2019 Çin'de çıkan batıya GameForge tarafından getirilen geçtiğimiz günlerde ilk betasını tamamlayan şu anda da 2.beta sürecinde devam eden Çin mitolojisini temel alan MMORPG oyun.
Forum üzerinde konu olarak rastlayamadığım için açtım varsa kapatabilirim. Genel olarak oyunu sevdim. Çok uzun süre wow(world of warcraft) oynadım en son paketinde oyunu bırakmıştım. Ardından FF XIV(final fantasy xiv) oynadım ki açık ara zevk alarak oynadığım, bir çırpıda contenti nerdeyse bitirip, 3 jobda da son seviyeye gelmiştim. Fakat aylık ödeme casual olan tarzıma fazla (israf) geldiği için bırakmıştım. Sonra ESO(elder scrolls online) oynadım -bütün paketleri içeren iyi bir indirimde kapmıştım, ondan da keyif aldım ama yine casual tarzımda Tamriel'e gün içerisinde kısa uğramalarım, köyü işgalden 2 günde kurtaramamamın etkisi bu oyunu da derin sulara bırakma sebebim oldu.
Özellikle FF XIV ve ESO cidden vaktim olsa oynayabileceğim muhteşem oyunlar "fakat" Swords of legends (solo) durumu başka bir boyuta taşıdı benim için. İlk testi bir beta keyiyle deneme fırsatım oldu ve oyun muhteşem geldi gözüme. Grafik olarak çok başarılı. Oyun resmen görsel şölen sunuyor. İçerisinde ki mistik havasını, dolaştığım her yerde buram buram hissedebiliyorum. Müzikler maalesef bir FF, WOW veya ESO değil ama kötü de değil sadece kıyasa istinaden belirtmek istedim yani soloya yavan/eksik kaçan bir müzikle karşılaşmadım kısaca. Ama beni diğer oynadığım oyunlara kıyasla neden devam edilebilir kılan kısmı şu; oyun B2P yani oyunu al ve oyna. Herhangi bir ödeme planı zorunluluğunuz yok BDO gibi (onu da kısa süre oynadım). Aynı BDO gibi kendi içerisinde mağazası var ve kostüm alabiliyorsunuz. Ama BDOda ki shop olayı P2W içeriyorken bu oyunda yok. ESOda da al oyna ama membership mutlaka gerekiyor adam gibi oynanabilmesi için, aylık alınır evet uygun steam tarafında ama dediğim gibi casual için israf olarak görüyorum. Bazen 6 saat başından kalkmazken bazen 3 gün oyuna giremeyebiliyorum bu şekilde olan oyuncu ben için, solo ilk etapta bu parayı öde ve oynamaya devam et şeklinde kabul edilebilir geldi bana. Piyasada oyunların fiyatları ortada, evet biraz fazla ama oyun Çin'de 2019 da çıktıktan sonra herhangi bir ödeme içeren ek bir ürün çıkartmadı ve gelişmeye de devam ediyor diye biliyorum veya aldığın bir kostümü hesaba bağladığı için bütün karakterlerin o kostümü giyebiliyor veya bineği kullanabiliyor. Bence bunlar oyuncular için çok güzel detaylar. Avrupa'da dağıtımcı firma GameForge şimdi bu firmanın geçmişi çok iyi değil. P2W içerikle dolup taşan oyunları mevcut ama kesinlikle söz verdiler olmayacak diye. VIP içerik dahil kesinlikle olmayacak dediler ki yapımcı firmanın "kesinlikle" olmayacağı sözleri Çin'de belirtilmiş. Gameforge bu ne yapacağı belli olmaz o yüzden tek korkum o. Eğer bu şekilde devam ederlerse sorun olmayacaktır. Başta Grafik, oyun içi market ve p2w öğe olayını belirtmek istedim ki genelde bir çok oyuncu benim gibi bunlara takılacaktır diye düşündüğüm için belirtmek istedim. Combat mekaniği tab target yani canavarı hedefle sistemi ve kombo sistemiyle karıştırarak oluşturmuşlar. Skill sistemi çok farklı, kullandığınız skiller her oyuncuya göre şekillendirilebilir mesela. Tabi mutlaka topluluklar tarafından en iyi buildler taklit edilecektir her zaman olduğu gibi. Ama yinede skill sistemi epey farklı ve eğlenceli. Animasyonlar gayet tatmin edici vurduğunuz bölgede yaratığın hasar yiyişi bile fizik motoruna göre yapılmış ki bu da oyunun kalitesini arttıran bir diğer detay. Eksi yönleri yok mu tabi ki var. En bariz ve topluluk tarafından eleştirilen kısım optimizasyon, umarım oda oyun tam sürümünde düzeltilmiş olur.
Benim tarafımdan oyun geçti, eğer verdikleri sözleri tutarlarsa, ve içerik olarak güncel sürüme hızlı yaklaşırsa uzun süre oynanacaktır diye düşünüyorum. Herkese iyi oyunlar.
Mate 10 takası hk.
|
|
Çok fazla merak ediyorum yahu...
|
GTX460 darboğaz
|
MB/MSI MAG B550 TOMAHAWK,CPU/AMD Ryzen™5 3600X Soket AM4GPU/GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE RAM]/GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16SSD,HDD/Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD, Kingston 120GB HyperX, 3 TB WD 64 bit ,CASE/THERMALTAKE COMMANDER G33 TG 750W 80PLUS , OS/windows 10 Pro,GAMING ACCESSORIES [/b/Logitech F510, F710,KEYBOARD/,Razer BlackWidow 2014,MOUSE/Razer Naga 2014, Goliathus Mat,HEADSET/Kraken 7.1/Monitor/LG 29" 29UM57 ,STEAM ACCESSORIES /Steam Link,Controller
|
MB/MSI MAG B550 TOMAHAWK,CPU/AMD Ryzen™5 3600X Soket AM4GPU/GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE RAM]/GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16SSD,HDD/Samsung 500GB 970 EVO NVMe M.2 SSD, Kingston 120GB HyperX, 3 TB WD 64 bit ,CASE/THERMALTAKE COMMANDER G33 TG 750W 80PLUS , OS/windows 10 Pro,GAMING ACCESSORIES [/b/Logitech F510, F710,KEYBOARD/,Razer BlackWidow 2014,MOUSE/Razer Naga 2014, Goliathus Mat,HEADSET/Kraken 7.1/Monitor/LG 29" 29UM57 ,STEAM ACCESSORIES /Steam Link,Controller
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 238
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 2.842 (Bu ay: 19)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 176 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun