IMEI Numarasından İthalatçı Firma Tespiti
Herkese merhaba,
Başlıktan da anlaşıldığı üzere IMEI numarasından elimdeki halen Oppo websitesinde Türkiye garantisi devam eden ancak klon IMEI problemi yaşadığım OPPO marka bir cihazım için ithalatçı firmayı tespit edebilmenin bir yolu olup olmadığını araştırıyorum.
OPPO Türkiye Müşteri Hizmetleri klon IMEI sorununu yaşanan cihazımı kullanıma açabilmek için cihazın faturasını istiyor (talep etmeleri halinde cihazın müdahale görmemiş olduğunun tespiti adına cihazı da göndereceğim servise) ancak maalesef cihazın faturası kayıp, ithalatçı bilgilerine de ulaşamıyorum.
Oppo müşteri hizmetleri de cihazın ithalatçı bilgilerinin tespiti hakkında yardımcı olamayacaklarını beyan ettiler.
Bilindiği üzere yasal yollardan ithalatı yapılan her mobil cihaz için IMEI kaydının BTK üzerinden kaydı yapılmaktadır.
Ancak cihazların hangi ithalatçı firma üzerinden getirildiği bilgisine ulaşılamamaktadır.
BTK ya da Gümrük Ticaret Bakanlığı kayıtlarından, veya mobil cihazın ülke içi garanti hizmetini veren firmalar üzerinden sadece IMEI numarası ile ithalatçısını öğrenebilmek mümkün mü acaba?
İthalatı yapılan cihazlarını IMEI kayıtları için kurulan MCKS.gov.tr platformunda MCKS sistemi ile Gümrük Müdürlüğü entegrasyonunun tamamlandığı yazıyor. Sistemi üzerinden ithalatçı bilgilerine ulaşmak mümkün mü acaba?
Bu kurumlardan Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde elimizdeki cihazın ithalatçısı ile ilgili bilgi alabilmek mümkün mü acaba?
Şimdiden teşekkürler.
Bir de bana sor... |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 102 (Bu ay: 2)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar