Dell g2722hs Monitörde Problem
Arkadaşlar 1 hafta önce aldığım dell monitörde şöyle sorunlar çıkmaya başladı. Bir süre sıkıntısız kullanırken ekran birden patates oluyor ve kitleniyor, monitörü kapatıp açınca düzeliyor. Başta ekran kartımın display porttunda mı sorun var dedim, hdmi denedim yine aynı şey oldu. Başka bir laptop denedim hdmi ile baglayarak, onda da sorun oldu. Aynı kabloyla başka monitör bagladıgımda problem yok, dell'de oldu hep :/
Sizlerde de böyle bir problem oldu mu? Sebebi ne olabilir? İade mi edeyim?
Yorumlarınız için simdiden tesekkurler
27 inch 1080p vs 2k sorunsalı
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır 10 yıllık olan bir 32'' lcd tv'yi monitör olarak kullanıyorum. Tabi gözler iyice zorlandı. Yeni bir monitör almak istiyorum göz sağlığım için.
27 '' almak istiyorum. Artık daha küçük bir monitör kullanabileceğimi sanmıyorum. Evden çalıştığım icin de iş kısmını da bu monitörde yapıyorum, film vs buradan izlemiyorum, ayrıca arada oyun oynuyorum. Rekabetçi oyun çok oynamıyorum, AAA oyun da oynamıyorum. Çünkü ekran kartım 1050 ti :)Yakın zamanda dolar 5 TL ye düşerse anca o zaman güncellerim kartı :p
Şimdi diyorum ki 27 inch Full HD IPS 144hz bir monitör işimi görür diyorum. Monitöre mesafem yaklaşık 70 cm. oyuzden 27'' 1080p görüntüyü çok bunalıklaştırmaz diye umuyorum. 5 - 6K arası bir bütçeyle çözebileceğim monitör tavsiyesi rica ediyorum.
Bir yandan şeytan kulağıma fısıldadı ve "27 inch 2K monitör al, kullanırken çözünürlüğü 1080p olarak kullanıp, ekran kartı yenilenince de 2k olarak monitörü kullan" fikri aklıma kazındı. Hatta belki geforce now'a 2k desteği gelir, oradan yürürüm :) Ama 2k'lık monitörü 1080p'ye alınca da normal 1080p'lik bir monitörden daha kötü görüntü alırsın diyenler de var. tabi burada bütçe 8k'lara çıkacaktır minimum ama belki gaza gelip bu topa da girebilirim dedim. Ama fiyat 10K'lara çıkacaksa 2k monitörden vazgecebilirim.
Ne dersiniz? Direkt FHD monitör mü alayım yoksa paraya kıyıp 2k alıp birkaç sene 1080p'ye alıp idare edebilir miyim?
Biraz araştırdım 1080p lik birkaç alternatif buldum; aşağıdakilere alternatif olarak viewsonic öneren de var ama modeli bilemiyorum.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum
|
Earbuds Kulaklık tavsiyesi (in-ear değil)
|
Şarjlı Vidalama Aleti
|
Öneri - Anime Çeviri Grupları
|
Ekran Kartı HDMI Sorunu - Msi 1050 TI Gaming
|
JBL C45BT Wireless Kulaklık Bilgisi
|
8 Sene Sonra..
|
Ekran goruntusu patlamis mi oluyor?
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 279
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 8.145 (Bu ay: 102)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun