Toplayacağım sistem için öneri / yardım
Arkadaşlar selam,
Öncelikle aldığım ürünü sömürene kadar kullanan biriyim. Hali hazırda kullandığım notebook 6 yıllık. CAD programları kullanıyorum (NX, Solidworks vs.). Hem iş yeri dışında evde de çalışabilmek adına hem de uzun yıllar sonra güncel oyunları oynayabileceğim bir kasa toplamak istiyorum. Olmuşken şu olsun, bir kere olacak daha iyisi olsun diye diye abuk subuk bir yere geldim. 5-6 arası bütçeyle yola çıktım 7yi zorluyorum şu an. Bazı sorularım olacak, yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Yazdıklarım arasında seçim yapmama yardım etmenizi, daha iyi bir alternatif biliyorsanız söylemenizi rica ediyorum. Uzun ömürlü olsun isterken gereksiz/uyumsuz şeyler de almak istemiyorum.
25.11.2020 tarihi ile;
İşlemci: R5 3600 (1981 TL)
R5 3600x (2094 TL)
Arada fiyat farkı yok gibi birşey şu an. 3600x in stok fanı daha iyiymiş sanırım ve OC a daha müsaitmiş. Bunu seçmek daha mantıklı gibi.
Anakart: MSI X570-A Pro 4400 MHz (1249 TL) <-- Almayı düşündüğüm
Gigabyte B450M S2H v2. 3600 MHz (540 TL) <-- Yoksa üsttekine gereksiz masraf mı yapıyorum bunu alsam işimi görür mü
Ram: Gskill Trident Z Neo 2x8 3600 MHz CL16 (1109 TL)
Ekran kartı: Burada yardıma ihtiyacım var. Aynı kartın 50 farklı marka modeli var. Arada uçurum fiyatlar var.
1660 beni keser mi? 1660S mi olsun? Yoksa 2060 a kadar yolumuz mu var? İlerde belki 2k monitörüm olur bilmiyorum ama şu anlık 1080p takılıcam.
Kasa: Kasa + güç kaynağı hakkında hiç bilgim yok. Kartla beraber buna da öneride bulursanız sevinirim. Fiyatta maksimum 7bin civarına çıkabilirim.
Okuyup cevaplayan arkadaşların eline koluna sağlık.
NA server seçimi
|
euroko bilgilendirme yardım
|
Cash mi GB mi ?
|
Char Alışverişi İçin Referanslı Aracı Lazım
|
Char Alınca Değiştirilmesi Gereken Bilgiler ?
|
Char Alım-Satımı Yapan Site ?
|
PAYPAL hesabı açma
|
Ucuz laptop önerisi
|
|
Küçükken her gece Tanrıya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrının çalışma tarzının bu olmadığını farkettim, ertesi gün gittim ve kendime bir bisiklet çaldım. O günden beri her gece Tanrıya günahlarımı affetmesi için dua ediyorum. |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 393
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 5.659 (Bu ay: 160)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO