Kombi Tavsiyesi
Herkese merhabalar.
Takip ettiğim konularda @disintegration 'ın geniş ve bilgilendirici deneyimlerine çok sık rastladığım için onu da etiketleyeyim. Ama deneyimi olan herkes, deneyimlerini paylaşırsa çok mutlu olurum. Buralarda çok eski olmadığım için kimseyi tanımıyorum.
3 ay kadar önce taşındığım evde şu anda Alarko'nun 15- 20 yıllık eski tip bir hermetik kombisini kullanıyorum. Henüz Ankara'da havalar pek soğumadığı için ısınma performansını bilmiyorum; ama su ısıtma performansından şimdilik epey memnunum.
Malum kış yaklaştığı için beni kışın ortasında yarı yolda bırakmayacak bir kombi arayışına girdim. Açıkçası alacağım kombiyle mevcut kombi arasında ne kadar büyük bir tasarruf farkı olacak onu da merak ediyorum. Ama bekledikçe de kombi fiyatları artacak gibi.
İhtiyacım olan, tasarruflu, sorun çıkarma olasılığı nispeten düşük, sessiz çalışan (kombi mutfakta olacak) bir kombi önerisi. Mevcut modellerin sayfalarını 2 gündür geziyorum; ama kafam daha da karıştı.
Ev, 110-120m2 civarı, 3+1 ve toplam 7.5 metre petek ve 1 havlupan mevcut. Binada dış cephe ve çatı yalıtımı mevcut; ama ne kadar iyi oldukları konusunda şimdilik bir fikrim yok. Son kattayım.
Görüştüğüm birkaç firma 18-20kw bir kombinin yeterli geleceğini söyledi. Ama 24kw takalım diyen de oldu. Bu konuda sizlerin ne düşündüğünü merak ediyorum.
Benim gözüme kestirdiğim modeller şunlar:
Daikin NDJ 24kw - Genelde çok övülüyor. En iyi kombi olduğundan bahsediliyor. Ancak bazı kronik hata kodlarından (1164-1167 vs gibi) ve sesli çalıştığından şikayet edenlerin sayısı da az değil.
Viessmann Vitodens 050 - Hakkında çok fazla olumsuz yorum görmemiş olsam da hem servisi bana biraz uzak, hem de oda termostatlarıyla sorunlar yaşayanların sayısı çok gibi.
Vaillant eco tec intro - Patlayarak ateşleme sorunundan bahsedenler olmuş. Ayrıca 2 yıllık garanti diğer markaların yanında biraz can sıkıcı. Garanti uzatımıyla birlikte en pahalı kombi haline geliyor bir anda.
ECA Proteus Premix - Sesli çalışma, patlayarak ateşleme gibi sorunlar okudum. Ne kadar yaygın bilemiyorum.
Buderus ve Bosch da gözüme kestirdiğim kombiler arasındaydı; ama yakıt tüketimiyle alakalı çok fazla memnuniyetsizlik okudum ve çözüm süreçleri de epey uğraştırmalı gibi göründü. Diğerlerine kıyasla daha fazla ödeyip böyle bir sorun yaşama riskini almak da istemiyorum açıkçası.
- Öncelikle kombinin kapasitesi hakkında önerileriniz neler olur?
- Gözüme kestirdiğim bu modeller ve sizin önerebileceğiniz Baymak, DD vs markaların modelleriyle ilgili artılar, eksiler ve önerileriniz neler olur?
- Kablosuz oda termostatı da kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda en geniş esnekliği hangi marka ve modeller sunuyor?
- Belki daha da önemlisi sizce eski tip hermetik kombi üzerine yapacağım bu satın alım gerçekten faturada çok büyük farklar yaratma potansiyeline sahip mi?
Biraz uzun oldu. Umarım kusura bakmazsınız. Şimdiden yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkürler. Sevgiler.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 34
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 412 (Bu ay: 1)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri