Bana acilen bir yazılım lazım. Bu işi yapabilen bir program yoksa da ücreti mukabil yazdırmam gerekiyor. Elinden gelebilecek biri varsa hemen iletişim kurmak isterim. Detaylar şöyle;
Elimizde binlerce fotoğraf var ve bu fotoğrafları tek bir noktada toplamak istiyoruz. Yapmak istediğimiz şu; 5 tane müşteri temsilcisi arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız için bir yazılım hazırlayacağız ve yazılımı açtığında 1 pencerede 2 frame olacak. Frame’lerden bir tanesi fotoğraf yüklemek için diğeri ise fotoğraf aramak için.
Fotoğraf yükleyeceği frame’de; bizim seçtiğimiz bir NAS ya da sunucudaki bir disk’in içerisine seçtiği fotoğrafı upload edecek ama fotoğrafı upload ederken bu fotoğrafı bu yazılım aracılığı ile gruplandıracak ve fotoğraftaki ürünün hangi özellikleri taşıdığını seçecek. Örneğin göndereceği fotoğrafı seçecek ve fotoğraftaki ürünün ana niteliklerini seçecek (ana nitelikler 5 maddeden oluşuyor: Fonksiyon, Malzeme, Müşteri, Marka, Durum) Ana niteliklerini seçtikten sonra alt özelliklerini seçmeye başlayacak. Örneğin fonksiyonun altından bu ürünün bir counter mi yoksa bir Island olduğunu seçecek. Daha net olsun diye aşağıda ana fonksiyonları ve açılımını yazıyorum.
1.fonksiyon, Fonksiyonun altında başka gruplandırmalar olacak; Ornegin a) Counter b) Island c) Parazit d) Raf e) Gondola f) vs. vs. diye gidecek
2. Malzeme Malzeme a) Plastik (ABS) b) Plastik (Akrilik) c) Plastik Corrugated d) Metal e) Karton f) Ahşap g) vs.vs. diye devam edecek
Birden fazla fonksiyonu ya da malzemeyi ya da markayı da seçebilmemiz gerekiyor upload ederken.
Fotoğraf seçeceği frame’de : Arkadaşlar programı açacaklar ve aramak istedikleri fotoğraflara ait seçenekleri işaretleyip süz diyecekler ve yazılım daha önce upload ettiğimiz fotoğrafların arasından aradığımız özelliklere sahip olanları süzüp bize geri getirecek.
Yani aslında bir nevi sahibinden.com mantığındaki bir çalışmayı istiyorum fakat web tabanlı değil. Tamamen lokal çalışacak fakat eğer böyle birşey mümkünse bunu ileride web'den de sorgulanabilecek duruma getireceğiz.
Var mı bu tür hazır bir program ya da hazırlayabilecek bir arkadaş? volkan.kaban@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz bana.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme