Gamepower Gasket Elite X - İnceleme / Anakonu
Merhaba arkadaşlar daha önceki klavyem bozulduğu için yeni bir mekanik klavye arayışına girdim ve bu klavye karşıma çıktı. Pek fazla bilinmiyor galiba. Ben satın aldım ve gayet memnunum bu sebeple bir inceleme konusu açmak istedim.
Ürün Özellikleri
- Hot Swap Switchler
- Yağlanabilir Switchler (Lubing)
- Switchler fabrikadan yağlanmış olarak geliyor
- Ürün ABS sert plastikten imal edilmiş
- Ürün 993 Gram ağırlığında
- 6 adet iç katmandan oluşuyor
- Ürünü kablolu, 2.4Ghz kablosuz ve Bluetooth kablosuz modunda kullanabiliyoruz
- Arka tarafta metal kapak arkasında 4000Mah kapasiteli batarya
- Switcherin 60 Milyon tıklama ömrü var
- TR Layout mevcut
- Tüm tuşlarda anti-ghosting
- 1.14 inç LCD ekran. RGB efektleri ayarlama, klavye modu değiştirme, GIF atama ve saat vs gösterme özellikleri mevcut
Kutu İçeriği
- Blue Switch'li Anahtarlık
- 1.8M uzunluğunda USB-Type C örülmüş makaron kablo
- Temizlik için bez ve fırça
- Switch ve tuş sökme aparatı
- 3 adet yağlanmış yedek switch
- Switch sökücü
Lubing Ne işe yarar?
Lubing ufak bir fırça yardımıyla switch'in belirli kısımlarının yağlanmasına denir. Bu yağlama işlemi sonucu switchlerden tok ve kibar, hafif bir ses gelir. Tıkırtı sesleri azalır. Basınç sırasında titreme vs olmaz.
Aydınlatma
Uyarmakta fayda görüyorum. Klavyede 19 farklı RGB modu var ancak, keycapler ışık geçirmediği ve tuşların arasında çok fazla boşluk olmadığından RGB efektleri çok fazla belli olmuyor. Gündüz görebilmeniz imkansıza yakın. Keycap değiştirerek (lazer kesim vs.) sorunu çözebilirsiniz, donanımsal olarak RGB gayet yeterli çalışıyor sorunu yok.
Yazılım
Makro atamak, RGB efekt değiştirmek, tuşlara başka görevler atamak ve LCD ekrana GIF vs. atamak için yazılımı mevcut ancak bu yazılım biraz kabaca çalışıyor. Kullanımı anlayabilmek için biraz zaman geçirmeniz gerekebilir. Makro ataması yapmayacaksanız yazılımı indirmenize bile gerek yok RGB ayarları klavye üzerinden değiştirilebiliyor.
Kullanım sonrası yorumlar
Daha önce Cooler Master CK 550V2 kullanıyordum. Üzerine kola döktüm ve bir kaç tuşu zor basmaya başladığı için değiştirdim. Bu klavyenin özellikle tuş sesleri harika. Çok tok ve dolgun bir sesi var. LCD ekran üzerinde saat ve tarih mevcut bazen oyun oynarken saate bakmak için kullanıyorum tamamen kullanışsız değil. Kablosuz modu sayesinde televizyon telefon tablet vs diğer cihazlarınıza bağlayıp kullanabilirsiniz. TR Layout mevcut tuş aramanıza gerek kalmıyor. Bana göre tek kötü yanı Enter tuşu ufak boy, ANSI olarak geçiyormuş, ben daha büyük Ters L şeklindeki Enter tuşu olan klavyelere alışık olduğum için biraz garip geldi o kadar. Bence ürün tam bir fiyat performans ürünü. Kaliteli mekanik klavye arayan kişilerin kesinlikle değerlendirmeye alması gerekli olduğunu düşünüyorum.
Ürün inceleme videosu
Klavye önerisi mekanik
Merhaba şuan cooler master ck350v2 kullanıyorum klavye tkl bazı tuşları çalışmıyor o yüzden yenilemek istiyorum. Bütçe 3000 civarı olabilir fp ürünü mekanik kaliteli bir klavye arıyorum
DH'ye üye olduğumdan beri 14 yıl geçmiş.
Vestel Desibel VSB 511 SW Hk
Merhaba arkadaşlar
vestelin yukarıda belirttiğim model soundbarını satın aldım. soundbar normal çalışıyor tv veya bluetooth ile, sorun yok. ancak bu soundbar'ın yanında kablosuz bir subwoofer var. ben bu subwooferı bir türlü soundbar ile eşleştiremedim. subwoofera elektrik geliyor arkasında ışık yanıp sönüyor ancak sanıyorum soundbar ile eşleşmediğinden hiçbir etkisi yok çalışmıyor.
kullanım klavuzunda yapılması gerekenler yazıyor, şuna basılı tutun vs ancak bir türlü yapamadım.
konuyla alakalı bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Uygun fiyatlı soundbar önerisi
Arkadaşlar merhaba
yeni bir Tv aldım film izlerken falan kullanmalık subwoofer olan bir soundbar bakıyorum. apartmanda yaşadığım için zaten çok büyük bir şeye ihtiyacım yok. benim için subwooferı olan sesleride çöp olmayacak kalitede olan bir soundbar önerir misiniz? izleyeceğimiz içerikler youtube, netflix, disney+ vs o tür dijital yerlerden.
vestelde subwooferı olan bir model vardı 1700tl dediler ama sadece teşhir ürünü kalmış. uygun fiyatlı önerilerinizi bekliyorum
Kapalı yurtdisi telefon ne zaman açılır
12-13k bütçe tv tavsiyesi 50-55"
Merhaba arkadaşlar konu açmak istemezdim ancak diğer konulara yorum atınca arada kaynıyor.
netflix youtube vs izlemek için bir tv arıyorum. önerilerinize açığım
Vestel 55UA9090 12300tl
Vestel 50QA9700 11200tl
Vestel 50UA9600 8500tl
bu 3 ürün arasında kaldım. QLED aklımı çelmiyor değil.. aradaki farka değer mi acaba.
açıkçası diğer markaları inceleme fırsatım olmadı. çalıştığım işten dolayı pek boş vaktim olmuyor maalesef.
POE USC EX SATIŞI
corsair 4000x
türkiye'de bu kasayı kullanan var mı? yorumları nelerdir?
Kasa ve güç kaynağı tavsiyesi
anakart msi b450m gaming plus
işlemci r5 3600x
ekran kartı 1080 ama yakın zamanda 2080 veya 3070 geçmeyi düşünüyorum.
sıvı soğutma kullanmıyorum. bunlara yetecek kapasitede bir güç kaynağı ve kasa arayışındayım. kasalarla birlikte gelen güç kaynağı kaliteli ise kullanabilirim ama ne olduğu belirsiz olanları düşünmüyüroum.
bütçe 1000 lira civarı. önerileriniz nedir?
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.961
İkinci El Bölümü Mesajları: 39
Konularının görüntülenme sayısı: 45.606 (Bu ay: 638)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 868 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic