MİKADO MD 856 Ev sinema sistemi
BİLGİSAYARIN ANA KARTI
Merhabalar, ev sinema sistemleriyle ilgili birkaç şey danışmak istiyorum.
Mikado MD 856 ev sinema sistemi aldım. Surround özelliği ile kullanabilmek ve ses kalitesini verimli alabilmek adına soru işaretlerim var ve danışmak istedim. Kullanım amacım ağırlıklı sinema , biçok zaman da müzik. Belki belki çok ileride oyun.
-Mikado MD 856, ev sinema sistemi olarak iş görür mü yoksa hata mı yapmışım? (Çünkü yüksek ses dışında bir fark kalite vs. alamadım. Yükseklik olarak da LG televizyonun hopallöründe daha yüksek ses alıyorum.)
-Bir amfi yok, amfi ile şuan aldığım ses kalitesini ve surround özelliğini çok değiştirecek mi? Yoksa amfiye para harcamak gereksiz mi dersiniz?
-Bilgisayarın ana kartında 5+1 ses sistemi destekli yazıyor ama mikrofon/giriş/çıkış şeklinde üç girişi var. Dolayısıyla sadece aux girişi yapabiliyoruz. Realtek audio programında da ön hoparlör aktif yazıyor. Fotoğrafta görüyorsunuz. 5+1 surround destekli olduğuna inanamadım. Eğer doğru ise bağlantısını nasıl yapabiliriz? Ki surround özelliğini alabileyim?
-LG 32LS3450 TV var, mono audio isimli kırmızı beyaz iki RCA girişi var, burdan sinema sistemi verimi almak mümkün mü?
-Bluetooth ile telefondan ya da laptoptan direk Hopallöre bağlandığımda surround ve kaliteli ses almak mümkün mü? Bunu zaten şuan yapabiliyorum, surround kalitesi maksimum bu kadar bişey mi?
(Ya da, amfi kullanman gerekir Bluetooth bağlantısı surround kalitesi ve ses kalitesi vermez mi diyorsunuz?)
-Amfi şart ise , bu sadece surround özelliği ile sağdaki soldaki arkadaki vs seslerin doğru dağılımını mı sağlayacak, yoksa ses kalitesini de önemli ölçüde artıracak mı?
-Amfi şart ise ucuz ve ses sistemime yaraşır öneriniz nedir? Fiyat ucuz amfi alırsam şu özellikten ya da kaliteden mahrum kalırsın dediğiniz bir durum var mı?
-Amfi şart ise, USB harici ses kartı ile çözebiliyor muyuz, illa amfi mi lazım.
-Amfi şart ise, "Asus xonar U7 mkii 114dB SNR 7.1 kanal USB oyuncu ses kartı" amfi olarak işimi çözermi, kulaklık amfisi yazıyor ama normal ses sistemi amfisi olarak da iş görüyor mu?
ya da aşağıdaki gibi daha ucuz bir ses kartı olsa , bunla aynı işi görür fark yok mu?
https://www.n11.com/urun/51-kanal-usb-harici-ses-karti-1585471
-Amfi şart ise, USB girişli ses kartı olmaz diyorsanız, normal amfi önerinizde giriş çıkış bağlantıları nasıl, yani hem PC , hem TV de, hem telefonda kullanabilir miyim.
Çok çok ağırlıklı, PC den kullanmayı planlıyorum. Laptoptan, masaüstü PC den, kullanabiliyorsam müzik dinlerken bazen telefondan, kullanabiliyorsam bezen de televizyondan
Epey uzun oldu, daha da soru işaretleri var ama fazlaca uzun oldu, bilgileriniz için şimdiden teşekkürler. :)
KOCAELİ
- [Ana Konu][/link] - [/center] |
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 32 (Bu ay: 32)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar