RX 6800 R5 5600 PSU ÖNERİSİ
Merhaba
RX 6800
R5 5600
AORUS Elite Anakart
bu parçalara uygun psu ne önerirsiniz. Ben bu seçenekleri çıkarabildim.
https://www.hepsiburada.com/fsp-hyper-80-pro-700-w-hyper-h3-700-p-HBCV00000DMN13?magaza=%C3%9Cmitbilgisayar&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.11.8
HP LaserJet Pro MFP M130nw Gölgeli Çıktı Sorunu
Arkadaşlar merhaba, başlıktaki marka yazıcıya sahibim.
2 yıldır sorunsuz kullanıyordum geçen gün kağıt sıkışması hatası aldım kapağını açtım ve kızaklı toneri takıp çıkarırken biraz sert bir işlem yaptım galiba içerisinden metal bir parça kırıldı.
Sonrasında çıktılar gölgeli olmaya başladı yani yazdırdığım şey 10 cm altta silik olarak tekrar basılıyor.
Toner ve drum ünitesini değiştirdim fakat sonuç aynı hala gölgeli yazdırmaya devam ediyor bu küçük parça tüm bu arızanın sebebi olabilir mi?
Çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim.
HDMI ile PC-TV Bağlantı Problemi
Herkese merhaba,
Problemim biraz karışık ama elimden geldiğince sade şekilde anlatmaya çalışacağım.
Benim 10 yıldır kullanmış olduğum bir dell marka laptopum var. Çift ekran kartlı olanlardan hem Intel var hem de AMD Radeon HD 8730M.
Ekran çözünürlüğü 1336 x 768
Bu laptopla yine 10 senedir kullanmış olduğum LG FHD TV ile hiçbir problem olmadan HDMI kablo ile sorunsuz şekilde kullanabiliyordum.
Artık bir güncellemeye gideyim ekranı büyüteyim deyip A101'den Nordmende marka NM58351 58" 4K TV satın aldım.
Direkt HDMI kablo ile bağladım ama görüntü alamadım. Sonra biraz karıştırdım ayarlardan falan derken görüntüyü zar zor alabildim.
Ama asıl sorun o zaman başladı ne zaman ki youtube veya netflix gibi video içeren bir siteye girsem şak diye tv deki görüntü gidiyor.
Hiçbir şekilde video izleyemiyorum tv üzerinden.
Aklıma gelen ilk şey tv nin ekran çözünürlük ve hz değerleri ile pc nin uyumsuz olması gibi geldi.
İkincisi de önceki LG TV ile kullanırken görüntü ayarlarında 1 ve 2 diye pc ve tv ekranını iki ayrı ekran gibi algılıyordu pc.
Şimdi ki tv de görüntü varken 1l2 olarak tek ekran olarak algılıyor.
Radeon sürücüsünü indirdim orada da bir ayar bulamadım. Intel ayarlarını biraz karıştırdım ama çözüm bulamadım.
Biliyorum biraz uzun ve karmaşık anlattım ama çözüm önerisi olan varsa yazarsa çok sevinirim. Yoksa o kadar para verip aldığım TV boşa gidecek.
Nordmende TV HDMI bağlantı problemi
Merhaba A101'den nordmende marka TV satın aldım.
HDMI kablo ile Digitürk bağlı sıkıntı olmadan izleniyor fakat laptopu bağladığım zaman görüntü alamıyorum.
Her türlü kombinasyonu denedim HDMI 1-2-3 kabloları değiştirerek falan ama hiçbir şekilde görüntü gelmiyor TV'ye.
Önceki 10 yıllık TV de sıkıntı olmadan görüntü alabiliyordum şimdi böyle olması keyfimi kaçırdı.
Sizce PC'den bir ayar yapılarak problemi aşabilir miyim?
Yoksa TV'nin HDMI'den PC'yi görme gibi bir özelliği olmayabilir mi?
Mercedes E200 2006 SRS Arızası
Merhaba SRS ışığı yanıyor. Arıza tespit kısmında problem yaşıyoruz. Daha önce tecrübe etmiş biri var mı acaba? Elektronik dağıtıcı bir parçadan olabilir dediler. 2800 euro civarı yüksek meblağlar istiyorlar. Sizce nasıl bir yol izlenmeli?
Laptop SSD Görmüyor
Merhaba dün gece laptopu açık şekilde bıraktım uykuya girmiş diye düşünüp tekrar açmaya çalıştım ama ekranda
'' start pxe over ipv4 '' hatası aldım nette biraz araştırdım ve bios tan yapabileceklerimi yapmaya çalıştım ama hiçbir şekilde önyükleme seçeneği olarak ssd yi göremedim.
Daha sonra ssd yi yuvasından söktüm tekrar taktım aynı işlemleri tekrarladım ama sonuç aynıydı hiçbir şekilde ssd yi görmüyor bios.
Bugün de laptoptan söküp harici hdd kutusu ile masaüstü pc me bağladım ama disk yönetiminden de gözükmedi.
Bu ssd için yapılabilecek bir şey var mıdır?
Önerilerinizi bekliyorum...
5TB HDD Boyut Sorunu
Arkadaşlar merhaba. İkinci el 2.5' 5TB HDD satın almıştım.
PC'ye sata 3 kablosuyla bağladım en başta normal olarak görmedi.
Sonra disk yönetimine girdim 5tb ikiye ayrılmış olarak gözüküyordu ve hiçbir şekilde biçimlendirme ve harf atamama izin vermiyordu.
Biraz araştırdım cmd konsoldan sıfırlamayı başardım ve yeniden biçimlendirip harf atayabildim fakat bu noktada bir sorunla karşılaştım diski mbr olarak biçimlendirmek istediğimde yalnızca en baştaki gibi yarısını biçimlendirmeme izin verdi.
Tekrar aynı işlemleri yapıp diski cmd komutundan sıfırladım ve bu sefer gpt ile biçimlendirdim bu sefer tamamını tek parça şekilde biçimlendirebildim.
Ama içime bir kurt düştü acaba diskin yarısı hatalı mı diye birkaç uygulamadan kontrol ettim ve normal bilgisayarım kısmında 5tb olarak gözükürken.
HD Tune'da yalnızca yarı kapasitesi gözüküyor.
Umarım sorunu anlatabilmişimdir biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Nasıl çözebilirim bu problemi.
Konuyla alakalı ekran görüntülerini ekliyorum.
Xiaomi Market Dışı Uygulama Hatası
Arkadaşlar merhaba. Migrosta çalışıyorum kullanmamız gereken bir uygulama var. Market dışı yükleniyor.
Kuruyorum ama hata veriyor, uygulamanın hiçbir fonksiyonunu kullanamıyorum. Gerekli gereksiz tüm izinleri verdim yine sonu aynı.
Android diğer marka cihaz kullanan arkadaşlar sorunsuz şekilde kullanabiliyor cihazlarını. Ama iki farklı xiaomi cihazda denedik ikisinde de aynı hatayı aldık.
Çözüm için yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
4000TL Ekran Kartı Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar sistemi topladım fakat en önemli parça olan ekran kartını piyasa çok yüksek olduğu için henüz alamadım.
Topladığım sisteme uygun bana güncel oyunları oynatacak bir ekran kartı önerebilir misiniz?
Bütçe maksimum 4bin tl.
Şimdiden herkese teşekkürler.
İŞLEMCİ AMD Ryzen 5 1600AF
ANAKART Gigabyte B450M S2H AMD B450
HDD Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM
8000 TL Sisteme Ekran Kartı Tavsiyesi
|
Son Giriş: 13 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 586
İkinci El Bölümü Mesajları: 45
Konularının görüntülenme sayısı: 33.346 (Bu ay: 125)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 116 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar