Nikon D200 35mm f1.8 vs Canon R100 18-45mm
Arkadaşlar merhaba,
Biraz saçma bir karşılaştırma olacak ama elimde Nikon D200 body var. Eskiden bunun üzerinde Tamron 17-50mm lens vardı ama onu hiç kullanmadığım için geçen sene satmıştım.
Şimdi ürün fotoğrafları çekiyorum ve İphone gerçek renkleri vermiyor. Bundan dolayı da bir makine ihtiyacım doğdu. Elimde olan D200 üzerine 35mm sabit lens aldığımda bana 5500 TL, Canon R100 ve 18-45mm aldığımda 15.500 TL ye geliyor yada telefoto lensle birlikte de 22.000 TL ye geliyor.
Hangisi mantıklı sizce ? Daha yüksek makinelere bütçem şu anda yetmiyor. Bu arada fiyatlar yurtdışı fiyatlardır.
Atipik Otizm - Salya Problemi
Arkadaşlar herkese merhaba,
Oğlum 5.5 yaşında ve 3 yaşında atipik otizm tanısı aldı. Özel eğitim ve ilgi alanları ile ilgili sürekli olarak faaliyetlerde bulunuyoruz ve iletişiminde ciddi bir yol katettik.
Bizim tek geçmeyen problemimiz salya akıntısı, tükürüğünü aslında yutabiliyor ama biz söylemezsek ağzı musluk gibi akıyor. Otizm tanılı çocuklarda çok fazla rastlanan bir durum olmadığı için nöroloji, genetik, alerji, kbb ve hatırlamadığım bir çok alanda doktorla görüştük fakat bir çözüm bulamadık.
Akranları ağzı aktığı için çoğu zaman oyunlarına onu dahil etmiyorlar ve bizde bu sorunu çözmek için her yolu deniyoruz.
Buradan bir sonuç çıkar mı bilmiyorum ama bu konuda bilgili arkadaşlar cevap yazarsa çok memnun olurum.
1050 Ti 4GB için işlemci - ram - anakart seçimi
Arkadaşlar merhaba,
Evde G4560 üzerine kurulu bir sistemim var. Artık oyun açmıyor. Ekran kartı Asus exp 4GB OC 1050ti. Bu ekran kartı ile devam etmek istiyorum. Bir süre daha oyun oynayabileceğim darboğaz yapmayacak işlemci ne önerirsiniz ? Bununla birlikte ram ve anakart tavsiyesi de alabilirim.
Jabra Evolve 75 Duo Yerine Ne Önerirsiniz?
Arkadaşlar Merhaba,
Ofis içerisinde kullanmak için dışarıdan ses almayan ve mikrofondan dış sesleri karşı tarafa aktarmayan bir kulaklık ihtiyacımız var. Araştırdığımda Jabra Evolve 75 Duo modelinin uygun olabileceğini düşündüm. Fiyatları inanılmaz yüksek olduğundan bu kulaklığa alternatif olarak ne önerirsiniz?
Vestel onarım merkezi yanlış ürün sonrası yaşananlar
Arkadaşlar merhaba,
Mail ortamında Vestel müşteri hizmetleri aracılığıyla Vestel 5580 model telefon için batarya talep ettim. Bu telefon bataryası
için 90 TL'lik bir ödeme gerçekleştirdim.
Telefon bataryası tarafıma ulaştığında bataryanın annemin kullandığı Vestel 5040 modeli ile uyumlu olmadığını fark ettim. Bundan dolayı da bataryayı iade etmek için Vestel müşteri hizmetlerini aradım. Kendileri beni bataryanın gönderildiği İzmir merkezde çalışan bir çalışana yönlendirdi.
Kendisi bataryayı iade edebileceğimi, gerekli testler yapıldıktan sonra ücret iadesi yapılacağını ilettiler. Batarya'yı 22.09.2021 tarihi itibari ile iade ettim. 23.09.2021 de beni kendisi arayıp benim bu bataryayı değiştirdiğimi, gönderdiğim bataryanın kullanılmış olduğunu, kendi gönderdikleri batarya ile şu anki bataryanın seri numarasının tutmadığını ve bu şekilde işlem yapamayacaklarını ilettiler.
Ben kendilerine bana gönderilen bataryayı iade ettiğimi, benim böyle bir cihaza sahip olmadığımı, gelen bataryanın içerisinden fatura çıkmadığını, ambalajlı olarak gelmediğini ilettim. Genel merkez çağrı merkezine de şikayette bulundum.
Şimdi benim gönderdiğim bataryayı tekrar geri göndermişler. Kargo'yu kabul etmeyeceğim.
90 TL'sinde değilim fakat beni burada resmen hırsızlıkla suçlamaları bugüne kadar hiçbir zaman yaşamadığım bir olay. Bu konuda yasal olarak ne yapabilirim?
Sıfır araç teslim alma
Arkadaşlar merhaba,
Kapanmadan sonra kısmet olursa Ankara Çankaya Doğuş otodan aracımı teslim alacağım.
Aracı teslim almadan önce eksper ile birlikte boya kalınlıklarını ölçtüreceğim.
Burada aklıma takılan konu şu, daha önceden araç teslim alan arkadaşlarda sök tak ve boşanmış parça gibi işlemler olabiliyor.
Böyle bir durum olursa ve ben araç teslim tutanağını imzalamazsam prosedür nedir ?
Aracın plakası çıkmış, faturası kesilmiş ve tescil işlemleri yapılmış olacak.
Umarım bu konu diğer teslim alacak arkadaşlara da yol gösterici olur.
Teşekkürler.
Yanlış tanı ve tedavi için dava açmak
Arkadaşlar merhaba,
Bundan yaklaşık olarak 5 ay önce çocuğumuzda konuşma gecikmesi olduğundan bir psikoloğa gitmeye başladık. 2,5 yaş civarı biz gittimizde ilk olarak bizimle birlikte sonra da oğlumuzla birebir oyun oynamaya ve 45 dakika sonunda bize durum hakkında bilgiler vermeye devam etti.
Bu 5 aylık süreçte biz her hafta kendisine giderek oğlumuzun davranışları ile ilgili otizm olabilir mi diye defalarca sormamıza rağmen iletişim eksikliği var ben nöroloji biriminde de çalıştım otizm değil dedi. Her gittiğimizde kendisine 300 TL lik bir ödeme yaptık. Bunun karşılığında bize ne makbuz ne de fatura vermedi. Tanıyla ilgili de elimizde bir belge maalesef ki yok.
Artık farklı bir gözle bakılması gerektiğini düşünerek geçen hafta çocuk psikiyatristine gittik. Çocuğumuza otizm teşhisi konuldu ve bir an önce özel eğitime başlanması gerektiğini söyledi. Hatta sonrasında bir doktora daha gittik o da aynı teşhisi koydu.
Biz eşimle birlikte 5 ayımızı boşu boşuna geçirdiğimiz psikolog ile bugün görüşmeye gideceğiz. Biz bu süreçte hem zaman hem de paramızı kaybettik. Herşeyden daha önemlisi çocuğumuz 2,5 yaşında bu tanıyı alsaydı şimdi belki de konuşuyordu.
Bugün gittimizde zamanımızı geri veremeyeceğinden sadece paramızı geri isteyebileceğiz. Vermemesi durumunda dava sürecini nasıl başlatabilirim ? Elimizde oraya gittiğine dair telefon konuşmaları ve whatsapp yazışmaları var. Bunun haricinde bir belgemiz yok. Bugün isteyeceğiz ama muhtemelen vermeyecekler. Başına bu şekilde bir şey gelen veya yardımcı olabilecek, yol gösterebilecek arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
Herkese sağlıklı günler.
Ford Focus manuel şanzıman problemi
|
Bazı programlarda siyah renklerin gözükmemesi
|
Son Giriş: 21 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.846
İkinci El Bölümü Mesajları: 83
Konularının görüntülenme sayısı: 26.828 (Bu ay: 439)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 417 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası