Şimdi Ara

Profilo Köpük Tanıma Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün önce profilo cm1201dtr çamaşır makinesi aldım. Makineye çamaşırları attım 100 ml önerilen miktarda sıvı deterjan ekledim pamuklu 40 programıda jetplus özelliğiyle 1 saat içinde yıkamayı bitirmesi gerekiyo öyle yazıyor. Fakat makine herşeyi bitti durulamaya geçiyor duruluyor sonra sıkmada çamaşırları bir sıkıyor full köpük bida alıyor bida duruluyor sıkıyor böyle aynı şey devam etti 5-6 kez (yaw makinenin başında olmasam nolacak bilmem tonlarca su harcıyacak.) Son 14 dk diyo sıkıyo 24 dk ya çıkarıyor buda böle tekrar ediyo karışıkmı anlattım bilmem ama bu nasıl bişeydir ya 1 saatte bitirecek diyosa bitirsin nasıl oluyo bu kadar köpük çıkıyo makinadan anlamadım su tahliyesinde sorunda yok suyu aldığında makine içinde 0 köpük zaten çok su alıyo durularken çamaşırlar suyun içinde yüzüyo bu konuda bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum lütfen...

Tam otomatik makine aldık almasamıydık robot beyinli makineyi yaw 1300 tl para verdik karşılığı bumu

• detrjan fazla gelmiş, durulamaya çalışıyor. süreç normal...

hangi deterjanı kullandınız? markası neydi? kaç kg çamaşır vardı makinede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 2 Kasım 2013; 20:49:13 >
  • bosch grubunun son parti mallarinda kronik sorun galiba benzer durumu bugun forumda okudum servis cagirtin derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    makine 9 kg dolmaya yakındı deterjan persil jel expert sıvı 100 ml fln koydum normal ama sıvı kullanmıcaz gibi ya çok köpürüyo olabilir
  • 75 ml koyup yıkamayı deniyim bide bakalım bu sefer nasıl bir sonuçla karşılaşıcaz (bu arada 100 ml gerçekten fazla gelmiş sanki mutfak tamamen deterjan koktu mis gibi )
  • quote:

Orijinalden alıntı: orc2694

makine 9 kg dolmaya yakındı deterjan persil jel expert sıvı 100 ml fln koydum normal ama sıvı kullanmıcaz gibi ya çok köpürüyo olabilir

Ben 2kapak persil atiyorum yikamaada kopuk oluyor ama son durulama ve sıkmada tasirmiyor kopuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köpük miktarı detarjan firmaların üretimine göre değişebiliyor ....kullandığınız el sıvı dederjanları gibi kimi bir damla ile çok köpük yapıyor bazısı avuç içi damlatsanda köpürmüyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Orijinalden alıntı: orc2694

Ben 2kapak persil atiyorum yikamaada kopuk oluyor ama son durulama ve sıkmada tasirmiyor kopuk

durularken suyun içinde hiç köpük olmuyo sıkarken köpük çıkıyo sonra süreyi 10 dk uzatıp tekrar duruluyo işte 75 ml koyayım bakalım nolacak
  • orc2694 O kullanıcısına yanıt
    persili kg başına 15 ml olacak şekilde kullanıyorum. dediğiniz gibi aşırı köpük olmuyor. persilin 1 kapağı sanırım 85 ml falan geliyor. kullandığnız makine her ne kadar 9 kg diye geçse de, tambur hacmi 8 kg.lık boschlarla aynı. bu hacimdeki makineyi dolmaya yakın şekilde dodlursanız en fazla 6-7 kg gelir. kendim bazen baskülle tartıyorum da..:) ordan biliyorum. 6 kg olsa 95 ml yeterli gelecektir. siz 100 ml koydum diyorsunuz. yani çok olmaması lazım bu durumda. nasıl ölçtünüz 100 ml.yi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

persili kg başına 15 ml olacak şekilde kullanıyorum. dediğiniz gibi aşırı köpük olmuyor. persilin 1 kapağı sanırım 85 ml falan geliyor. kullandığnız makine her ne kadar 9 kg diye geçse de, tambur hacmi 8 kg.lık boschlarla aynı. bu hacimdeki makineyi dolmaya yakın şekilde dodlursanız en fazla 6-7 kg gelir. kendim bazen baskülle tartıyorum da..:) ordan biliyorum. 6 kg olsa 95 ml yeterli gelecektir. siz 100 ml koydum diyorsunuz. yani çok olmaması lazım bu durumda. nasıl ölçtünüz 100 ml.yi?

1.25 kapak fln koymuştum bende
  • makinede inş. sorun yoktur. Sorun yaşamayalım diye, profilo-bosch-siemens 3lüsüne güvendik satın aldık!
  • Çamaşırların içinde 1 bornoz vardı bu köpürmeye neden olmuş olabilirmi ?? diğer makinemde bornozu yıkayabiliyodum ama ??
  • hocam bende de zaman zaman aşırı köpük uyarısı çıkıyor ve makine ne kadar durulama yaparsa yapsın arınmayabiliyor. bu durumda ilave durulama seçiyorum. ancak bu durum, kosla sıvıyı abarttığım zaman ya da deterjanı çok koyduğum zaman oluyor.

bence deterjan fazla gelmiştir. bir de toz ile deneyin. 7-8 kg çamaşır için 1-1,5 çay bardağından fazla koymayın ama...
  • Sıvı deterjanlar aşırı köpürüyor çok fazla sıvı deterjan koymuşsunuz makinenizde doğal olarak çamaşırlarda köpük kalmayana kadar durulama yapıyor gayet normal bir durum asıl durulanmadan köpük içerisnde çıkarsa sorun olarak kabul etmeniz lazım

Deterjan miktarıını azaltarak bir kaç yıkama sonra uygun dozajı tutturursunuz. Makinenizde yukarıda söylendiği gibi sorun yok servislik bir durumu yok bahsettiğim gibi asıl köpüklü olarak çıksaydı makineden çamaşırlar o zaman sorun olurdu.

Bir tavsiyedede bulunayım beyazları yıkarken her zaman toz deterjan kullanın toz deterjanlar leke çıkarma ve beyazlatmada daha başarılı. Ben Omo Ve Ariel kullanıyorum.

Sıvı deterjan ölçüsünüde dediğim gibi zamanla alışırsınız çok koyduğunuzdan aşırı köpürme olmuş. Bu arada hayırlı olsun makineniz güzel seçim güle güle kullanın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.