Şimdi Ara

Proje Ortağı Aranıyor..... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
7.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi bakalım... Yanlız grup organizatörlerinin dosya tutması (notepad'de , word'de) çok iyi olur

Her zaman bilgilerin dosyada olması çok önemli.
  • Arkadaşlar özgür donanım ya da yazılım geliştirmek isteyenler için bir site oluşturduk. İsteyenler projelerini bize bildirerek site olarak elimizden gelen desteği veririz. Projelerde herhangi bir kısıtlama yok tek şart eğer yazılım ise gnu gpl gibi özgür bir lisans kullanılacak, donanım isede tüm şema, baskı devre ve varsa program kodları hiç bir kısıtlama olmadan bildirilecek. Proje hakkında doküman oluşturulursa ya da daha önceden yazılmış bir doküman kullanılacaksa tabiki bu dokümanında serbestçe yayınlayabilme hakkı olması gerekiyor. Yani kısacası kullanılacak ya da oluşturulacak her bilginin özgür olması isteniyor tek şart bu. Verebileceğimiz destekte kısıtlı olarak alan,tanıtım, forum ve mail grup bunlardan bazıları.Bu tür projeleri olan arkadaşları yanımızda görmekten mutluluk duyarız.

www.boreas.gen.tr

• dostlarım sizleri gönülden tebrik ediyorum Türkiyenin sizin gibi gençlere ihtiyacı var bu vatan sizin gibiler sayesinde kurtulacak keşke bende anlasamda sizinle birlikte olabilsem
  • quote:

Orjinalden alıntı: çılgın prof.

Arkadaşım , burda senin nasıl bi tip olduğunu çakabiliyorum. Ben de bir sürü insan gördüm , kızlarla çıktım , araba sürdüm ve senin gibilerle tartıştım.

Daha ideallerin ve paylaşmanın mutluluğunu görememiş insanlardan birisin. Bunların sonunda neler olabileceğinden de haberin yok. Farketmedin sanırım amacımız para kazanmak değil.

Ayrıca senin dediğin uydu tiplerini biliyoruz ve tartışıyoruz. Senin gibi birinden de hayalgücünü kullanmanı açıkçası kimse beklemez.

Bana da gülen salaklar var ama bir elyapımı hidrojen motoru var önümde.

Sana da başarılar...Yolun açık olsun..

ben bu projeyi yapamazsınız demedim. "2. projenizi yapamazsınız dedim. çünkü
    *bu işlerden para kazanamazsanız malzemeciye, kalıpçıya, sanayideki iskelet ve kasa yapım ustasına vb. neyle para ödeyeceksiniz?
    *adım gibi eminim ki: 100 kişi birleşip de bir uydu yapabildiniz diyelim illa ki 1 kişi projeyi ve sizi satacaktır. hem de ciklet parasına çünkü aranızda hiç bir bir bağlayıcı unsur yok. ben bu 100 kişinin yediği kazıkların çok daha fazlasını bizzat yiyerek öğrendim bunları. lütfen buna saygı duyun.

bir insanın GÖZLERİNİ görmeden onunla ortaklık kurmak büyük hatadır. hele ki internette. çünkü beyler "siz siz olun gözleri fıldır fıldır dönen insanlardan hayat boyu uzak durun" derim.

şimdi samimiyetimi göstermek için 2 öneride bulunuyorum.

1. öneri çılgın prof arkadaşıma: yaptığını idda ettiğin motorun (şemasını veya know how değil) sadece verilerini (yoksa verileri yok mu?) foruma bi zahmet gönder. sadece verilerin benim hiç bir işime yaramaz ve korkma kimseye satmam. (bu arada bu hidrojen dalgasını gerçekten yapıp da patent almaya çalışan ya da alan bir adamı ankara hiltonun önünde mermi manyağı yapmışlardı, o yüzden bu işlere bulaşmaktan da korkarım :) gerçekten yaptıysan çok güzel birşey ve bunu değerlendirmen için seni ankara'ya davet ediyoruz. odtü makina bölümündeki bir doç. hocamız bununla ilgili paylaşımda bulunmak istiyor (gerçi biraz tebessüm etti ve elektronikçi bu işi tek başına yapacak bilgiye sahip değildir dedi ama umarım onu yanıltır ve aslında özgün bir hidrojen beslemeli ve içten yanmalı motor yaptığını gösterirsin ona) seyahat masrafları da bize (belki sadece bana) ait olacaktır merak etme. ayrıca hidrojen tutucu olarak ne kullandığını da burada eminim diğer arkadaşlar da merak ediyordur? çünkü yakıt saklama unsuru bu konunun bence temel çıkmazlarından biridir. şu motorla ilgili olarak kafandaki her türlü soru işaretini verileri yollamadan önce gönderebilirsin (lütfen forum aracılığıyla gönder, çünkü arkadaşlar da duyup fikir edinmelidirler bence). ama peşin olarak söyleyeyim bildiğimiz içten yanmalı motora aparat yapıp da, bak bu hidrojenli motor demezsen sevinirim. çünkü bu konuda bazı üniversitelerde çok ciddi ve güzel çalışmalar yapıldığını biliyoruz. eğer ciddi değilsen, benim için biraz para ve en önemlisi vakit kaybı olur.

2. öneri (PROJE ÖNERİSİ): şimdi arkadaşlar. diskoya gidenler bilirler "ışık robotu" vardır, programlarsın, fıldır fıldır döner. ortama ambians katar. sevenleri daha bir yakınlaştırır. ayrıca altında 1 kıvırırsın 5 gözükür, kızlar tav olur adama, tek girer çift çıkarsın mekandan
    bu robot ben sahnedeyken bana kilitlenip ışığıyla beni takip edebilir mi? ( ben yurt dışında edenini gördüm çok pahalıydı). sistemin bir vericisi var yakaya veya belimize iğne gibi takabiliyoruz ve robot o vericiyi takip edecem diye (salak işte) ışığı hep bize yönlendiriyor
    şimdi bu konuyu;
    a.yazılımcı arkadaşlar (pic tercih sebebi, olmazsa da bildiğiniz, nesneye yönelik bir kodla da yazılabilir)
    b.donanımcı daha doğrusu rf veya ultrasonik ses ile uğraşıp bunların filtrelenmesi, yükseltilmesinden anlayan arkadaşlar.
    c.matlab'da işaret işlemeyi yalayıp yutmuş ve FFT(HIZLI FOURRİYER DÖNÜŞÜMÜ) ile faz gecikmesini tüm ditorsiyon ve girişimlerden, ayıran tabir yerindeyse balığın kılçığını ayıklar gibi hesaplayabilecek kodları yazabilecek arkadaşlar.
    d.adım (step) motora hakim, yalayıp yutmuş, yarım adım gibi uygulamalarda hatasız çalıştırabilecek arkadaşlar. bu kişiler genellikle pic uygulamalarına da vakıf olurlar. yanlımıyorum değil mi?
    işte bu kişiler kendi uzmanlıklarına düşen kısımlarda fikirler atsınlar ortaya. "ben şurasını şöyle yaparım. bir arkadaş da şurasını artık nasıl yaparsa yapsın, neticede söyle söyle çalışır bu" şeklinde fikirler atsınlar ortaya. atsınlar ki forumu takip eden bizlerin gerçekten bir proje yapıp yapamayacağını görelim.
    haydi sevgili arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum. güzel fikir veren ve aynı zamanda konusuna hakim arkadaşları projeye dahil edip, forumdan koparıp özel ve şifreli bir forum açarak orada değerlendirmeyi düşünüyorum. ayrıca banka hesaplarına bir takım avanslar da tarafımdan gönderilecek, paranın tadı onlara zerk edilip, tarafımdan vahşi bir kapitaliste dönüştürülmüş olacaklar. bu forumu da projenin her aşamasından, belki fotoğraflarla ya da müjdeli güzel haberler ile haberdar edeceğiz. Bu arada bu projeye ben başladım ve yarım bıraktım. yani sıfırdan da başlamayacağız. Bu teklifimi isterseniz bir ortaklık ya da isterseniz de taşeron proje olarak tamamlayabiliriz karar size ait olacaktır. Ortaklık olursa buluşulup resmi sözleşme yapılacak. Taşeron olursa da hakedişlerle tarafımdan destekleneceksiniz. Benim öngördüğüm ekip yaklaşık 5-10 kişi arasından oluşuyor. Fikirlere açığım tabi ki. Ha bir de amerikayı yeniden keşfetmenin anlamı yok yapılmış bir takım devreleri sisteme adapte etmek daha mantıklı olur derseniz de onu da yaparız. Bu işin en esprili yanı “b.” şıkkındaki konu. yani RF (veya ultrasonik) olarak algılayıp koordinatları çıkartacak blok.

forumda bunun gibi dallanmalar yaparsak daha güzel olacaktır sanırım. yani her grup bir projeye başlasın. gruplar otomatik olarak oluşacaktır. 100 kişi cümbür cemaaat bir projeye atlamamış ve eşgüdüm bozulmamış olacaktır.

işte dostlarım hayallerimden birini şahsen PROJE FİKRİ OLARAK ortaya koydum. internette hemen hiç kimsenin yapmadığı şeyi yani parayı da ortaya koydum. bu projenin parasıyla daha pek çok güzel işlere de imza atabilirsiniz.

BU KOŞULLARDA ELİMDEN GELEN ŞEYLER BUNLAR. KİMSE SAMİMİYETİMDEN ŞÜPHE ETMESİN!

AHA DAŞI ORTAYA KOYDUM. BAKALIM KAÇ KİŞİ BU PROJEYE GÖNÜLLÜ OLACAK VE TAŞIN ALTINA ELİNİ SOKACAK. GÖSTERDİĞİM SAMİMİYETİ LÜTFEN SUİSTİMAL ETMEYİNİZ. YOKSA KAYBETTİĞİM PARAYA DEĞİL ZAMANA ÇOK ÜZÜLÜRÜM.

eğer bu proje tamama erer ise ikinci projemiz medikal sektörde bir boşluğu cuk diye doldurup katılımcılarını parasal ve duygusal olarak çok mutlu edecek proje olacaktır. hatta iki proje birden yürüyebilir. coming soon.
    sevgiyle kalın...

(gaza gelip amma da yazmışız!)

karakanat
    elektronik ve haberleşme mühendisi

• bu arada Telsimde planlama mühendisi olarak çalıştım. yani elektromanyetik dalgaların odaklamasından ve yansımasından oldukça iyi anlarım. . (amerikada bu işin eğitimini aldım). ayrıca lisans eğitimi aşamasında konu hakkında yayınım da vardır çok şükür. tarafımdan en büyük teknik destek matlab'dan anlarım diyen arkadaşa olacaktır. şu incik boncuk step motor olaylarına fazla kafam basmaz. (bi tane plotter yapmıştık ama fazla güzel olmadı yani satılacak kadar güzel olmadı)

tekrar hoşçakalın

karakanat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakanat -- 24 Ocak 2005, 20:46:09 >
  • Eğer proje fikirleri isterseniz benim yapmak istediğim ama fırsatım olmayan projeleri sıralayım :)
    * Anahtarlamalı mod güç kaynağı 12V 10A
    * CNC tezgah
    * VCD,MP3,DivX çalar (pic gibi piyasada bulunabilen mikro denetleyiciler ile)
    * Basit bir bilgisayar ya da palm gibi bir cihaz arm veya piclerle yapılmış
    * Fabrikalar için plc gibi bir cihaz 20 adet giriş ve çıkış , analog ve seri girişler bilgisayar bağlantılısı
    bunlar benim yapmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım projeler.
  • bayram tatili nedeniyle gelemedim goruyorumki forum cosmus cosmusta daha fazla fikre ihtiyacimiz var goruyorumki bazi arkadaslar ya proje bulamiyor ya da bunlari bizimle paylasmak istemiyor bu konuda biraz daha fedakar olalim lutfen bu arada karakanat ilgimi cekti degisik fikirleri var bizlere oldukca fazla katkisi olabilir kendisine ve yeni katilan diger arkadaslara hosgeldiniz diyorum saygilar...
  • bu arada uyduma satasmissin karakanat bu bildigin anlamda bir uydu diil bence sen bir daha oku operasyon ve savas aninda ucurtma gibi kaldiracagim isimi gorecegim indirip toplayip kaldiracagim depoya yoksa surekli havada kalmayacak bu konuda anlasalim

onemli not:hersey hayal kurmakla baslar.....(sacma olmasi onemli degil)
  • sevgili yoğurt çavuşum. uydu konusunda haklısın galiba ama ne yapayım benim de elimdeki taşı birinin kafasına vurmaya ihtiyacım vardı, sanırım senin uydu boy hedefi gözüktü gözüme. kimse proje söylemiyor ki! olan senin uyduya oldu. haddimi aştıysam kusura bakma.

bu arada discovery channel'da bir belgeselde izlemiştim amerikalılar bu uyduyu balonla yapıp rus semalarında gezdirmişler. belki yüzlece balon rüzgara kapılıp rusyanın haritasını çıkarmıştı. ama düşen balonlar da diplomatik krize neden olmuştu. çok hoş bir konu ama sanırım uzaydaki haberleşme uydusu destekli olması gerekli bunun. neden olmasın ben bir araştırma yapacağım. forumda bunla ilgili fikirlerimi açıklarım. yükseklik, haberleşme frekans bant genişliği, enerji gibi konuları düşünmek lazım bunun için. ayrıca meteoroloji de mutlaka atmosferdeki herşeyi olduğu gibi bunu da etkileyecektir. ben bi düşüneyim bu işi. ama sanırım bizi biraz aşabilecek bişey olabilir. yetkisel, parasal ve bilgisel olarak...

• Karakanat dostum haklı. Çılgın prof.'la bir MSN görüşmemizde, yeni açılan siteyi herkesin okuyabilmesinin sakıncalı olduğunu belirtmiştim. Projenin bir getirisi varsa, =ki olmalı= onu geliştirenler faydalanmalı. Hem bütçesine katkı olsun, hem de yeni projeler için kaynak. Bu kadar tecrübesi olan birine kulak verilmeli.

Projesine gelince, dediği alanlarda profesyonalitem yok ama, fikir üretmeme engel değil sanırım. Çok geniş bir kullanım alanı var. Diskolar, her türlü sahne etkinliği (Tiyatro, konser vb.'nde takip ışığı) hatta maçlarda kameranın topa veya kişiye yönlendirilmesi. Farklı frekanslar kullanılarak birden fazla nesne de izlenebilir.

Kullanılması gereken RF bence. (Farklı frekans kullanabilme olanağı) Sistem de GPS benzeri olabilir. Üç çanak anten frekansı en kuvvetli aldığı yere yönelmeli. Böylece koordinat belirlenmiş olur. Gerisini iki step motor halleder.

Eğer tüm sahnenin altına minik bobinler yerleştirme zahmet ve masrafına katlanırsanız, şahsın ayakkabısının altına güçlü bir mıknatıs koymanız da yeterli. Her adım attığında, altındaki bobin küçük bir akım indükler. Klavye bağlantısı gibi bir matrix sistemle kablolar en aza indirgenir. Gerisi bir yazılım ve iki step motor.

Kolay gelsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: erroraesthumanum

Kullanılması gereken RF bence. (Farklı frekans kullanabilme olanağı) Sistem de GPS benzeri olabilir. Üç çanak anten frekansı en kuvvetli aldığı yere yönelmeli. Böylece koordinat belirlenmiş olur. Gerisini iki step motor halleder.

Eğer tüm sahnenin altına minik bobinler yerleştirme zahmet ve masrafına katlanırsanız, şahsın ayakkabısının altına güçlü bir mıknatıs koymanız da yeterli. Her adım attığında, altındaki bobin küçük bir akım indükler. Klavye bağlantısı gibi bir matrix sistemle kablolar en aza indirgenir. Gerisi bir yazılım ve iki step motor.

kazan kaynamaya başladı. 1. adım, doğru yaklaşım. teşekkürler erroraesthumanum. ama devamı gelmeli

burada duvardan yansımalar sonucu pek çok interferans meydana gelecek. bunları nasıl aşabiliriz? algılamak ve fazını ölçerek mesafe-yön tayini yapmak için bana filtre edilmiş, kemiksiz bir sinyal lazım. matlabcı yok mu aranızda? ama ben söylersem tadı kalmaz ki?

HADİ BEYLER BANA BU ÜLKEYİ KURTARACAK ADAMLAR LAZIM.

• Merhaba

Sonunda benim dediğime geldiniz?
    Yok size site mite, tamam.

Tamam site fikrini şimdilik askıya alalım. İletişim kurma metodumuz öncelikle MSN ve mail olmalı. Telefon vesair de olacak tabiki. Herkes kendi projesini ortaya atmış hemen hemen. Sorun yok benim için Bir yerlerden başlamak önemli olan. Bu arada benim de başta söylediğim gibi ilişkiler güvene dayalı oluyor. Yani henüz daha resmi değiliz. Bazı arkadaşlarım sözleşme imzalayalım demişler.Bu konunun üzerinde durmak gerekiyor. Herkesin kendi fikri vardır illaki. Para, şöhret bazılarımızı değiştirebilir, ama olsun. Kalan sağlar bizimdir.

Ama gerçekten bu işin kimyevi boyutu da var. Bir takım prosedürler var. Bir topluluk olduğunuzu kanunen tescil etmek vs. diye uzayıp gider...Biz ne istiyoruz önemli olan bu.

• sevgili dostum karakanat aslinda benim cikis noktam savas ortaminda haberlesmeyle ilgiliydi yani telsizler gorusmezse savasamazsin rolelerden faydalanirsin roleler daglarin tepesindedir ve kor noktalari cok fazladir kaldiki bununla dagin arkasinda neler oluyor onuda ogrenebilirim o acidan bu fikri atmistim ortaya bu arada diger foruma bakiyorumda herkes fikrini ya gizliyor ya da gercekten fikirsiz kisi oldukca fazla!!!

herneyse herkese saygilar....
  • Selamlar
    Bu forumu baştan sona kadar okudum.Hiç kimse darılmasın ama Karakanat arkadaşımız haklı.
    Diğer tarafdan bu kadar istekli arkadaşlarımızı bir arada görmekde çok hoş bir atılım.
    Belki kafası çalışan arkadaşlarımızın aklına günde bir yada iki tane projelendirilebilir fikir gelebilir.Bu fikirlerin uygulanabilirliği ve pazarlanabilirliğinin etüdü çok daha önemlidir.
    İkincisi böyle projelerin bir ekip işi olduğunu göz ardı etmiyelim.
    17 senedir talaşlı imalat sanayinde mühendis bazında çalışmaktayım.CNC lerde herhangi bir yapı taşının imali söz konusu olursa yardımcı olabilirim.Elektronikle ilgili hareket kontrolü konusunda bilgim var (step servo mekanik aksam gibi).İzmit Körfezde oturmaktayım .

Ayrıyetende mağaraya girecek robotla ilgili fikir edinmek istiyorsanızhttp://www.foster-miller.com/lemming.htm linkine göz atın Elin oğlu bazı fikirleri çoktan geliştirip Irak vede Afganistanda devreye almış.

Danışabileceğiniz konular olursa çekinmeden yazın.

• meraba ben de arıyorum proje ortağı ama yok siz benim için iyi bi ortak olabilirdiniz aslında ama diğer arkadaşların dediği gibi mesafeler uzak
    ben zeliş selcuk üniversitesi bilgisayar teknolojı ve prog. bölümündeyim
    bitirme ödevim var "bilgisayar kontrollü lcd"
    benim için zor bi ödev ama yapıcam
    proje ortağımın sorumsuzluğu yüzünden ondan ayrıldım kısa süre önce bende kendim yapıcam ama tek başıma zor olacak neyse
    ya saçmalıyorum sabahtan beri araştırma yapıyorum kafa bi milyon online üzerinden sen benim ortağım ol olmaz mı[simage][/simage]
  • Macera bazılarına sadece fikir lazım.
  • mağaranın içine girecek helikopter yerine bir önceki mesajımdaki linkdeki robotu
    yapabilirsiniz.Tanesi 200.000dolar .Biz tahmin ediyorumki 50.000 dolara bile razıyız.
    Paletli uzaktan kontrollü robot asker kötü bir fikir değil ama pazarlanabilirmi o ayrı bir olay
  • Güzel.. Konu derinleşmeye başlamış.
    Error hakkaten ilginç fikirler. Bakalım devamı geliyomu?

Karakanat pm attım.
  • Arkadaşlar, benim teknik formasyonum yok. Sadece meraklıyım, bunca yıl biriktirdiklerimi üstüste koyup senteze varıyorum. Ne devre dizaynı ne de yazılım konusunda yardımım olabilir. Ben ancak fikir üretir, ortaya bir devre, bir makine koyabiliyorsak onu gerçeklerim. Biraz daha geniş düşünüp, projenin handikaplarını, onca emek ve masrafa deyip deymeyeceğini irdelerim. Projenin ana fikir ekseninde hangi yöntemle gerçeklenebileceği konusunda fikir üretirim. Birçok iş alanından malzeme tanırım. Matlab'dan anlamam, ama anlayan biriyle buluşursak, yazılımdan, RF'den, step motor kontrolünden anlayan arkadaşlarla biraraya gelirsek işin başarılma süresini kısaltabilirim.

Başlangıç için bir iki fikir ürettim, sizler üzerine birşeyler koydukça ben de ekleyecek birşeyler bulabilirim.

Sahne olan yerlerde, ses yankısını önlemek için duvarlar soğurucu malzemeyle kaplanır. Bu kaplamalar RF sinyallerini de soğurmaz, en azında zayıflatmaz mı? Sahne üstündeki donanım ve diğer yansıma kaynakları da benzer malzemeyle kaplanamaz mı? Çanak antenlerimiz en güçlü kaynağa yönelmek üzere programlanırsa, karmaşanın önüne geçilmiş olur sanırım.

Böyle bir sistemde, mesafe saptama neden gerekli? Kamera bile yönlendirsek, autofocus kamera üzerinde.

Rastgele...

• Merhaba dostlar... Birkaç gün uğrayamadım... Yine coşmuş ortam...
    RF ile ilgili biraz bilgi kırıntılarına sahip olmama rağmen bu konunun çözümü bana 5 numara büyük gibi geliyor. Olayın ağırlığı RF den ziyade sanıyorum deliler gibi hesap ve FFT analizleri yapabilen ( üstelik çok kısa zaman aralığında ki ışık , hızlı hareket edebilsin !!! ) dehşetli bir yazılım ve hesaplama harikası lojik tasarım-PC ikilisinde biter. Bana sorarsanız böylesibu işin piri bir kişiyi sanırım ülkemizde bulabilmemiz bayağı zor olacak. Çünkü öyle birini zaten büyükler kapıp-götürüyor. Forumumuzda gerçekten profesyonel bilgi ve donanımda arkadaşlarımız illa ki mevcuttur. Ama bu proje de ( tasarım ve çalışma prensibi olarak ) tamamen bilgi-yoğun ve bana sorarsanız profesyonel ötesi gibi görünüyor. Getirisinin çok iyi olabileceğine katılıyorum , ancak buna rağmen daha az getirisi olsa da yapılabilirliği biraz daha makul sınırlar içerisinde olan projeyi tercih etmeli miyiz diye de düşünüyorum. Sizler ne dersiniz?
    Bu arada bir arkadaşıma da küçük bir sitem etmeliyim : Macera arkadaşım... kafası çalışma meselesinde fikrinize katılmıyorum... Niye derseniz , proje fikri üretemeyen herkesi kafası çalışmıyor diye mi nitelendiremeyiz ki... Öyle güzel kafası çalışan insanlar var ki , kendi herhangi bir fikir üretmediği halde üretenler sayesinde ve kişisel veya sezgisel yeteneklerini de katarak herkesin kabul ettiği pozisyonlara gelmişlerdir... Bence bu tamamen içten gelen ve kişiye has bir özelliktir diye düşünüyorum...
    Tekrar canlanan topiğimiz için daha güzel günlere...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.