Tecil Bittikten Sonra Yoklama
Merhabalar,
Yüksek lisans yapmak istiyorum ve yüksek lisans bittikten sonra askerliğimi bedelli olarak yapmayı düşünüyorum ama merak ettiğim bazı durumlar var.
08.02.2021 tarihinde tecilim bitiyor ve çok büyük ihtimal yüksek lisansa bu tarihten sonra kaydolacağım. Bedelliden faydalanabilmek için yoklama kaçağı olmamam lazım. Acaba hangi tarihten itibaren yoklama kaçağı durumuna düşerim? Lisans sonrası askerliği tecil ettirirken askere elverişlidir raporu almıştım. Bedelli hakkımın yanmamasını istiyorum. En sağlıklı ve resmi bilgiyi nereden öğrenebilirim? Askerlik şubeleri yazılı belge verir mi? Çünkü 9 Şubatta yoklama kaçağı durumuna girip bedelli hakkımın yanmasını istemem.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm
Yoklama: Yükümlülerin sağlık muayenelerinin yapılarak askerliğe elverişli olup olmadıkları, öğrenim durumları, meslekleri ve niteliklerinin tespitini,
Yoklama dönemi: Askerlik çağının başlangıcından muvazzaflık hizmetinin başlangıç tarihine kadar geçen süreyi,
Yoklama kaçağı: Tabi olduğu yoklama yılı içerisinde yoklamasını yaptırmayanları,
Buradaki açıklamaya göre "muvazzaflık hizmetinin başlangıç tarihine" kadar sürem var gibi anladım fakat bu sürenin ne olduğunu bilmiyorum.
Sistem Toplama
|
Vodafone - Cayma Hakkının Kullanılması
|
|
Haber1903-Beşiktaş yönetimine açık teklif
|
Orduspor - Beşiktaş maçı bileti
|
Siyah ekran sorunu
|
Konu Silinebilir
|
300 Tl altı telefon tavsiyesi
|
Son Giriş: 22 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.082
İkinci El Bölümü Mesajları: 23
Konularının görüntülenme sayısı: 7.502 (Bu ay: 70)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 184 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor