Şimdi Ara

Programcılık bilgisi '0' birisi için PHP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sagoral

quote:

Orijinalden alıntı: Emre!

quote:

quote:

quote:

Gel var mısın iddaasına bu adam hiçbirşey öğrenmeyecek! Belki daha foruma bile gelmeyecek

Neye dayanarak bu kadar emin konuşabiliyorsun ? Bu resmen karşındaki insanı salak yerine koymaktır...

Bunu karşısındakini salak yerine koymak olarak algılıyorsan senle ilgili şüphelerim olabilir.. Olacaktır da..

Bunun adı Maymun İştahlılık... Bilmeyenler içinhttp://togl.me/f

Hakkımda ne düşündüğün umrumda bile değil, olmazda..

Eğer sen insanların öğrenme hevesini maymun iştahlılık olarak algılıyorsan bu sende bir algılama hatası olduğunun göstergesidir. Adam çıkmış ve nasıl öğrenmesi gerektiğini sormuş , sen adama yol göstereceğine adamın hevesini kırıyorsun... Sen adama yolu bir göster hele, adam bi denesin, öğrenemezse yada ağır gelirse zaten bırakır.. Böyle saçmalık olmaz ki... Ne yani, php öğrenebilmek için illaki pascal, c , c++ öğrenmek mi gerekiyor... Geçin bu işleri...

Son olarak dostum, bak şair ne demiş...

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
    Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
    Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Eski çınar şimdi noel ağacı;
    Dallarda iğreti yaprak utansın!

Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
    Onu sürdürmeyen çırak utansın!

Ölümden ilerde varış dediğin,
    Geride ne varsa bırak utansın!

Ey binbir tanede solmayan tek renk;
    Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın!
    N.F.K

Ne güzel yazmış değilmi şair...

Php öğrenmek isteyen dostum... Tekrar yineliyorum, kulak asma kimseye, sen öğrenmene bak... Kitap almana falan gerek yok, internette istemediğin kadar kaynak mevcut, hele birde ingilizcen varsa tadından yenmez...

iyi çalışmalar...

Şair güzel yazmış haklısın,

Ayrıca donanımhaberin bu bölümünü incelerse böyle istekte bulunan çok.. Ben biliyorum diyorum buna Tecrübe deniyor.. Ben C, c++ vs bilmesi gerekiyor demedim, bende bilmiyordum onları...

Bu arada ben haklıyım gibi daha gelmez demiştim bu foruma da ;) En azından bir aydır giriş yok
    Son giriş 19 Mayıs 2011; 12:04:15

Tecrübeye saygın olsun azıcık ;)

Bu olayın tecrübe ile bir alakası yok. Dediğinde haklısın, bu şekilde istekde bulunan, aynı soruları defalarca soranda çok..Fakat şuda bir gerçek ki, burası forum. Ya düzgün cevap vereceksin, yada hiç vermeyeceksin. Sonuç itibarı ile kimse seni cevap vereceksin diye zorlamıyor...

Ayrıca, adamın birdaha gelip gelmemesi de benim umrumda değil, dediğim gibi burası bir forum, o gelmezse başkası gelir, başkası faydalanır...

Tecrübeye saygın olsun demişsin Herşeyden önce insana, emeğe saygım var

Ancak bu dediklerinin tecrübe olduğu konusunda yanılıyosun...Neyse, konu falasıyla uzadı.

• forumun bu php kısmı bana ego tatmini gibi geliyor açıkcası.

hiç php bilmeyen birisi php öğrenmeye çalışabilir. hatta öğrenirde. en kötü ihtimalle php öğrenemeyeceğini, bu yola başka türlü girmesi gerektiğini öğrenir.

ama doğru yönledirmeyle -belki zor olur belki kolay- php öğrenilmez dememek gerek. insanların şevkini kırmak kolay şey. nitekim bu arkadaş vazgeçer bir başkası heveslenir.

bir form yapıp, 3 tane inputtan veriyi alıp veritabanına kaydetmek bile çok büyük bir adımdır. bunu yapamasan bile bunu yapamayacağını öğrenmiş olursun. bu işte birileri başarılı olur, birileri olmaz. ben oldum artık takılanlar da en sıkıntılılarıdır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gel var mısın iddaasına bu adam hiçbirşey öğrenmeyecek! Belki daha foruma bile gelmeyecek

Neye dayanarak bu kadar emin konuşabiliyorsun ? Bu resmen karşındaki insanı salak yerine koymaktır...

Bunu karşısındakini salak yerine koymak olarak algılıyorsan senle ilgili şüphelerim olabilir.. Olacaktır da..

Bunun adı Maymun İştahlılık... Bilmeyenler içinhttp://togl.me/f

Hakkımda ne düşündüğün umrumda bile değil, olmazda..

Eğer sen insanların öğrenme hevesini maymun iştahlılık olarak algılıyorsan bu sende bir algılama hatası olduğunun göstergesidir. Adam çıkmış ve nasıl öğrenmesi gerektiğini sormuş , sen adama yol göstereceğine adamın hevesini kırıyorsun... Sen adama yolu bir göster hele, adam bi denesin, öğrenemezse yada ağır gelirse zaten bırakır.. Böyle saçmalık olmaz ki... Ne yani, php öğrenebilmek için illaki pascal, c , c++ öğrenmek mi gerekiyor... Geçin bu işleri...

Son olarak dostum, bak şair ne demiş...

Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
    Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
    Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!

Eski çınar şimdi noel ağacı;
    Dallarda iğreti yaprak utansın!

Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
    Onu sürdürmeyen çırak utansın!

Ölümden ilerde varış dediğin,
    Geride ne varsa bırak utansın!

Ey binbir tanede solmayan tek renk;
    Bayraklaşamıyorsan bayrak utansın!
    N.F.K

Ne güzel yazmış değilmi şair...

Php öğrenmek isteyen dostum... Tekrar yineliyorum, kulak asma kimseye, sen öğrenmene bak... Kitap almana falan gerek yok, internette istemediğin kadar kaynak mevcut, hele birde ingilizcen varsa tadından yenmez...

iyi çalışmalar...

Şair güzel yazmış haklısın,

Ayrıca donanımhaberin bu bölümünü incelerse böyle istekte bulunan çok.. Ben biliyorum diyorum buna Tecrübe deniyor.. Ben C, c++ vs bilmesi gerekiyor demedim, bende bilmiyordum onları...

Bu arada ben haklıyım gibi daha gelmez demiştim bu foruma da ;) En azından bir aydır giriş yok
    Son giriş 19 Mayıs 2011; 12:04:15

Tecrübeye saygın olsun azıcık ;)

Bu olayın tecrübe ile bir alakası yok. Dediğinde haklısın, bu şekilde istekde bulunan, aynı soruları defalarca soranda çok..Fakat şuda bir gerçek ki, burası forum. Ya düzgün cevap vereceksin, yada hiç vermeyeceksin. Sonuç itibarı ile kimse seni cevap vereceksin diye zorlamıyor...

Ayrıca, adamın birdaha gelip gelmemesi de benim umrumda değil, dediğim gibi burası bir forum, o gelmezse başkası gelir, başkası faydalanır...

Tecrübeye saygın olsun demişsin Herşeyden önce insana, emeğe saygım var

Ancak bu dediklerinin tecrübe olduğu konusunda yanılıyosun...Neyse, konu falasıyla uzadı.

Şimdi şu konuya açıklık getirmek istiyorum, Programlama'yı öğrenmek isteyen biraz araştırma yapar.. Açık açık söylüyorum birkaç sene önce bende donanımhaber'deki bir kaç üstad sayesinde öğrendim.. Fakat araştırmalarımı yaptım mantıklı sorular sordum

Diyorsun ki burası bir forum ve bu bölümün ilk kuralı:
    1- Konu açmadan önce mümkün olduğunca forumun Arama bölümünü kullanalım ki forumda konu kirliği yapmayalım.
    yani önce arama yapalım, geçmiş mesajlara doğru gidelim.. Bu şekilde her yeni açılan mesaj topic kirliliği... Bölüm programlama ama programlama ile ilgili soru yazan yok.

Umarım anlatabilmişimdir dostum, emeğe ve insana saygım vardır ama herşeyden önce yaşanmışlığa tecrübeye saygım vardır :)

quote:

Orjinalden alıntı: cnnysn

forumun bu php kısmı bana ego tatmini gibi geliyor açıkcası.

hiç php bilmeyen birisi php öğrenmeye çalışabilir. hatta öğrenirde. en kötü ihtimalle php öğrenemeyeceğini, bu yola başka türlü girmesi gerektiğini öğrenir.

ama doğru yönledirmeyle -belki zor olur belki kolay- php öğrenilmez dememek gerek. insanların şevkini kırmak kolay şey. nitekim bu arkadaş vazgeçer bir başkası heveslenir.

bir form yapıp, 3 tane inputtan veriyi alıp veritabanına kaydetmek bile çok büyük bir adımdır. bunu yapamasan bile bunu yapamayacağını öğrenmiş olursun. bu işte birileri başarılı olur, birileri olmaz. ben oldum artık takılanlar da en sıkıntılılarıdır.

Haklısın veya değilsin bilemiyorum.. Çünkü herkes adına konuşmuş olurum... Bu şekilde konuşup üzerimizde etki bırakmaya çalışacağına arkadaşa yardımcı olsaydın da seni de ego tatmin edicileri sınıfına dahil etmeseydik

• yazdığınız bir yazıyla bu konunun arkadaşa yardımcı olmaktan başka bir yere gittiğini farkebilseydiniz keşke. o özellikle vurguladığınız tecrübenize saygı duyardık.
  • Ben kendim hakkında yorum yapmadığıma göre egomu tatmin ediyorum demekki
  • aslında bende öğrenmek istiyorum ama öyle kolay iş değil biraz bu tür işlere kafa basması lazım, bide vakit lazım.
  • quote:

Her ne kadar konunun içine edilsede yazayim;
    Daha 3 gün önce Rıza Çelik'in A'dan Z'ye PHP kitabını alıp başladım gerçekten zaman ayırabilirsen bu işi çok rahat bir şekilde sökebiliyorsun günde üç dört bölüm bitirmeye çalışıyorum bir o kadarda yaptıklarımı kendime defter gibi kullandığım kendime özel blogumda kaydediyorum aklıma geldikçe oradan bakıp yararlanacağım artık. Başlarda biraz değişkenlerde sıkıntı yaşadım ama şimdi eğlenceli gelmeye başladı

Şu an iyi gidiyor eğer benim gibi kitap almayı düşünen varsa yukarıdaki yazdığım kitabı almalarını önerebilirim.

• bisey ararken bu konuya denk geldim.Yukarıları okudum da sanırım Php öğrenmek isteyen kisiler var, ve bunu sıfırdan yapmanın imkansız olduğunu savunanlar var.

Bilgisayar bölümü mezunu değil Üniversiteki bölümüm bilgisayar üzerine değil kısacası hayatımda bilgisayarla ilgili hiçbir ders almadım.Sadece 1 senedir php ve html ile uğraşıyorum.

Sıfırdan asla öğrenemezsin diyenler... Şuan da web tabanlı bir oyun kodluyorum. Kodlaması bitti de denilebilir.Amacım GFX grafiker aramakdı denk geldim paylaşmak istedim.

merakı olanlar php öğrenmeye html den başlasınlar html yi öğrendikden sonra php yi de hazır kalıpları editleye editleye öğreniliyor.Sonrasında zaten yaptiklarina kendin bile inanamiyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beydere -- 24 Haziran 2011; 22:51:46 >
  • CMS sistemleri üzerinde biraz çalışın joomla, wordpress bu iş için ideal eğer içinde daha fazlasını öğrenmek varsa zaten kendiliğinen oluyor herşey.
  • Ilginc mesajlar gordum (:

Birisi demis PHP cok zor

Java ya da C# ile baslasin.

Bir dile asina olamadiktan sonra hepsi zor.

System.out.println("Java ile merhaba dunya");
    Console.WriteLine("CSharp ile merhaba dunya");
    echo 'php ile merhaba dunya';
    a = "merhaba python"
    print a

sifirdan ogrenemezsin cumlesi bence sacmalik.

kimse bilerek dogmuyor.

herkes bu dilleri sifirdan ogreniyor gayret ediyor cabaliyor...

Java ya da C# diyen arkadasim

PHP'nin neyini begenmeyip bunlari onerdi?

Ya da bunlarin neyini begendi?

Kodu derlemen sııkıntı olur demiş

Java için sınıf tanımlamaları vs. bunlar onu daha çok sıkmayacak mı?

Herkes Notepad++ kullanmiyor alternatif ucretsiz ide dolu ortalik

Kotu diller demiyorum.

Ama insanlari yonlendirirken tercihlerini de bilmek lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-1 -- 25 Haziran 2011; 18:44:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turklerklani

Ilginc mesajlar gordum (:

Birisi demis PHP cok zor

Java ya da C# ile baslasin.

Bir dile asina olamadiktan sonra hepsi zor.

System.out.println("Java ile merhaba dunya");
    Console.WriteLine("CSharp ile merhaba dunya");
    echo 'php ile merhaba dunya';
    a = "merhaba python"
    print a

sifirdan ogrenemezsin cumlesi bence sacmalik.

kimse bilerek dogmuyor.

herkes bu dilleri sifirdan ogreniyor gayret ediyor cabaliyor...

Java ya da C# diyen arkadasim

PHP'nin neyini begenmeyip bunlari onerdi?

Ya da bunlarin neyini begendi?

Kodu derlemen sııkıntı olur demiş

Java için sınıf tanımlamaları vs. bunlar onu daha çok sıkmayacak mı?

Herkes Notepad++ kullanmiyor alternatif ucretsiz ide dolu ortalik

Kotu diller demiyorum.

Ama insanlari yonlendirirken tercihlerini de bilmek lazim.

Sağol çok aydınlattın bizi

• @turklerklani

Gerçekten güzel anlatmışsın çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.