Arkadaşlar konu uzun ama mümkün olduğunca ayrıntılı özet geçmeye çalışacağım şimdiden hakkınızı helal edin..9 senedir sıfır alarak severek kullandığım Peugeot 5008 marka aracımla geçtiğimiz şubat ayında tek taraflı bir hafif diye tabir edilen bir kaza yaptım..Bu benim yaptığım ilk kazaydı..yola aniden fırlayan bir köpeğe çarptım..köpek kaçtı gitti inşallah bir şey olmamıştır..işyerim sanayide olması sebebiyle bir sürü kaportacı, boyacı v.s tanıdık var.bin lira gibi bir rakama kaporta,boya,parça falan halledebilirdim..ama olmuşken yetkili servis olsun dedim ve aracı İzmir'de ki bir yetkili servise(6 senedir bütün bakımları falan bu servise götürüyorum) götürdüm..
Kazalı araç bölümü ile ilgilenen arkadaş araca baktı dosya açtı ve ekspertizin gelip araca bakacağını bu sürecin muhtemelen 1gün kadar süreceğini ve gelişmelerden beni haberdar edeceklerini söyledi..bende tmm dedim aracı bırakıp evin yolunu tuttum..aynı gün arandım..ekspertizin onay verdiği parça ve boya işleri sebebiyle 1 haftada aracın bana teslim edileceği söylendi..
Bir kaç gün sonra servis beni tekrar aradı ve normalde bir sıkıntı olmadığını sandığım sağ farın tampon sökülünce ayaklarının kırık olduğu, Türkiye'de bulamadıklarını Fransa'ya sipariş verdiklerini tam tarih veremeyecek lerini ama bu sürecin birkaç ayı bulacağını söylediler..gelene kadar ayakları kırık farla idare edersin sıkıntı olmaz falan dediler..tmm diyerek 1hafta sonra far hariç aracı normal bir şekilde teslim ettiler..
2 ay kadar sonra farın geldiği bir kaç saatlik bir işlem olduğu söylendi..ertesi gün aracı tekrar servise teslim ettim..1 saat kadar sonra yeni far takılmış bir halde aracı getirdiler teşekkür ederek servisten ayrıldım..20 km kadar gittim yolda belkahve tünellerine girdiğimde araç otomatik far arızası diye uyarı verdi..tünelde otomatik yanması gereken farlar yanmadı..manuel olarak yaktım ve hemen servisi aradım..oradaki arkaş önemli bir şeyin olmadığı sadece arıza kodunu silmeyi unuttuklarını söyledi..bende peki o zaman zaten yolu yarılamış olduğum için başka bir gün getireyim dedim..olur abi sorun değil dedi..bir kaç hafta sonra tekrar o taraflara bir işim düştü,gitmişken aracıda göstereyim arıza kodunu silsinler dedim..
Neyse aracı aldı oradaki yetkili kişi..10 dk sonra getiririm dedi..gitti 2 saat sonra çıkıp geldi abi biz bunun sıkıntısını çözemedik dediler.. sebebi ne deyince araç burda kalsın biz sorunu halledince sana haber veririz dediler..neyse bu şekilde bir hafta geçti..ara ara arıyorum telefonla noldu ne bitti diye sonuçta araba bu elimiz ayağımız..zoraki telefonu açıyor birisi yok işte sizin araç ile ilgilenen arkadaş müsait değil biz sizi ararız v.s gibi bahanelerle gittim servise..ya kardeş şu olup biteni bana bir anlatın dedim.. koskoca servis daha sorunu bulamamış..emin degillermiş..suç onlarda değilmiş..ilk kez başlarına geliyormuş..tmm dedim sorun ne "efendim işte sizin araç xenon far olduğu için"eee "farların tkm olarak değişmesi gerekiyormuş,kaç kere Xenon far değiştirmişler ama benim araca takılan yeni farda bazı güncellemeler varmış bu yüzden sağ far ile sol far uyumsuzluk varmış ama biz senin işinizi çözeceğiz" falan filan bir sürü hikaye anlattılar..tmm kardeşim dedim olabilir çözecekseniz sorun yok siz çözün ama ben arabasiz kaldım dedim..bana sen araban ile git biz bir tane beyin siparişi verdik o gelince muhtemelen düzelecek biz sana haber veririz dediler..tmm deyip aracı aldım..bu arada servisle evimin arası 60 km..
2hafta sonra tekrar aradılar..beyin geldi aracı getirebilirsin diye.. ertesi gün tekrar götürdüm aracı ama bu işlem uzun sürüyormuş araç gene burda kalsın dediler..yapacak bir şey yok mecburen tamam dedim..yine aynı süreç 2 gün geçti arayan soran yok..ben arıyorum telefonu açmalar falan..2 saat sonra başka birisi arayıp eee falan arkadaş size dönecek demeler falan filan..bu şekilde 1 hafta daha geçti ve yine benim sorunum çözülmedi..
Tabi artık süreç telefonla ilerlemeye başladı..ben aramaları falan bıraktım..Bu sefer işi kaskoya çevirdiler..yok kaskodan halledelim falan dediler..tmm dedim halledin..yok kasko kabul etmiyor,yok Peugeot'dan yazı istiyormuş haklı olarak bu farların tkm olarak değiştiğine dair.. Peugeot yazıyı vermiyormuş..kaskoda kardeşim siz bana zamanında ne talep ettiyseniz ben yaptım.. sağlam farı kaskodan değiştirmem diyormuş..sonra epey bir arayan soran olmadı..ben Peugeot Türkiye'yi aradım.. yeşim hanım diye bir müşteri temsilcisi ilgilendi benimle ama müşteri temsilcisi mi yetkili servis temsilcisi mi belli değil..2-3 hafta sizin işinizi hallediyorum, halledeceğim telefon bekliyorum falan derken hooop geçen hafta beklenen haber geldi..burda servisin herhangi bir sorumluluğu yokmuş.. sorumluluk tamamen bana aitmiş..dilersem ücreti karşılığında bana yardımcı olacaklarmış..Yani benim anladığım benim aracıma uygun olmayan bir far takmışlar.. diğer farı da değiştirirsem uygun hale gelecek..farinda fiyatı ilk değişen fardan biliyorum işçilik hariç 7 bin lira..bu 7 bini bana itelemeye çalışıyorlar.. bugün benim işimle ilgilenen avukat arkadasla görüştüm..daha 23 yaşında bu konuda tecrübesiz genç bir arkadaş..bu tip davaya hiç denk gelmedim bu güne kadar dedi..ama şöyle bir yol izleriz dedi..ben bu farı başka bir yetkili servisten değiştirip alacağım fatura ile ilk yetkili servisi dava ederiz dedi..bu bana pek mantıklı gibi gelmedi..gerçi avukat sorun olmaz o şekilde falan dedi ama siz ne dersiniz..daha tecrübeli bir avukat ile mi görüşeyim..ama gittiği yere kadar gideceğim.. bilmiyorum nasıl bir yol izlesem..cimere yada Peugeot Türkiye genel müdürüne falan mı ulaşsam..her türlü tavsiye ye açığım..bu tip sözde yetkili servislere hakkımı yedirmeyecegim.. resmen kendi hatalarını müşteriye iteleme derdindeler..
55xe9005-LG 55C6V
|
Bütçe max. 6 bin lira...
|
2012 Peugeot 5008 Premium Pack- 1.6 e-hdi 112 hp Stop&Start - Xenon Far - auto6R Sedefli beyaz |
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.809
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 4.315 (Bu ay: 60)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 956 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası