Windows çalıştırılamayan Anakart problemi
Windows Kurulamama hatası
Selamlar arkadaşlar Afox B250 btc Anakartım ve g4400 işlemcim var üzerinde 8 gb ramim var sorun şu ki bios ekranında hiç bir sorun yok windows kurulum için usb taktığımda yada windows kurulu bir sabit sürücü taktığımda siyah ekranda kalıyor böyle bir sorun ile karşılaşan varmı acaba Not:işlemci ve ram değiştirdim sorun düzelmedi onboard yada harici ekran kartı ilede fark etmiyor maalesef...
Anakartın biosunu güncellemek istedim ama nette bulamadım bios dosyasını...
İTOPYA.COM Tarafından mağdur edildik...
Selamlar Saygılar Konuya geçmeden Önce forumda 22 yıllık üyeyim ve bir vefa borcu olarak bu bilgilendirmeyi yapıyorum ki kimse aşağıda ayrıntılarını izah edeceğim hususta yeni mağduriyetler yaşamasın.
Buradan da ilgili Firmaya çağrıda bulunmak istiyorum. Gel yanlıştan dön mağduriyetimizi gider ne kendini ne bizi uğraştırma.
Gelelim meseleye konu sevdiğim bir kardeşiminin yaptığı ilgili yağazadan aldığı ürünün tanıtımının eksik veya yanlış reklam edilmesine dayanmaktadır şöyleki:
22.12.2023 tarihinde İTOPYA isimli IT Malzemeleri satan mağazadan aşağıda linkini, fatura ve irsaliye belgelerini ilettiğim 2 x 32 GB (toplam 64 GB) 6400 MHZ frekansta çalışılabilen GSKILL markasına ait RAM’i satın aldım. Kurum adına yapılan bir satın alım olduğundan kurumsal fatura kesildi.
Oluşan mağduriyet öyküsü: 10 gün öncesinde satın aldığımız, kurumsal çizimleri ve işleri yapacağımız Bilgisayar sistemine daha performanslı bir RAM takabilmek için yukarıdaki satın alma işlemini gerçekleştirdik. Sistemime ait bazı parça bilgileri aşağıdaki gibidir: Anakart: ASUS PRIME 6540M-A Wifi 2 6400 MHZ DDR5 İşlemci: AMD Ryzen 7800x3D Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX 4080 6400 MHZ frekansında çalışabilen bir RAM arayışımız olduğundan ilgili ürünü sipariş ettik. Ancak RAM’i kasaya taktığımızda gördük ki mağazanın sitesinde yazan 6400 MHZ aslında 4800 Base Frekans’mış. 6400 yapabilmek için anakartın BIOS menüsünde overclock işlemi ile sistemi üst seviye performansa çıkaracak ve garanti dışında kalmasına sebebiyet verecek bazı ayarlar yapmak gerekiyormuş. İlgili RAM bileşeni INTEL sistemlerde XMP, AMD sistemlerde EXPO-DOACP teknolojileriyle beraber frekansını yükseltebiliyormuş.
Gerek anakart, gerek işletim sisteminde ilgili RAM’in 4800 MHZ bir ürün olduğu görülmektedir.
yani ramler default olarak 4800 mhz oc ile 6400 mhz frekansında çalışabilen ramlerdir
Overclock yaptıktan sonra sistemde bazı anormal değişimler oldu. Sistemimin açılma süresi normalde 1 saniye iken şu an 50 saniye sonra Anakartım, sistemin diğer bileşenlerine güç aktarımı yapıyor. Özetle her yeniden başlatma eylemimde (Boot işlemi) Anakartım, bahse konu XMP/AMDEXPO teknolojileri nedeniyle kendini yüksek frekansa çekmeye çalışıyor. RAM’in baz frekansı 4800 olduğundan bu da sistemde ekstra yavaşlık, bileşenlerde 8-9 C sıcaklık artışı ve normalde %10 civarlarında çalışan işlemcimin ekstra yorularak %45 seviyelerine çıkmasına neden olmaktadır. Uzun kullanımda sistemimdeki diğer pahalı parçalar zarar görme riskiyle karşı karşıya olduğundan ilgili bileşeni kullanamıyorum. Zira diğer bileşenlerimin de bu işlem yüzünden GARANTİ Kapsamı dışında kalması riski mevcuttur
Bu noktada ilgili satıcıya ait eksiklikler aşağıdaki gibidir: - Ürün satışı esnasında sistemimizin bilgilerini (AMD mi Intel mi) olduğu bilgisini paylaşmamak. - Bahse konu frekans değerinin overclock ile yapılmak zorunda olduğu yani baz frekans değeri olmadığı bilgisini paylaşmamak. - Ürünleri listeledikleri sitede diğer ürünlere INTEL XMP ve MAD EXPO ibarelerini başlıkta kullanarak bilgilendirme sağlanırken satın aldığım üründe bu ibarenin yer almaması, doğal olarak da bizlerin bu frekans değerini baz frekans olarak düşünmemiz.
Mağazaya 30.12.2023 tarihinde giderek durumu gerek satış danışmanlarına gerek de müşteri hizmetleri yetkilisine izah ettim. Amacım ürünü komple iade etmek de değildi. Baz frekansı 6400MHZ olan bir RAM ile fiyat farkını da kendimizin karşılayacağını kabul ederek değişimini rica ettik. Mağazada geçerli kupon verebilmelerine karşın bu talebimizi olumsuz sonuçlandırdılar. Sitedeki yanıltıcı ürün ilanları açıklamaları gerekçesiyle hakkımızı devletin biz vatandaşlara ve kurumlara sunduğu Tüketici haklarını koruma konuna istinaden ilgili heyette aramak durumunda kaldık. İhtiyaç duyduğumuz ürün Corsair, Kingston veya GSKILL markalarına ait 2 x 32 GB ve 6400 MHZ baz frekans değerine (Overclock gereksinimi olmaksızın) sahip bir bileşendir. Gösterilen tavır nedeniyle ürünü sistemden çıkartıp kapalı kutusunda muhafaza etmekteyiz ve iadesini rica etmekteyiz.
Evet şu anda olay hakem heyetine intikal etmiştir. tüm saygıdeğer grup üyelerimizin bilgilerine sunarım.
Sevgili arkadaşlar ali exprexden aldığım ürünler gümrüğe takıldı ürünlerin ücreti 10 bin lira gümrük müşavirleri 15 bin lira istiyorlar yok mu bana bi yol yordam gösterebilecek birisi teşekkürler.
ASUS STRIX X99 GAMING B1 SORUNU Yardım
Arkadaşlar anakartı default ayarlarına getirdim ve yeniden başlattığımda b1 code çıkıyor ve oradan ileriye gitmiyor ram slotlarının hepsini tek tek denedim bütün bios yazılımlarını ch341 ile yazarak denedim nafile ne önerirsiniz asus rma ya göndermeyi düşünüyorum tavsiyesi olan varmı?
Anakart chipset tamiri hakkında yardım
Arkadaşlar selamlar X99 çhipset Anakartım arızalandı çok güvendiğim bir kardeşimin tamircisi ne Mersin'e yolladım ve sonuç çhipset arızası dendi ve Çhipset ellerinde olmadığından tamiri olmadı varmı bu konuda bu işi yapabilecek bilgi beceri ve donanıma sahip bir yer teşekkürler
Ali Express den Alış veriş hakkında yardım
silinebilir
f
ARKADAŞLAR ASUS EEE PC BİOS KURTARMA YARDIM
Asus eeepc 1015 bx modelinin 501L sürümünü ami bios programı ile yükledim ve görüntü maalesef alamıyorum biosun yeniden yazılması için ya bios çipi lehimi sökülüp cihaza takılacak yada ch341a usb aparatı yardımı ile sökülmeden yeni bios yazılacak şimdi sorum şu bu notebooku söktüm ama anakartın üstünde bios çipinin hangisi olduğuna karar veremedim sizce hangisidir resimler aşağıda
X99 KİLİSRE BOOT SORUNU YARDIM
Herkese merhaba arkadaşlar x99 kilisre d8 anakart ve Xeon 2678 v3 işlemcim var işlemcinin turbo hızını 3300mhz yapmak için internetten videoları izledim ve aynılarını uyguladım
bu arada huananzi x99 d8 anakartın biosu da bendeki anakarta uyduğundan onuda denedim herşey çok güzel giderken şimdi nerede yanlış yaptım bilemiyorum bilgisayarı kapattığımda
açılış ekranında windows boot manager kaybolduğundan boot etme hatası alıyorum clear cmos yaparsam windowsa giriyor sistem ama kapatınca yine açılışta aynı hatayı alıyorum
varmı yardımcı olabilecek biri başına gelen varmı bunun çözümünü bilen arkadaşlar teşekkürler
Asus zenfone2 deluxe maalesef sistem ayarları durdu hatası!!!
|
İlgi Alanları: yeni teknolojiyi sürekli takip etmek
ALIMLARDA ÜYELİK TARİHİ NE KADAR ESKİDE OLSA REFERANSI YOKSA ÖNCE ÜRÜN SONRA PARA ÇALIŞIYORUM. İLANLARIMDA FİYAT SONDUR DEDİĞİM HALDE SON NE OLUR DİYENLERİ İTİNA İLE BANLARIM. AKSİNİ BELİRTMEDİ İSEM İLANLARIMDA TAKAS OPSİYONU BULUNMAMAKTADIR. SANAL PAZAR VS İLE İLGİLENMİYORUM.REZERVE VS YAPMIYORUM.PTT KARGO İLE ÇALIŞMIYORUM. 450 REFERANS +19 YILLIK ÜYE+17.000 MESAJ GÜVEN İÇİN YETERLİ DEĞİLSE LÜTFEN İLANLARIMLA İLGİLENMEYİN |
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20.908
İkinci El Bölümü Mesajları: 17.614
Konularının görüntülenme sayısı: 88.820 (Bu ay: 893)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 117 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El