Merhaba arkadaşlar,
Reddi miras davası açmış birisi , dava açtığı kişinin numarasını veraset ilamı ile kendi üzerine alırsa ( hat devri için hat önce iptal ediliyor, numara sonradan devir oluyor ), mahkeme bu eylemi tereke işlerine karışma olarak görür mü ?
Bu konuda internette aydınlatıcı hiçbir bilgi bulamadım. Bilgisi olan destek verebilirse sevinirim.
Teşekkürler
Merhaba arkadaşlar,
Son 2 gündür yabancı basın Nvidia'nın mafyavari tavrı ile çalkalanıyor. Kiminiz belki konuyu duymuşsunuzdur ama duymayanlarınız için özet geçmek istiyorum.
Amerika'da sözü geçen, çok büyük kitlelere hitap eden belli başlı teknoloji kanalları vardır. Bunların başında Linus Tech, Jayz2cents, Gamer Nexus ve Hardware unboxed gibi adını mutlaka biryerlerde duymuş olabileceğiniz kanallar var. Bu kanalların içerisinde takipçi sayısı en az olan Hardware Unboxed kanalıdır ve sanırım Nvidia bu kanal üstünde mutlak hakimiyet yakalayabileceğini düşündü. Neyse, konumuza dönecek olursak, 11 aralıkta Hardware Unboxed resmi twitter hesabından Nvidia'nın bundan sonra kendilerine inceleme örneği göndermeyeceklerini ve Nvidia tarafından banlandıklarını acıkladılar ve bütün yabancı teknoloji medyası biranda ayağa kalktı.
Şimdi bazılarınız Nvidia istediğine ürün gönderir, istediğine göndermez diyebilir. Evet, haklısınız. Nvidia'nın böyle bir yükümlülüğü tabi ki yok. Fakat bu konunun bu kadar infial yaratmasının sebebi, Nvidia'nın bu kararının altında yatan gerekçe oldu. Hardware Unboxed'a gönderilen mailde Nvidia , kanalın banlanmasına gerekçe olarak incelemelerde ray tracing vb. teknolojilere yeteri önem verilmediğinin ve genelde rasterization denilen klasik metriklerin kullanıldıgından şikayet etmiş. Kanalınızın vizyonu ile bizim vizyonumuz örtüşmüyor, biz RTX teknolojisine dünyalar kadar yatırım yaptık ama siz bunun üstünde durmuyorsunuz demiş ve eğer ilerde bu tavrınız değişirse size tekrardan inceleme sürümü göndermeyi düşünebiliriz demiş. Nvidia, açık açık, Hardware Unboxed'a gönderdiği bu mail ile bütün teknoloji editörlerine " ya bizim istediğimiz gibi inceleme yaparsınız, ya da sizi banlarız,bir daha envanterimize ücretsiz erişim sağlayamazsınız " şeklinde mesaj göndermiş ve tehdit etmiştir.
Bunun üzerine, yaklaşık 13 milyon takipçisi olan Linus Tech haftalık yaptığı canlı yayın programında Nvidia'yı yerden yere gömmüş, ağzına gelen her türlü küfürü etmiş ve biz senin gönderdiğin inceleme sürümlerine muhtaç değiliz demiştir. Ardından 3 milyona yakın takipçisi olan Jayz2Cents de aynı tepkiyi göstermiş ve o da Nvidia'ya hadi beni de banlayın diye savaş açmış, meslektaşını korumuş ve Nvidia'ya ne yapmaya çalıştığınızı görüyoruz, bizler salak değiliz demiştir.
Tüm bu olayların ardından Nvidia Hardware Unboxed kanalına tekrar mail yolu ile ulaşıp özür dilemişler ve diğer maili dikkate almayın demişler.
