Şimdi Ara

Programlamaya nerden başlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. kodlama öğrenmeyi çok istiyorum. bu sene üniversiteye gireceğim ingilizce orta seviyede biliyorum ama 1 yıl hazırlık okuyacağım için ve dersler de çok yoğun olmayacağı için çok rahat vakit ayırabilirim.

neyden başlamalıyım? nasıl çalışmalıyım, nereden öğrenmeliyim? temel bilgileri verebilir misiniz? ya da bu bilgilere nasıl ulaşabileceğimi

• biraz ukalalık yapmak istiyorum izninle: google'a "programlamaya nerden başlanır" yazarak başlayabilirsin.

işin şakası bir yana, eğer kendin araştırmayıp önüne hazır bilgi yığılmasını bekliyorsan sana tavsiyem youtube'da bu tarz videolar çeken kişileri takip etmen. ve hatrı sayılır fikir oluşuyor kafanda.

bu işin dille, frameworkle vs ilgisi yok. programlama öğrenmek isteyen adam öncelikle işin mantığını kavramalıdır; algoritma öğrenmelidir. al eline kağıt kalemi, bir makinanın, yemeğin veya yaptığın bir eylemi "adım adım, nasıl gerçekleştirdiğini/yapıldığını" yazmaya başla. bu arada youtube'daki rehber videolarını ve bloglardaki çeşitli yazıları okumayı ihmal etme.

ardından, bilgisayarların nasıl çalıştığını, "2+2 işleminin nasıl 4 olarak hesaplandığını" öğrenmeye başla. bu işe yeni başlayan arkadaşların yaptığı en büyük hata "şöyle şöyle yazdım, bak; oldu." demek. işin arkaplanında nelerin döndüğünü çoğu kişi bilmiyor. işlemci nedir,ram nedir, nasıl iletişim kurarlar, nasıl işlerler bunları mutlaka öğren. öğren ki bir kodu yazdığında kafan direkt olarak işin arkaplanına gitsin. böylelikle mantıksal hatalar yapmaktan kurtulmuş olursun. sonuçta bilgisayarlar sihirli bir makine değil.

bu adımdan sonra programlama dillerinin kaç tür olduğunu, bunlarla neyin yapılıp yapılmayacağını öğrenebilirsin. aklında bir proje varsa bu projeye uygun bir dili seçebilirsin.

şu yanlıştır: "c# öğrenmek için önce c++ öğrenmelisin" veya "javascript için java bilgisi gerekir"(bu oldukça komiktir)

google'a başvurmaktan vazgeçme. sorular çoktur, cevaplar saklıdır. bunu forumlara yazmadan önce senden önce soran var mı bakman gerekir. ingilizce bu açıdan önemlidir. kaynakların çoğu ingilizcedir. türkçe kaynaklar eski veya hiç olmamıştır bile. stackoverflow ve quora'yı tavsiye ediyorum.

son olarak, kafana takılan bir şey olursa yazabilirsin.

• Kervan yolda düzülür diyorum. Örneğin görece basit bir dil olan Python ile yola çıkacaksın diyelim temel şeyleri öğrendikten sonra kendine bir ödev vereceksin mesela ilk ödev olarak bir hesap makinesi yapmak gibi. Bu ödevi tamamlamaya çalıştıkça karşına sorun çıkacak sorun çıktıkça açıp arayıp çözüp öğreneceksin. Türkçe kaynak olarak Kodlab'tan başlayabilirsin başlangıç için yeterli. Veya YouTube nimetlerinden faydalanabilirsin ama benim tavsiyem elinde fiziki bir kaynak olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada türkçe kaynaklar bulabilirsin
    TrKaynak.com
  • C, C++, C#, Asp.Net, Php, Java, JavaScript, Jquery, Html, Css, Phyton, Delphi vs. vs.

Kodlama öğrenmeyi istemekle başlamışsın zaten ama bak bunların hepsi kodlama..
    Kendimce sıralayayım sana ne yapmalısını.

1) İlk yapman gereken hangi alanda kodlama öğrenmek istediğine karar vermen. (Web, Masaüstü, Mobil vs.)
    2) Daha sonra kendine seçtiğin alanla ilgili bir programlama dili seçmelisin.
    3) Hangi programlama dili daha iyidir tartışmalarından kesinlikle uzak dur.
    4) Kitap her zaman tavsiyemdir en azından bir başucu kitabın ya da uygulamalar olan kitaplar olması iyi olur.
    5) İnternet artık kaynak deryası. İngilizcen orta seviye ise çok rahat yabancı kaynak bulabilir ve onlardan faydalanabilirsin. Ki bence bunu yapmalısın. Hem dilin gelişir, hem daha çok kaynak bulursun. ikisi bir arada..;)
    6) Muhakkak kaynaklardan okuduğun örnekleri kitaba, videoya, websitesine vs. bakmadan kendin yazana kadar uygula.

7) En önemlisi ise ne olursa olsun muhakkak bir yerinden bu işe başla. İhtiyaçların seni ne yapman gerektiği konusunda yönlendirecektir zaten. Bu yönlendirmeler sayesinde de emek verirsen karşılığını muhakkak alırsın.

• İlk satırdan başlayabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.