Şimdi Ara

Programlama için eğitim önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    14 yaşındayım.Bilime,teknolojiye özellikle havacılık ve uzay ile yazılıma ilgi duyuyorum.
    Programlama öğrenmek istiyorum.Bilgim yok desem doğrudur.
    Dil için Java'yı düşünüyorum.İnternette Javanın zorluğu ya da kolaylığı ile ilgili herkes internette farklı şeyler söylese de Amerika'da bilişim teknolojilerinde yazılım ve kriptoloji üzerine doktora yapan kuzenim Java'yı öğrenebileceğimi söyledi.Abime verdiği birkaç saatlik dersten sonra abimin yapabildiklerinden dediğine inandım.Zira abim de benim gibi gram bilmiyordu.

Benim hedefim program,oyun vs. yapıp para kazanmak veya sistemlere sızmak değil.
    Sadece programlamanın mantığını kavramak istiyorum.Bununla birlikte programlama yaparak doğru kararlar almak,hızlı ve 3 boyutlu düşünmek kısacası düşünme ve karar alma fonksiyonlarımı eğitmek istiyorum.İlerleyen yıllarda kademeli bir şekilde ilerleme kaydetmeyi hedefliyorum.

Abim 2 yıl önce 6 saatlik eğitim sonucunda "Hello Word" ile "1 Tek sayıdır,Çift sayıdır True/False" isimli mini bir programcık :D yapabilmiş kuzenime kafayı yedirtme sonucu! :))
    Hayal/mayal sadece "Hello Word" kodlamayı hatırladığını bu yüzden fazla yardım edemeyeceğini söyledi.Bu yüzden bana bir kaynak lazım olduğundan buraya danıştım.

İnternette "Kim korkar Javadan" isimli kitabı gördüm.Birazcık araştırma ile temelden anlatan en iyi kitap olduğu görüşü hakim.Ayrıca ben netbeans ile çalışmayı düşünüyüyorum ve bu kitapta netbeans üzerinden anlatıyormuş.Acaba bu kitabı kullanan ve önermeyi tavsiye edebilecek kimse var mıdır?Varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üyelerden bir ricam,lütfen yaşım nedeniyle kimse beni yadırgamasın.14 yaşında olup programlama ile ilgili yardım isteyince çevre "yaşına göre ağır,yapamazsın,zor vb.nedenlerle geri çeviriyor.Lütfen zamanı olan bana yardımcı olursa çok çok sevinirim.Herkese saygılarımı sunuyorum...

Dipnot1:Düşünceler bana ait olup yazıyı abim toparladı.
    Dipnot2:Abim "DJANGO" isimli kullanıcı olup,ikimizde aynı bağlantı üzerinden DH'ye giriyoruz.(Özetle anlatılanlar gerçektir)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.