Benim bu konuyu açma sebebime ve kızdığım noktaya gelecek olursak ise bu olaylar yaşanırken, türk basınında hiçbir teknoloji sitesi bu konudan bahsedemedi bile. Ben artık türk medyasında kopyala yapıştır haberler okumaktan bıktım. Sosyal medya kullanmasak, ingilizcemiz olmasa bu olaylardan haberimiz dahi olmayacak. Sırf Nvidia partnerliğini kaybetmeyelim diye firmaların neler yaptığının, Nvidia'nın nasıl baskı uyguladıgının en acık kanıtıdır bu yaşlananlar.
Yorumlarınızı merak ediyorum.
Edit: Evet arkadaşlar, 4 saat önce Nvidia adına bu maili atan kişi HU'dan özür dilemiş ve attığı mailin " fanlarla " paylaşılmasını istemiş. Mailde şunları demiş : Bir önceki mailim için gerçekten cok üzgünüm, yetkimi aştım, bazı konularda benden farklı düşündüğünüz için size inceleme örnekleri göndermeyeceğimi söylemem kabul edilemez/ bağışlanamaz bir davranıştı ve ben çizgiyi aştım. Kendimi, iş arkadaşlarımı ve arkadaş bildiğim değerli editörler topluluğunu hayal kırıklığına uğarttım. Sizler oyun endüstrisi için canla başla çalışıyorsunuz ve benden daha iyisini ( daha iyi muamele ) hak ediyorsunuz . Umarım beni affedersiniz ve ilerde sze daha faydalı olma fırsatını bana verirsiniz. Bu mesajımı fanlarınız paylaşırsanız ve onlar benim bu konuda nasıl hissettiğimi öğernirlerse mükemmel olur . Teşekkürler..
Ben bu mailden şunu anlıyorum, Nvidia'da üst düzey yöneticiler bu olayın açığa çıkması ve bu kadar tepki almasının sonucunda Bryan Del Rizzo'ya bayağı kızmışlar ve böyle bir özür mesajı atması konusunda baskı yapmışlar. Ne oldu yani, 2 günde bu adamın mentalitesi mi değişti ? Nvidia birden oyuncu, topluluk dostu mu oldu ? Topluluk bu kadar tepki göstermeseydi, böyle bir özür maili gelir miydi ? Hiç zannetmiyorum...
2.Edit: Arkadaşlar HU'dan Steve bütün bu yaşanan dramayı anlatan bir video paylaştı kendi kanalından, ilgilenenler izleyebilirler.
3 gündür geçmeyen kuru öksürük hk
Arkadaşklar merhaba, benim babamın 4 gündür halsizlik, iştahsızlık ve hafif ateş bulguları vardı. Test yaptırdık, sonucu 3 gün sonra negatif cıktı, ama sonuc cıkmasından sonra 1 hafta geçmesien rağmen iştahsızlık hali ve kırgınlığı devam ediyor. Biz önce üşütmüştür dedik fakat benim de 3 gündür, hergün şiddeti artan kuru öksürüğüm var. Başka hiçbir şikayetim yok, ne ateş, ne boğaz ağrısı ne halsizlik. Ben de test yaptıracağım ama şunu merak ediyorum, acaba korona öksürüğü göğüs kafesi bölgesinde mi ağrı yapıyor ? Çünkü benim o bölgem ağrıyor ( kendimi kastığım için heralde ? ) ve orada gıdıklanma/sızlama hissi var. Babamda hiçbir başka belirti yok. Vallahi anlamadım, biz korona mı olduk üşüttük mü :/
UPS Vekaletname
|
Amazon'un Gümrük vergisi hakkında
|
|
Takaslık Shadow Fiend İmmortalı !
|
Ps3 Slim kasa normal ısı değerleri ?
|
|
|
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: İngiliz Edibiyatı, Eleştirmenlik , Bilgisayar ve Teknoloji
All the world's a stage, and all the men and women merely players. |
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.020
İkinci El Bölümü Mesajları: 123
Konularının görüntülenme sayısı: 29.840 (Bu ay: 169)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.960 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun