Binbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 2564 (Bu ay: 2)
Getir Uygulaması kartımdan fazla para çekmiş
Sık sık getir firmasından alışveriş yapıyorum bu siparişlerimi Getir Büyükten yaptım. Uygulamada olması gereken rakam gösterilip kartımdan alakasız rakamlar çekilmiş. Konuyu ilk gramaj farkı gibi şeyler sanmıştım fakat durum öyle de değilmiş. Örneğin 0.5 KG 10 TL'lik sebze almışım zaten 2 tane sebze göndermişler kartımdan 536 yerine 617 TL çekilmiş. Birkaç siparişimde de fazla para çekilmişti ama aynı gün iadelerim olmuştu bunlarda hiçbir iade yapılmamış.
11 08 2024 Tarihli Getir Alışverişimde fatura tutarım 536 TL ve uygulamada yazan ödeme miktarım 536 TL olmasına rağmen kartımdan 617 TL çekilmiş ve iade olmamış.
29 07 2024 Tarihli Getir Alışverişimde fatura tutarım 311 TL ve uygulamada yazan 311 TL olmasına rağmen kartımdan 356 TL çekilmiş ve iade olmamış.
Firmanın canlı desteği umursamadı, mailime veya Şikayetvar konuma dönmediler. Bunun dolandırıcılıktan farkı yok herkese bir kaç siparişte bunu yapsalar kazandıkları paraya bakın. Yemeksepetinden sonra getiri de telefonumdan sildim. Getiri sık sık kullanan arkadaşlara uygulamada gösteren rakam ile kartından çekilen rakamları karşılaştırmasını öneririm.
Overclocktan anlayan biri değilim ama @StreamRolleR hocamdan heveslenince amatörce bir şeyler denedim :) Arkadaşımda RTX 3080 gamerock sahibi yaptığımız basit her kullanıcının yapabileceği overclock denemesinde ikimizin de kartı yakın değerler verdi. Bu ürünler eksaya gelen son parti ürünler mesela eski partide kutudan anakartla eşleştirmek için RGB kablosu çıkmıyordu bunlardan çıkıyor. Kartların OC potansiyelinde farklılık var mıdır bilmiyorum.
Bilmeyenler için not olarak ekliyorum Gamerock anakartların RGB siyle eşleşiyor kabloyu anakarta bağlayıp Thunder Master programından ARGB modunu seçiyorsunuz. STRIX düşünmemin başlıca sebeplerinden biri bu RGB idi fakat gerek yokmuş bu ekran kartından her şeyiyle çok memnunum.
Öncelikle düz RTX 3080 GameRock olan ekran kartımıza GameRock 3080 OC versiyonunun BIOS'unu indirerek NVIDIA NVFlash ile BIOS güncellemesi yaptık. Sorunsuz bir şekilde düz kartlarımızı OC versiyonu haline getirdik. Bunun üstüne Palit'in çok başarılı bulduğum Thunder Master yazılıyma OC SCAN seçeneğine tıkladık. Thunder Master ortalama 30 dakika kartımızın stabil ayarlarda çalışacağı overclock denemelerini yaptı. Benim kartıma +83 MHz GPC OC ve MEM OC +200 MHz önerdi. Yanlış hatırlamıyorsam arkadaşıma da 150 MHz GPC OC ve 150 MHz MEM OC önerdi. Ayarları kaydettik ve çıktık tüm yaptıklarımız bu kadar.
Bu overclock durumundan sonra %5 civarında bir fan hızı ve 2 derece fark etti. Çektiğim resimlerin amatörce olduğunu biliyorum kendi halimde denediğim bir şeyi paylaşmak istedim az da olsa anlaşılır diye umuyorum. 3900X ekran kartına overclocktan sonra özellikle GTA 5'te yer yer %80 kullanımlara kadar düştü 2x MSAA açınca %95 lere çıkıyor 4k'da MSAA açmayı zorunlu hale getirdi diyebilirim. Uyguna Amd 5900x işlemci alabilirsem bu bazı oyunlardaki GPU kullanım durumları toparlayacağını düşünüyorum. Oyunlarda ufak kımıldamalar kamera açısı FPS değiştiriyor elimden geldiğince aynı yerlerde resim çektim ama hata payı olabilir.
Not : Format attım PubG de aynı yerde şuan 4K Ultra da 140-150 FPS veriyor neden olduğu hakkında bir fikrim yok.
ASUS Armoury Create RGB Durumu;
GPU-Z Durumu;
Thunder Master yazılımı ve önerdiği overclock değeri;
GTA 5 4K Ultra ayarlarsa MSAA OFF şekilde FPS değerleri.
Resident Evil 3 4K En yüksek ayarlarda DX11 Modunda
PUBG 4K Ultra Ayarlarda her şey Ultra'da.
4k, 144 Hz G sync monitör de G sync gözükmemesi
|
Kernel Power 41 63 Sistem Hatası
|
|
|
Cooler Master Cosmos C700P Led Problemi
|
|
Seagate Barracuda Pro 8 Tb ses sorunu
|
Amd Ryzen 9 7950x3dx - Asus x670 Hero - Rtx 4080 Super - G. Skill Trident Z Neo 32 GB 6400 Mhz - 4k-144 Hz LG 27GN950 Monitör - Samsung 990 Pro 2 TB 7000/5000 - Cooler Master HAF 700 EVO - NZXT Z63 Kraken Sıvı Soğutucu - Logitech G Pro X Superlight - Asus ROG Strix Scope II NX Red Switch - SteelSeries QcK XL Destiny 2 Edition Mouse Pad - Logitech G Pro X Wireless - Logitech Z623 Speaker - Corsair RM 1000x Psu - Razer Iskur oyun koltuğu |
Amd Ryzen 9 7950x3dx - Asus x670 Hero - Rtx 4080 Super - G. Skill Trident Z Neo 32 GB 6400 Mhz - 4k-144 Hz LG 27GN950 Monitör - Samsung 990 Pro 2 TB 7000/5000 - Cooler Master HAF 700 EVO - NZXT Z63 Kraken Sıvı Soğutucu - Logitech G Pro X Superlight - Asus ROG Strix Scope II NX Red Switch - SteelSeries QcK XL Destiny 2 Edition Mouse Pad - Logitech G Pro X Wireless - Logitech Z623 Speaker - Corsair RM 1000x Psu - Razer Iskur oyun koltuğu |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.062
İkinci El Bölümü Mesajları: 732
Konularının görüntülenme sayısı: 252.841 (Bu ay: 1.531)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.651 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware