göre birçok yenilikçi özellik sunuyor.
8Şubat2021 İstanbul Fırtınası
20.45 civari başlamıştir. Avrupa Yakasinda sert derecede hissedilmektedir.
3 ay sonra ülkeye döndüm olaya bak.
Peki ya yarın sabah?
Yarın sabah bir uyandin, diyelim ki bir karar ile önümüzdeki 50 yil,
sabah ezanından- akşam ezanı vaktina kadar sokağa çıkabiliyorsun
Tum zevk verici unsurlara 400% vergi zammı gelmiş.
İçki satışı sadece otellerde servis olarak yapılıyor.
Bireysel akaryakıt alımı aylık 10litre/araç olarak sınırlandırılmış.
3 kişiden fazla sokaklarda dolasamiyorsun.
Bileginize chip takarak sizin aktiviteleriniz merkezi bir etik kurumu tarafından denetleniyor.
Yurtdisinda çıkışlar yasaklanmış. Kontrollü olarak devlet bürokratlarına veriliyorsa
Sen ne yaparsin?
Super-Heavy is approaching... |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14.253
İkinci El Bölümü Mesajları: 281
Konularının görüntülenme sayısı: 108.172 (Bu ay: 1.178)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.711 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası