Altyapı Sorgulama Sistemi Bilgileri Nereden Alıyor.
Hattım snr değerindeki limitler göz önüne alınarak 55 mbit interneti gesteklemekte . Modem değerleri ise 68 mbit i desteklediğini söylemekte ancak aktif olarak ta 35 mbit internet kullanmaktayım. Ancak altyapı sorgulama sitelerinde internet servis sağlayıcı farketmeksizin 16 mbit gözükmekte aktif olarak 35 mbit vdsl altyapısını kullandığım komşularımın 55 mbit e kadar destekler gözüktüğü hat değerlerimin de gayet iyi olduğu durumda neden ben sorgulayınca hattımın 16 mbit e kadar interneti desteklediği sonucu ile karşı karşıya kalıyorum. Altyapı sorgulama sistemi nasıl çalışıyor ve neden vdsl altyapım varken ve aktif kullanırken sorgulamada 16 mbit adsl gözüküyor.
Bugün numara taşıma için vodafonun kendi internet sitesinde yazan bayilerden birine gittim. Numara taşıma işlemi için görevli tablet üzerinden gerekli bilgileri girdi ve işlemlere başladı işlemlerin ortasında kendi çep telefonu ile kimliğimin arkalı önlü fotoğrafını çekti. Sonrasında kendi telefonu ile neden kimliğimin fotoğrafını çektiğini sordum. Bazen sorun çıkıyor ve belgeler ihtiyaç oluyor belgeleri whatsapp tan gönderiyoruz dedi. Kimliğimin fotorafını kendi telefonu ile çekemeğeceğini ve whatsapp üzerinden gönderemeyeceğini ve bunun Kişisel Verileri Koruma Kanununa aykırı olduğunu söyledim. Sonra vodafonun tabletindeki başvuru uygulaması ile kimliğimin fotoğrafını başvuruma ekledi. Ben dedikten sonra kimlik fotoprafını telefonundan sildiğini söyledi, ben de telefonununu göstermesini rica ettim kişisel telefonu olduğunu galeri yi göstermek istemediğini söyledi . Ben de kimlik bilgilerini sildiğinden nasıl emin olacağım dedim.Mağaza müdürüne haber verdi. Müdür geldi telefonu açtı baktı bir şeyler gösterdi ancak kimlik bilgilerimin silinip silinmediğinden emin olamadım. Telefonun galerisinde sanki farklı bir sekmeği gösterdi.
Demem o ki nasıl oluyor da vodafonun resmi bayisindeki bir çalışan vodafona tableti dışında başka bir cihazla özellikle kendi kişisel telefonu olduğunu iddia ettiği bir telefonla bir de whatsapp üzerinden göndermek üzere kimliğimin fotoğrafını çekmeğe çalışıyor. Bu kimlik bilgilerinin vodafonun tableti dışında farklı bir cihazla çekilmesi üstelik whatapp üzerinden gönderilmesi KVKK kanununu ihlal etmez mi.
O cep telefonuna zararlı yazılım yüklenirse, yada görevli kötü niyetli olursa olabilecekleri bir düşünün.
Türknet e abone olduktan sonra altyapı bilgisi bozuldu.
Türk telekom 24 mbit vdsl abonesi idim . Onu iptal ettirdim . Türknet e yeni abone olacak şekilde başvurdum. Başvurudan önce her altyapı sorgusunda altyapının desteklediği maksimum hız 55 mbit yazıyordu. Türknet in VEA altyapısında 35 mbit internet paketine abone oldum. Geldi kuruldu şuan aktif kullanmaktayım. Ancak artık altyapı sorgularında Turk telekomum sitesinde 16 mbit adsl ve diğer bazı sitelerde ise 16 mbit download 4 mbit upload vdsl çıkıyor. Hat değerlerim gayet iyi. download ta 60 mbit upload da 25 mbit maximum hız gözüküyor. Şuan 35 mbit bağlı SNR değerim ise hem download hem upload için 20db nin üzerinde. Komşularımı sorguladığımda 55 mbit maximum hız gözükmekte. Turknet e geçtikten sonra altyapı sorgularım düşük çıkmakta .
- İlerde başka bir internet bağlatacağım zaman sorun yaşar mıyım. Sorgulamada altyapım düşük çıkarsa düşük internet verirler mi.
- Neden altyapı bilgilerim Türknet e abone olduktan sonra bozuldu.("Şuan Altyapı bilgileri sebebi ile Türk Telekom u kapatıp Türknet e abone olduğuma pişman oldum. İnternetinden memnunum ama bu işin nedenini açıklığa kavuşturana kadar asla kimseye tavsiye etmem. ")
- Sizin altyapı bilginiz nedir Türknet e geçtikten yada yeni abone olduktan sonra değişti mi yada komşularınızdan düşük çıkıyor mu.
- Türknet ten ayrılıp başka internet servis sağlayıcıya geçiş yaptığınızda altyapı bilgisinin yanlış olması kaynaklı sorun yaşadınız mı. Çözüm bulabildiniz mi. Nasıl çözüm buldunuz.
Benim Altyapı sorgu sonuçum
Komşumun altyapı sorgusu
Hat Değerlerim:
Sırf altyapı değerlerim bozulduğu için Türknet e gerçekten çok kızgınım. Böyle olacağını bilse idim geçmezdim. Ya işini doğru düzgün yapan insanlarla çalışmıyorlar , ya işlerini doğru düzgün yapmıyorlar yada kasten yapıyorlar, gerçeği bilmiyorum ama aklıma bunlar geliyor.
HP Pavilion 15-bc017nt Bios Güncellemesi Sorunu
Bugün Hp Pavilion 15-bc017nt notebook ta batarya bilgisi yanlıştı batarya 100 de 0 gözükmekte idi . Bu durumun nedenlerini araştırırken Hp nin kendi sitesindeki bios sürüm notlarını fark ettim.
Bu sayfada bios sürümlerinin revizyon geçmişleri bulunmakta:
İlgili sürüm notları aşağıdadır.
Sürüm: F.53 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş stabilite sağlar.
Sürüm: F.52 Rev.A
Sürüm: F.48 Rev.A
Sürüm: F.46 Rev.A
Sürüm: F.45 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Ara sıra oluşan ve sistem pilinin tamamen şarj olmamasına neden olan bir sorunu çözer. -Sistem stabilitesi ve güvenliğini geliştirmek için güncelleştirilmiş Intel CPU mikro kodunu sunar.
Sürüm: F.44 Rev.A
Sürüm: F.42 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Pil bilgilerinin yanlış bildirilmesine neden olan bir sorunu çözer. - Sistem bir AC adaptörüne bağlandığında gelişmiş pil sağlığı sağlar.
- Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.
NOT: HP, tüm önceki sürümlerin yerine geçen bu güncelleştirilmiş BIOS sürümüne hemen geçiş yapılmasını önemle önerir.
Sürüm: F.38 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.
NOT: HP, tüm önceki sürümlerin yerine geçen bu güncelleştirilmiş BIOS sürümüne hemen geçiş yapılmasını önemle önerir.
Sürüm: F.36 Rev.A
Bu sürümde giderilenler: - Gelişmiş UEFI kodu güvenliği sağlar.
Burada görüldüğü üzere Sürüm: F.45 Rev.A ve Sürüm: F.42 Rev.A bios sürümlerinde pil ile ilgili çeşitli düzeltmeler yapılmış. Bunun üzerine sorunun bios kaynaklı olduğuna ikna oldum. Ve sorunu düzeltmek için bios güncellemesi yapmaya karar verdim. Hp nin sitesinden ilgili güncellemeyi indirdik. Notebook adaptörle bağlı iken bios yüklemesine başladık. Güncelleme işlemi sırasında güncelleme işlemi yarıda iken bilgisayar bilgisayar tamamen kapandı. Bilgisayarda herhangi bir led yanmıyordu ve fan çalışmıyordu. Bilgisayar bios güncellemesinin ortasında tak diye kapanmıştı. Biz yine de her ihtimale karşı bios güncellemesinin arkaplanda devam etme olasılığına karşı birsüre bekledik bu süreç zarfında bilgisayarda herhangi bir led yanmıyordu ve fan çalışmıyordu. Sonrasında power tuşuna bastık. Ekrana görüntü gelmedi. Caps Lock tuşunun üzerindeki led ışık 5 defa yavaş 3 defa ise hızlı şekilde yanmakta ve bu döngü kendini tekrarlamaktayıdı. Bunun üzerine yaptığım araştırmada
https://support.hp.com/us-en/document/c01732674
Sorunun kaynağının embedded controller ın bios tan yanıt alamaması olduğunu bulduk. Çözüm olarak bios un daha eski bir sürümünü usb flash bellek ile yüklemeyi denedim. Bunun için böyle durumlarda kullanılması için hp tarafında hazırlanan
ilgili videodaki talimatlara uyarak bios yüklemeye çalıştım. Başarısız olunca farklı kaynaklarda bulduğum farklı tuş kombinbasyonları ile farklı denemeler yaptım. Hiçbiri malesef başarıya ulaşmadı.
Bilgisayarı söküp bios u resetlemeyi, notebook un batarya soketini sökmeyi ve power tuşuna 30 saniye basılı tutmayı düşündüm. Ancak cihaz benim olmadığı için bunları denemedim.
Cihazın garantisi de bitmiş durumda. Şimdi Hp nin resmi olarak kendi sitesinde yayınladığı F.55 Rev.A sürümlü bios güncellemesi resmen bilgisayarın canına okudu.
Diyeceğim o ki bilgisayarlarını bu bios sürümüne güncellemek isteyen arkadaşlar temkinli olmanızda fayda var. Bizim başımıza bunlar geldi sizin başınıza gelmesin. Ürünün garanti süresi bitti. Ürünü servise göndermeği planlamaktayız. Sonrasında servisten nasıl yanıt alacağız öğrenmiş olacağız.
Lütfen bios güncellemelerini yaparken özenli ve dikkatli olmaya çalışın. Biz her şeyi kurallına göre yaparak bios güncellemesini yaparken bu sonuçla karşılaştık. İlgili bios sürümü ile alakalı bildiler aşağıda bulunmaktadır.
Tür:
BIOS
Sürüm:
F.55 Rev.A
İşletim Sistemi:
Windows 10 (64 bit) | Hepsini gör
Sürüm tarihi:
7 Tem 2020
Dosya adı:
sp106009.exe (35.1 MB)
Biz yükledik başımıza bu geldi siz yüklemeden önce birkaç defa düşünün.
Bi de sorunu çözmek için uygulayabileceğimiz herhangi bir yöntem biliyorsanız burada paylaşırsanız sevinirim.
Pardus Anka 2013
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 423
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.586 (Bu ay: 233)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 96 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware