Geçen yıl Temmuz ayında bayram tatilinden hemen önce bir 212 aldım. Araç 2012 model, yeni tip göğüs, 120bin kilometrede, sıvı sistem LPG var...
Çok iyi bir ekspertiz firmasının, merkez şubesinde -ki şubenin ve haliyle firmanın tamamının sahibi de arkadaşım - full ekspertiz yaptırdık, araç harika dediler...
2-3 gün sonra Ankara'dan - Datça'ya yola çıktım... Datça'ya çok az kala hararet uyarısı verdi, hemen motordaki sıcaklığı kaloriferden ve kaputu açarak arabayı gölgede çalıştırarak tahliye ettim, bi baktım devirdaim patlamış...
Usta çağırdık, otele geçtim, devirdaim değişti arabayı aldım Ankara'ya geldim... Araba özellikle dörtten beşe geçerken LPG'den dolayı silkelemeye başladı, Şaşmaz Mennan Ustaya götürdük halletti...
Arabadan biraz zaman geçti, araç suya yağ bastı... Motor yağ soğutucu dediler, değiştirdim...
Biraz daha zaman geçti aynı arızayı tekrarladı, şanzıman yağ soğutucu dediler, değiştirdim...
Bakımdan çıktı, antifirizden dolayı ameliyata gittiğim sırada hortum patlattı, arabayı geri servise gönderdim, hastaneye gittim...
Biraz daha zaman geçti yine suya yağ bastı, üst kapak dediler, açtık ne yanık vaar ne de kapakta çizik...
Biraz daha zaman geçti yine suya yağ bastı... kesin blok ama bundan önce bişey deneyeceğim dedi sevgili servisimiz...
Denediği şey; motor yağ soğutucusuna giden su kanallarını kapatmak... Ne oldu biliyor musunuz, sorun çözüldü :) ... Onca rezillik bu süreçte harcanan 30.000,00 TL boşa gitti... Hem de bugünün parası da değil, geçen yıl içerisinde harcandı... Önemli değil, harcansın ama bu yorucu sürecin ardından, harcanan o paranın ardından gelip baktığımızda, yağ soğutucum yine bozuk ve üstelik yağı soğutmuyor şaka gibi....
Tabi burada biter mi?
Bitmez...
Yaz geldi, zaten başka araç da olduğu için bunu az kullanıyordum... Araç düzenli aralıklarla düzenli miktarda su eksiltmeye başladı... Tüp beyninden mi dedim, tüpsüz kullandım yine eksiltiyor... Servise gitsem sanırım sıfır motor takacağız(!) diyecek sanıyorum klimadan yapıyor, ayrıca ön camı da hafif hafif lekeliyor... Lütfen conta yakan araba bunu yapar demeyin hahaha....
Özetle;
Harcanan 30.000 TL,
Datça sıcağında 6 saat sürünmek,
Ameliyat olmaya giderken arabanın bozulması,
Arabanın yağ soğutucusunun devre dışı kalması,
Düzenli aralıklarla muhtemelen klima tesisatından su eksiltmesi,
Ön camı AC açıkken lekelemesi...
Ekleme; LPG'de silkeleme de yeniden geldi, alt devirde vites değiştirirken yapıyor :)) muhtemelen ayarı bozuldu yeterli gazı pompalayamıyor ve benzine geçmeye çalışıyor..
Foruma uzun zamandır girmiyordum, hem foruma gireyim hem de başımdan geçenleri anlatayım istedim. Belki servisimden daha dahiyane bir fikir sahibi olan vardır...
Bu arada Ankara'da Mercedes servisleri yüzünden çoook uyguna bir CLA 45 yakalamıştım, korkumdan alamadım...
Bu kokpit hangi aracın?
EDİT: Bulundu teşekkürler, görenler c5 aircrosu doğruladı.
aslında kokpitin fotoğrafı yok paintten çizdim, biliyorum saçma ama merak ettim ve benim için önemli...
ekran 90 dereceye yakın açıyla duruyor,
ekranın yanindaki havalandırma,
kırmızı ile çizdiğim yerde dikiş var, muhtemelen torpidosu deri kaplı bir araç.
siyah renk ağırlıklı.
ekrana google maps yansıtılabiliyor.
*havalandırma kanalı çizdiğime yakın köşeli, ekran da yine çizdiğime benzer durumda.
*yüksek ihtimal c sedan.
EDİT:
bunun gibi son tarif.
konsol düz geliyor ekran daha dik açıyla arka sırada ortada oturana bakıyor, menfezler de bu şekilde küçük ve tek.
araç da yüksek ihtimal yeni.
Bu araçlar ne kadar eder?
Merhaba piyasadan vb koptum uzun süre sağlık iş gibi konularla uğraştım...
İşim gereği araç getiren olunca alıyorduk, yok demek pek olmuyor...
Elimde bir kaç tane araç birikti ne eder hiç bir fikrim yok, eskiden belli oluyordu rakamlar ama şimdi at izi it izine karışmış herkes uçmuş... şunu iyi biliyorum piyasada para dönmüyor, yazılan fiyatlarla satış fiyatları pek yakın değil...
galericilere de öpülme niyetim yok...
2014 1.3 Multijet Active Plus Linea - 3 kaza var 1 kazada 12.000 tramer var, sol kapı değişen bel altı genel olarak boyalı...
2008 Dodge Caliber 2.0 SXT Jeep, tavan hariç boyalı, 1-2 parça değişeni çıkar, ağır kaydı var 185.000 KM'de, 10bin önce motor yapılmış, ufak tefek eksikleri var 3-4bin tl civarı...
2011 audi a5 2.0tdi, 2 çeker, 270bin km 60bin kayıt var bel altı boya var, airbagler orijinal, ön takımdan ufak sesler geliyor... komple ön takım yapılsa 4-5bin tl olur.
2016 clio 1.5 dci, 100bin km, 10 bin kayıt var, çamurluk kaput değişik kaza çok hafifti ama kaputu sigorta değiştirmiş başında duramayınca...
2015 scirocco 1.6 tsi 172bin km yeni kasa 8 bin kayıt var, 1 kapı boya, ters taraftaki marşpiyel boya, çamurluklar boya, araba yorgun değil, neredeyse tık ses yok. siyah, sunroof var...
bu araçlar için satar ve piyasa fiyatları nedir bilgisi olan paylaşabilir mi...
Beklenen Haber Geldi!
|
LG 60PB690V 60" 600Hz Yerine Ne Alınır? | 10K Bütçe
|
|
Pejo 508 Usta Tavsiyesi ANKARA
|
Ankarada Dodge İçin Servis ÖNERİSİ
|
|
3.100 Devir 180 KM'yi geçmiyor.
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.089
İkinci El Bölümü Mesajları: 78
Konularının görüntülenme sayısı: 88.706 (Bu ay: 1.411)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 866 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası