İki ekran kartlı sistem için en iyi airflow çözümü
Herkese iyi forumlar, iki ekran kartı kullanıyorum. Elimdeki kasa ICUE 465x, anakart ise B550 Gaming Edge wifi. Kart slotları birbirine yakın; ancak bunun yanında kartlar altı üstlü durduğu için üstteki kart oyun oynarken aşırı ısındığından fanları çok yüksek hızda dönüyor bu da hem ses yapıyor hem de kartın fanlarının ömrünü kısaltıyor. Bunun bir de sıcak yaz ayları var tabi. Biraz keyfi biraz da alttan fanlı bir kasa ile ufakta olsa bir çözüm yakalarım diye düşünerek Lian Li O11 dynamic aldım. Alttaki kartı daha iyi soğutursam, dolaylı olarak üstteki karta da 2-3 derecelik bir yansıması mutlaka olacaktır; ancak bu kökten çözüm değil.
Özetle: 2 kartlı sistemde, özellikle kartlardan biri sıcaktan dolayı eziyet çekmeyecek şekilde maksimum hava akışını nasıl sağlarım?
ASUS VG27AQ vs Dell S2721DGF vs Gigabyte M27Q
Başlıktaki monitörler arasında kaldım forumdaşlar. IPS/VA, 2K ve 27 inch'te karar kıldım. Bütçem max 4000 lira. Skalaya uyan bu modeller bana sıcak geldi. Hepsi çok iyi ancak artılarını eksilerini ne kadar araştırırsam araştırayım bir türlü oturtamadım kafamda. Sizinle beraber sesli düşünelim istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir de aklımda iki soru var. Birincisi 16.7 milyon ve 1.07 milyar renk arasında görülebilir fark var mıdır? İkincisi de bazı yerlerde DisplayPort 1.2'nin HDR10 desteklese de HDR ile aynı anda max 144hz sağlayabileceği yazıyor bu doğru mudur? Bu durumda aslında Asus ve Gigabyte modelleri 165-170hz olsa da sanki max 144 kullanabiliyorum?
Xiaomi Mi true wireless earphones 2 basic eşleşme sorunu
Merhaba, internette bu kulaklığa ait hiç sorun bulamadım. Sadece airdots 2 ile alakalı eşleşme sorunları vardı umarım çözümü bilen vardır.
İki ayrı sorun var;
1- Bluetooth ile telefona bağlı halde bir şeyler dinlerken sol kulaklık aniden kopuyor ve sadece sağ ses vermeye devam ediyor. Kutusuna koyup tekrar çıkardığımda düzeliyor sadece.
2- Müzik/Video 10-15 saniyede bir durup tekrar kendiliğinden devam ediyor. Sanki böyle anlık kopma ve tekrar bağlanma gibi.
Ürün orijinal. Airdots daki gibi uzun bas kırmızı ışık yansın sonra tekrar beyaz yansın vs gibi eşleştirme çözümleri bulamadım.
Mevcut sistemime yeni RAM tavsiyesi
Merhaba herkese iyi forumlar. Bilgisayarım bir süredir açılışlarda mavi ekran veriyordu, sebebini araştırdığımda RAM'lerin ömrünü tamamladığını farkettim.
Sizlerden mevcut sistemim için ve belki bir kaç seneye diğer parçalarım da ölürse yeni toplayacağım sistem için değişimine gerek duyulmayacak RAM tavsiye bekliyorum.
Yeni sistem dediğimde aslında en fazla bugün yeni çıkan parçalardan oluşur. Gidip de bir kaç sene sonrasının Ryzen 6-7 serisi veya Nvidia 4000-5000 serisi almam diye düşünüyorum. Çünkü oynadığım maksimum Among us, Dota 2, Csgo, Valorant.
Sistemim: (16gb 2400mhz Corsair vengeance ram vardı bunlar artık çöp oldu)
asus z170 pro gaming anakart
i7-6700k işlemci
gtx 980 ekran kartı
850W evga gold psu
Mesela gözüme çarpan bir kaç model:
https://www.hepsiburada.com/g-skill-ripjawsv-16gb-3200mhz-ddr4-ram-f4-3200c16s-16gvk-p-HBV00000HTMPI
Şunu çok öven olmuş ama diğerleriyle aradaki farka değecek bir şey var mı?
|
Teknoloji konularının kapsamı daraltılmalı
Son günlerde yama ve dil desteği konuları çok öne çıkmaya başladı. Teknoloji forumu seçeneğini seçtiğimde nerdeyse hiç gerçekten teknolojiyle alakalı başlık göremez oldum. Bu durumdan rahatsızım. Kimse alınmasın konu yama başlıkları yok edilsiin falan değil, o kadar çok yama başlığı popüler oluyor ki gerçekten teknolojiyle alakalı popüler başlıkları zor buluyoruz. Yama konuları teknoloji konusu olarak geçmemeli görüşündeyim.
Bir türlü aşamadığım windows 10 mavi ekran hataları
|
Ekonomik durumu kötü olanların bugün seçim olsa tercihi...
|
Satılık Kelebek Bıçak (Butterfly Stained MW)
|
|
Bir delil ile 40 alimi yendim, 40 delil ile bir cahili yenemedim |
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.045
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 75.768 (Bu ay: 586)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.472 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic