Dursun Aydın Özbek İstifa!
Yönetim olarak takımımıza yapılan -fahiş bile demeyeceğim- yanlış kararlara ve Hacıosmanoğlu ve kurullarının yaptığı düşmanca tutuma karşı sadece konuşan ancak onun da bir ağırlığı olmadığını her hafta gözümüze sokulan bir ortamda eğer ki icraat yapamayacaksa istifa etmelidir.
Talimat verildiği apaçık ortada, kameradan izleyip da yanlış görüp yanlış karar verilen bir şey yok. Bilakis izleyip, görüp kasıtlı olarak yapılıyor.
Çıkar topu Cumhurbaşkanına mı atarsın, gidip görüşme mı alırsın, taraftarı protesto için sokağa mı çağırırsın bilmem. Yönetim olarak aksiyon almadığın sürece istifa beklentim aynen geçerlidir. Ağlamayan bebeğe meme verilmediğini görüyoruz. Ayrıcalık değil "Adalet" istiyoruz!
Herkese merhabalar, lütfen okuyup destek olmanızı rica ederim.
Bursa/Gemlik'te bulunan Borusan Holdinge bağlı Borusan Limanında işçiler, uzun süredir süre gelen ağır çalışma şartlarından dolayı Anayasa'da 51.maddede yazan "Sendikal Faaliyetler" haklarını kullanmak için sendikaya katılmaya çalıştı.
Nedir bu ağır şartlar?
1) 8-8 yani 12 saat çalışma
2) Haftalık izinlerini kullanamama ve bu iznin belirsiz olması
3) Normal bir şekilde işe giderken, tam servis saatinde "sen bugün gelme" denip işçinin çevrilmesi
Peki Anayasa'daki 51.madde nedir?
"MADDE 51- (Değişik: 3/10/2001-4709/20 md.)
Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir. Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz."
Gelişmeler
Liman işçileri bu madde uyarınca Mart ayı içerisinde sendikaya katılım için organize olmaya ve imza toplamaya başladı. Bu süreçte yönetici kadrosu tarafından mobbing ve tehdit uygulanmaya başladı. Akabinde de 4 işçinin işine 21 Mart günü son verildi. Bu karardan sonra Liman İşçileri Grev yapıp iş bırakma ve durdurma uyguladı. 21-25 Mart tarihlerinde gerçekleşen bu eylemde, polisler, çevik kuvvetler zoruyla engellenmeye çalışıldılar. Yerel seçimler öncesine denk gelen bu süreçte gerek ilçe belediye başkan adayları, milletvekilleri ve bir çok siyasi işçilere destek olmaya ve arabuluculuk sağlanmaya çalışıldı. 25 Mart gecesi ise araburuculuk işe yarayarak firma tarafından sözler verildi. Bu sözler şunlardır:
1) İşten çıkarılan işçiler işlerine geri iade edilecek
2) İş bırakma kaynaklı olarak işçilerden kesinti yapılmayacak
3) Sendikal faaliyetlere yönelik bir engelleme yapılmayacak ve resmi işlemler başlatılacak
4) Greve giden işçiler için herhangi bir suçlama yapılmayacak
Anlaşma Sonrası
Ertesi gün işçiler normal bir şekilde işlerine başladılar. Başvurdukları sendika olan Liman İş ise yeterli sayıyla birlikte resmi başvuruyu yaparken sayının yetersiz olduğu cevabını aldı. Çünkü Borusan Holding işçi kaydırma yaparak yeterli sayının tutmasının önüne geçmişti. Evet şaka yapmıyorum, "Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası" ve deprem bölgesindeki işçileri ansızın Borusan Lojistik'e kaydırarak yeterli sayının tutması engelledi.
Bundan sonraki süreçte ise verdikleri sözlere ve yapılan anlaşmaya aykırı olarak:
• Greve katılan işçiler için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
• İş yerinde Disiplin Soruşturması başlatıldı.
• İşçilere işten çıkın yoksa biz çıkarırız diye tehditler edildi.
• 35 işçiye İdari İzin verilerek işten uzaklaştırma yapıldı.
• İşçilere tazminat teklif edilip caydırıp, işlerine son verildi
• Kabul etmeyen işçilerin iş akdine son verildi.
Şu Anki Durum
Firma tarafından bu olaylar yapılırken işçiler tekrardan protestolara başladı. Firma tarafından sindirilmeye çalışan işçilerin sayısı oldukça azaldı. Bu yapılanlar Borusan Holding'in yanına kar kalmasın ve herkes öğrensin diye elimden geldiğince olayı anlatma ve özetlemeye çalıştım.
Bu ülkede hak aramanın, Anayasal Hakkını kullanmaya çalışmanın sonucu bu mu? Hani Hukuk Devleti? Hani İnsan Hakları? Lütfen elinizden geldiğince bu olayı duyurun, destek verin.
Konuyla Alakalı Linkler
İyi Parti Millet Vekili Selçuk TÜRKOĞLU'nun konuyu TBMM'ye taşıması
Son gelişmelere dair yorumum
Ana konuda yazmaktansa bir konu açıp Elmas yönetiminin yapmaya çalıştıklarını "kendimce" özetlemeye çalışayım.
1) Seçim sürecinde gerek en çok söylediği şekilde "seçimi kazanmak" gerekse de Fatih Terim'le arasının iyi olması ve hocayı sevmesi sebebiyle, seçimi kazandığı takdirde Fatih Terim'le devam edeceğini söyledi. İkisi de olabilir ancak ben çoğu kişinin aksine 2. olasılıktan ötürü olduğunu düşünüyorum.
2) Kadro planlaması ve yapılanmaya Terim'le başladılar. Bence hataydı ancak belki de Terim'le bunu yapabileceklerini düşündüler. Sonuç olarak işler istedikleri gibi gitmedi ve görevden aldılar.
3) Muhtemelen gerektiğinde "suçu bırakabilecekleri", sunulan oyuncularla çalışmayı kabul eden, taktik bilgisine güvendikleri bir ismi takımın başına getirdiler. Torrent'in doğru veya yanlış isim olacağını gelecek süreç gösterecek ancak anlaşılan Torrent olmasa yine benzer başka birisi gelecekti.
4) Torrent geldikten sonra futbol direktörü ve danışman olarak Luis Campos isimleri çıkmaya başladı. Hatta önümüzdeki sezon için Luis Campos ile anlaşıldı sanırım (Resmi olarak bir şey var mı bilmiyorum?). Bu hamle bence 2.maddeyi açıklıyor. Çünkü transferleri yapmışsın, teknik direktör belirlemişsin, sonrasında bu hamlenin yapılması hata yaptıklarını "resmen" olmasa da açıklıyor. O yüzden bu sezon takımı bir şekilde, en az hasarla kıyıya yanaştırıp, önümüzdeki sezon daha doğru bir biçimde sistem kurmaya çalışacaklarını düşünüyorum.
5) Pena transferi. Okan Kocuk'un kiralanması hata değildi. Asıl hata arkasında güvenilir isim tutmamak, geri çağırma maddesi koymamaktı. Okan olmayınca yabancı bir kaleciye gidildi. Evet kontenjan harcandı ancak biraz da yabancı transferine mecbur kalındı. Yine evet, deneyimli kaleci daha iyi olurdu. Ancak Muslera'nın maliyeti, sözleşme süresi, sadece sezon sonuna kadar bir isim düşünülmesi, Muslera iyileşene kadar oynaması sonra yedek kalmayı kabul etmesi gibi gibi nedenler ve kaleci antrenörünün de önerisiyle Pena tercih edildi. Başta kalecilik meziyetleri olmak üzere çok fazla handikapı var. İyi bir transfer değil ancak oyun kurma becerisi ön planda tutularak alındıysa, göstereceği performansı görene kadar eleştirme taraftarı değilim.
6) Gomis transferi. Her ne kadar resmi olarak açıklanmasa da şu anda çok da garipsenecek bir transfer değil. 6 aylık + opsiyonlu transfer (10 gol?) olduğu, bu sezonun kalanı için 650 bin euro olduğu söyleniyor. Maliyet olarak iyi denebilir. Takımın sorununun mental olduğu düşünülürse bir hava da katabilir. Ayrıca oyuncuyu incelediğim kadarıyla fiziksel olarak çok da bir şey kaybetmiş değil. Evet eskisi gibi değil ancak o kadarını da normal buluyorum.
7) Gedson transferinin gerçekleşmemesi. Gedson'u çok istiyordum yalan yok. Sezon başında da alınmadığı için bende tepki göstermiştim. İlk öğrendiğimde kızsam da sonrasında rüzgarın akışına kapılmadım. Yönetimin açıklaması bu konuda tatmin etti. Hem en son taraftar Falcao konusunda yangın yapmıştı olanları gördük. Yönetimin açıklamasına değinirsek;
7.1) Önümüzdeki sezon daha az yabancı kaydedebilmek. Hali hazırda 14 yabancımız var (Pulgar dahil değil olsa da önümüzdeki sezon olmayacak). Önümüzdeki sezon 12 oyuncu kaydedebileceğiz. Mevcut oyuncularımızdan sadece Babel ve Feghouli'nin sözleşmeleri bitecek. Bu yönden Gedson transferini anlayabiliyorum. Öte yandan Beşiktaş'ın aldığı şartlara bakılırsa 6m + sonraki satışın %50'si. Bilemiyorum, sonraki satış maddesi de düşündürüyor.
8) Erick Pulgar transferi. Arka arkaya 2 kere bilek sakatlığı geçirdikten sonra nasıl döndüğünü bilmiyorum ancak daha önce denk geldiğimde beğendiğim bir oyuncuydu. Eğer ki çok gerilememiş ise hem oyun olarak hem de karakter koyma bakımından oldukça işimize yarar ve taraftarın sevgisini kazanır.
Yönetimi bazı konularda eleştirsem de henüz tam olarak görevi bıraksınlar diyemiyorum. Yine Torrent'te şansı hak ediyor. Bekleyelim görelim. (Her şeyi tam olarak toplayamadım, düzenleyebilirim)
Ankara'da kalmak için yer?
Selamlar, Ankara/Çankaya'da 1-2 gün kalmak için yer arıyorum. Bu şekilde günlük yer tutup kalan, önerisi olabilecek kimse var mı?
Aranan şarkıyı bir türlü bulamama
Ali Yavuz Kol oyuncu analizi
|
Vekalet Ücreti
|
Türkiye'de futbol değerlendirmesi
|
Telefonu pc'ye bağladım fotoğraflar kayboldu.
|
Silinsin
|
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.075
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 24.791 (Bu ay: 484)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.593 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor