Şimdi Ara

Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
38
Favori
50.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Foto koyarsanız çok iyi olur hocam yine de bir fikir verir. Bu rasberry pi3 cihazı 4k 60 fps oynatıyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrar merhaba

öncelikle duvarın uzak ve yakın fotosunu ekliyorum ;

Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu

birazdan video ekleyeceğim, sinema odamı yeni kurduğumdan dağınıklık için şimdiden kusura bakmayın :)

Yılmaz EBEMyoutube
    perde boya ve rasbery denemesi
    https://www.youtube.com/watch?v=QdkoOZbD9I0

bir iki tane daha var eklerim.

Yılmaz EBEMyoutube
    Perde duvar karşılaştirma
    https://www.youtube.com/watch?v=I15uYDCWdJU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riva69 -- 25 Eylül 2016; 0:48:13 >

• Arkadaslar cihaz w1070+ duvar rengim KUM BEJI.. Fotograflarla ilgili fikir verirseniz sevinirim..

Su an duvara atım mesafesi 4 metre filan goruntu de 300×150 var tahmini..

Ben goruntuden memnunum lakin cihazı yeni aldigim icin perde de nasil performans verir bilmiyorum.. Eger bu sekilde iyi derseniz hic perde olayina girmek istemiyorum...

Simdi birkac foto daha aticam..
    Bu mesaja eklenen görseller:

Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluProjeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluProjeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• riva69 kullanıcısına yanıt
    Paylaşımların için teşekkürler bence çok faydalı oldu. Videolardan benim gördüğüm, perde ve duvar arasında, kontrast olarak duvar daha iyi gibi sanırım gri olmasından, perde de kontrast biraz zayıf olmasına rağmen beyazlar ve parlaklık daha iyi gibi. Resim kalitesi olarak pek fark göremedim ben. Tabi canlı olarak görmek daha farklı olacaktır.
  • Üstad kullandığınız boyanın markasını/kodunu göremedim, mümkünse paylaşabilir misiniz? Bir de Led cihazlarla ilgilenmişsiniz, led pj'le aynı duvarda deneme şansınız oldu mu?
  • MiLaReSoL M kullanıcısına yanıt
    selamunaleykum,

marshall ın 00nn 13 / 000 kodlu boyası ( bu ana renk kodu içine c baz mat beyaz karıştırılıyor)
  • Cahilliğime verin arkadaslar ama duvar beyaz olmalı dıye hayal ettım ben hep burda gri olmus kafam karıstı benım valla sankı daha once beyaz olan bı boya kodu verılıyordu sanırım herkes deneme yanılma yoluyla bıseyler bulmaya calısıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Gule gule kullanin :) Ben konuyu actigim tarihten beri cok memnun bir sekilde hala ayni bu tavsiye ettigim rengi kullanmaktayim.

Eger bu kullandigim renkten daha iyi performans aldigim bir renk bulursam hemen konuyu guncelleyecegim.

Bu arada yan duvarlari da ayni renge boyarsaniz cok fark ettirmese de karanliktaki performansini bir tik daha artiracaktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 6 Kasım 2016; 12:2:48 >
  • Merhaba;
    bende yakın zamanda güzel bir sinema odası yapmayı planlıyorum ve araştırmalara başladım..
    projeksiyon olarak Epson tw 5350 düşünüyorum...perde alacaktım ama bu konuyu görünce vazgeçtim...duvar boyama fikri daha cazip geldi...
    benimde sorum olacaktı 3D film izlemek için ideal midir ? bunu denediniz mi, 3D için imal edilen gümüş perde mi almak gerekir yoksa sorun olmaz bu boyalı duvarda da izlenir diyebilir misiniz..ona göre planlama yapayım...
    3D için perde mi yoksa duvar boyama mı ??
  • Merhaba arkadaşlar; Lg pa1000 led pj kullanıyorum düz duvarda... kod marka vs ne önerirsiniz en iyi sonuçta onu yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazardogan

Merhaba;
    bende yakın zamanda güzel bir sinema odası yapmayı planlıyorum ve araştırmalara başladım..
    projeksiyon olarak Epson tw 5350 düşünüyorum...perde alacaktım ama bu konuyu görünce vazgeçtim...duvar boyama fikri daha cazip geldi...
    benimde sorum olacaktı 3D film izlemek için ideal midir ? bunu denediniz mi, 3D için imal edilen gümüş perde mi almak gerekir yoksa sorun olmaz bu boyalı duvarda da izlenir diyebilir misiniz..ona göre planlama yapayım...
    3D için perde mi yoksa duvar boyama mı ??

Merhaba,

Ben Epson TW 5100 model kullanıyorum. ve Boya olarak da Marshall 00NN13 / 00 kodlu boyayı kullanıyorum gerek 3D gerek ise 2D de görüntü çok başarılı şuana kadar da hiç pişman olmadım. Öncesinde kum bejinde izliyordum ama kıyas yaptığımda boya baya fark yarattı diyebilirim.

• epson tw 5350 projeksiyon aldım ve dün kargoya vermişlerdi, bugün elime geçerse eve giderken bu kod numarasını verdiğiniz boyayı alıp akşama deneme yapma şansım olur sanırım, tabi birde boyanın kuruma süreci var...sabırsız olunca böyle oluyor :)

ayrıca geçen koçtaşta sormuştum bu boyayı ve orda ki çalışan bana 2 modeli olduğunu söyledi..mat ve parlak
    anladığım kadarıyla mat olanı tercih etmem gerekecek...doğrumudur ?

edit:ilk mesajda böyle bir açıklama var

"Boya kodu
    00NN 13/000

Bu rengi elde etmek için Polisan C baz mat beyaz plastik mat boyayla (yukarıda vermiş olduğum kod marshall kartelasına ait) Marshall karışım makinesinde elde ediyorsunuz. Başka türlü olmuyor."

buna istinaden karışım oranı ne şekildedir peki...C baz mat beyaz plastik boyadan ne kadar bu kodu verilen boyaya karışım yapmak gerekir..umarım anlatabilmişimdir...beyazı fazla kaçırıp iyice rengi açmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazardogan -- 9 Kasım 2016; 8:27:5 >

• quote:

epson tw 5350 projeksiyon aldım ve dün kargoya vermişlerdi, bugün elime geçerse eve giderken bu kod numarasını verdiğiniz boyayı alıp akşama deneme yapma şansım olur sanırım, tabi birde boyanın kuruma süreci var...sabırsız olunca böyle oluyor :)

ayrıca geçen koçtaşta sormuştum bu boyayı ve orda ki çalışan bana 2 modeli olduğunu söyledi..mat ve parlak

Merhaba,

Tabi ki de mat olması gerekmektedir. Parlak seçerseniz ışığı yansıtacağı için aydınlık ortamda izlenme olayı zayıflar. Ancak mat olduğunda ise ışığı emeceği için yansıma olmayacağından dolayı ışıklı ortamda izlemeye olanak sağlar.

Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemesis81

quote:

epson tw 5350 projeksiyon aldım ve dün kargoya vermişlerdi, bugün elime geçerse eve giderken bu kod numarasını verdiğiniz boyayı alıp akşama deneme yapma şansım olur sanırım, tabi birde boyanın kuruma süreci var...sabırsız olunca böyle oluyor :)

Merhaba,

Tabi ki de mat olması gerekmektedir. Parlak seçerseniz ışığı yansıtacağı için aydınlık ortamda izlenme olayı zayıflar. Ancak mat olduğunda ise ışığı emeceği için yansıma olmayacağından dolayı ışıklı ortamda izlemeye olanak sağlar.

Saygılar.

cevap için teşekkür ederim... mesajımda ufak bir düzenleme yaptım tekrar bakmanız mümkün mü acaba...siz mesaj yazarken bende düzenleme yaptım görmemiş olabilirsiniz..

• anaa bu ne güzel bişey olmuş böyle :D bende LG PW600G var ve beyaz bi projeksiyon perdesi kullanıyorum. şimdi o perdeyi çöpe atıp duvarımı koyu griye boyarsam daha güzel olur mu :D
  • Bende de pw600g var ve duvar boyasıyla ilgili zamanında çok denemeler yaptım ama istediğim neticeyi alamadım özellikle gri ve metalik gri olarak. O yüzden hiç maceraya atılmayın en iyi sonuç düz mat beyaz perde ya da duvardan alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_26

Bende de pw600g var ve duvar boyasıyla ilgili zamanında çok denemeler yaptım ama istediğim neticeyi alamadım özellikle gri ve metalik gri olarak. O yüzden hiç maceraya atılmayın en iyi sonuç düz mat beyaz perde ya da duvardan alınır.

anladım hocam hiç bulaşma diyosun yani :D teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgrozt

Filli boya makinasında 00NN 13/000 koduna denk gelen boyayı hazırlattım, ipeksi mat tercih ettim(Satıcının önerisiyle). Tavan için de yakın bir ton tercih ettim. Yarın uygulama fırsatım olursa projeksiyon cihazımı da kurup izlenimlerimi paylaşırım.

Ekleme(2 gün sonra)

Odayı boyadık, foto çekimlerinde sırtımı cama verdiğimden renk olduğundan açık görünüyor olabilir, sıra odanın içindekilerden bir şekilde kurtulup proj. amfi ve hoparlörleri almak ve yerleştirmeye kaldı.(Proj. tamam ama ses olayında duygusal sebeplerle kısa vadeli bekleyişe geçtim)

Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu Duvar Boyası

Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu Tavan Boyası

hocam sonuç ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nemesis81

quote:

Merhaba,

Saygılar.

cevap için teşekkür ederim... mesajımda ufak bir düzenleme yaptım tekrar bakmanız mümkün mü acaba...siz mesaj yazarken bende düzenleme yaptım görmemiş olabilirsiniz..

Makinaya kod girilince mat olarak otomatik BC baz kodunu veriyor zaten boyayı yapacak olan kişi bunu bilir. Birde illa polisan c baz mat boya diye ısrar etmenize gerek yok. Marshall bc baz mat boya ile hazırlandı benim boyam ve hiç bir fark yok. Bilginiz olsun

• Sonuç: 13,6m2 gibi küçük bir odada Panasonic AT 6000 gibi bir canavarın zapt oluşu ve şahane resim kalitesi ile güzel sinema deneyimleri.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.