Şimdi Ara

programlama programı:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben C# ile başladım Visual olması ayrı bir ayrıcalık gereksiz kodlar yazıp kafanı şişirmiyorsun algoritma bildikten sonra istediğin programı da rahatça yazabilirsin :)
  • ben elektrik-elektronik müh. okuyorum bize sadece C gösterdiler(gösterdiler diyorum çünkü ilgin yoksa araştırmazsan yanlızca derslere giderek hiç bi şey öğrenemezsin) programlama öğrenmek istiyorsan gerçekten bu işlere ilgi duyman merak etmen bol bol pratik yapman lazım olayların mantığını kavramaya çalışman lazım.c dersini şu anda ikinci kez alıpta hala while döngüsünün mantığını bilmeyen arkadaşlarım var final zamanı gelincede başlıyolar hemen while ney for ney diye başlıyorlar sızlanmaya millete potansiyel sınav sorularını yazdırıp ezberliyerek sınava giriyorlar bu adamlarlar nasıl programcı olsun.hocalarda basit basit ödevler veriyorlar yok 1 ile 100 arasındaki tek sayıları toplayarak ekrana yazdıran program yazın diyorlar millet hala bön bön bakıyor ne algoritma biliyorlar ne bişey. Ben C ile programlama diye bi kitapdan bakmıştım beta yayınlarının yazarını hatırlamıyorum gerçekten güzel anlatıyor önceden programlama hakkında fazla bilgin olmasını gerektirmiyor 500-600 sayfa bir kitaptı.yanlız hep dos altında çalışan programlar yazacağın için sıkılabilirsin beim tavsiyem c yerine Java,C#,delphi gibi bir dil öğrenmen bu sayede zaman kaybetmeden direk windows programlamaya başlayabilirsin.Tabii amacın sistem programlama falan ise kurtuluşun yok c seni bekliyor

• b] Kim ne derse desin, programlamaya ya QBasic yada Pascal ile başlanır. Bunlar basit dillerdir, basit oldugu icinde başlangıç seviyesindeki insanlara hitap eder. Bunlara harcayacanız vakit, zaman kaybı değildir, aksine sağlam bir temel atmanın şartıdır. Bu dillerde yapılması gereken tek şey oturup mantık soruları üzerine programlar yazmaktır örneğin, 1-100 arası tek sayıları bulan program gibi. Bunlar gercekten basit kod yapıları gerektiren programcıklardır ama neyin nasıl yapıldıgını, ilerde nerde ne yapmanız gerektigini bilebilmeniz icin saglam bir temel olusturmanıza yardımcı olur.

İkincisi yeni başlyan birine kesinlikle web proramcılıgı tavsiye etmem. WEB cok daha farklı bir dünya, ve kod yapıları gercekten cok farklı. Hele hele PHP, yani sıfır programlama bilgisine sahip biri icin diyorum hiç uygun bi dil değil.

Ayrıca Java ve C++ ile başla diyenlerede şaşıp kalıyorum. Adam diyorki sıfır bilgim var, hiç bişey bilmiyorum, siz Java , C++ diosunuz, bana biraz komik geldi.

Bunlar benim kendi düşücelerim, umarım yardımcı olabilmişimdir. Ha bu arada para kazanmak okadar kolay değil, cok büyük hayallere kapılma daha yolun başındayken

• Visual Basic 6.0 ile başla (Kaçak yollaran bulman lazım :) )
    Biraz daha zorlanmak istersen Visual Basic .NET 2005 (netten ücretsiz olarak indirebilirsin) Basic adı gibi basic dir.
    C ve C++ zor gelebilir.Sıkılıp bırakabilirsin.
    Bu arada mezuniyet hangi bölüm ?
  • ben sıze pascal ogretebılırım cokmkolaydır mantıgı kavradıgınız zaman farklı ornnkler mevcuttur
    ömrümü yedi bn de oradan bılıyorum
  • İyi Günler Arkadaşlar.
    Ben bu yıl Elektrik-Elektronik Mühendisliği kazandım ve bu yılda hazırlık okuyacağım.Eee sırf ingilizce pek yoğun olmayacak gibi.Bende dedim bari programlama öğreneyim yavaş yavaş.
    bu topic te okuduklarıma göre galiba C den başlamam gerekiyor.Doğru mudur?
    @apolloturk2 o dediğin beta yayınlarının kitabını arıyorum şimdi-sıfır bilgiyle başlıyacağım anlayabilirmiyim acaba o kitaptan bu işi.
  • Birzcık Geç yorum katmış olcam ama ben 15 yaşındayım 13 yaşımda programlama ya başladım ilk olarak visual basic okudum sıkıldım sonra pascal öğrendim ve nedense visual basic e göre daha çok zevk aldım çünkü ben işlevi güzel olan programlar yazmayı seviyorum görselik benim için bişey ifade etmiyor / anadolu teknik lisesi bilgisayar yazılım bölümünü kazandıktan sonra c ye başladım ve asıl c den başlamak lazım diorum zaman kaybetmemek lazım sonra c++ sonra java bu 3 ünü tam anlamda bilen bi arkadaş ben kusursuz programcıyımm yazılımcıyım diyebilir not : bu şekilde bile zor kusursuz olmak
  • Bu işten para kazanmak istediğini söylemişsin.Yani hobi vs. değil...

Realist olmak gerekirse:

Bunca bilgisayar,yazılım,programla bölümü mezununun arasında c++,java,delphi gibi yazılımlardan ekmek yemek zor.Ama girişimciliğe açık,bilgisiyardan kendi kendine öğrenip para kazanabileceğin bir alan daha var: Web design (web sitesi tasarımı)...

Bu işle uğraşanların çoğunun akademik geçmişi bu işle alakasız.Bilgisayar/yazılım mühendisliği bölümünden mezun olanlar da genelde bu işlere tenezzül etmezler.Yani bu alan girişimci,yaratıcı insanların elinde.Eğer hayal gücün de yüksekse başarılı işlere imza atabilirsin.Web design öğrenmek için tavsiyem önce kabaca html in mantığını öğrenmelisin.Sonra Dreamweaver ya da Frontpage gibi bir web tasarım programını ileri derecede öğrenip,Macromedia Flash,Photoshop gibi grafik programlarında kendini geliştirmelisin.Ve son olarak da Asp,Php gibi web programlama dillerine el atarsan gayet vasıflı bir web master olmuş olursun ve rahat iş bulabilirsin.Tabi demin de dediğim gibi girşimcilik ve hayal gücü oldukça önemli...

Son olarak bu konuyla alakasız (insanlık vazifesi gereği) bir önerim olacak.Bizim gibi insan kalabalığının fazla olduğu ülkelerde ingilizce dışında ek bir dil bilmek çok fayda sağlıyor.Eğer yabancı dil konusunda yetenekliysen ek bir dil öğrenebilirsin.Başka vasıf olmadan sadece dil bilerek bile iş sahibi olabilirsin.Tavsiyem İspanyolca ya da İtalyanca...Popülariteleri artan bu dilleri Türkiyede bilen oldukça az ve bilen insanlar talep görüyorlar...Velasıl yeteneğin varsa direk bu konuya da yönelebilirsin.Hiç Cmiş Delphiymiş Javaymış sanal dillerle uğraşmana gerek kalmaz .Tek muhatabın insanlar olur.Başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anka_87 -- 16 Eylül 2007; 1:08:17 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.