TW 20 aldım 1,4 milyara dün. - leri var mı var. Ama bu eksileri gidermek için 1.5 milyar daha vermeye değer mi? bu bütçe meselesi. bütçe olduktan sonra seçenek çok. mesela en babaları :
sevgili liquid, o diilde diğer epson için yaptığın yorumlarda da büyük yazmışsın da..neyse sorun diil büyük yazman ama ben de 1 aydır epson tw20 kullanıyorum ve çok memnunum..bence kontrastı, renkleri, fırlatma mesafesi fiyat/performans açısından harika..590 euroya aldım (kdv dahi), bu fiyata 2. el projektör bile zor bulunur...kullanmadığın bir cihaz için "en kötü projeksiyon" demen burdan bilgi almak isteyen arkadaşlar için bence yanlış bir tutum..zaten konu başlığına da bakarsan "projeksiyon seçimi, kısıtlı bütçe" yazıyor. bütçe ayırsaydık heralde gidip sanyo z4 falan alırdık. ayrıca marka ismi neden vermeyeceğimizi de anlamadım. ..M.Ö devirlerde mi yaşıyoruz yoksaaa saygılar..
Selam soho Daha çok film seyretmek amaçlı olarak projector almayı düşünüyorum. Malum kısıtlı bütçe. mp610 görüntü olarak ağır basıyordu daha canlı daha aydınlık göründüğünden. Logo, dvd menü gibi durağan görüntüler dışında rainbow effect farketmedim. Ama Vatan'da tw20 şu anda dvd player hediyeli olarak 499 USD. Bu nedenle kullanıcı olarak size tw20 ile ilgili bir kaç sorum olacak; 1- kullandığınız bu süre içinde hala tatmin edici mi? 2- ışık olarak nasıl bir ortamda izliyorsunuz? 3- tv (kablo/uydu) performansı nasıl?
Şimdiden teşekkürler.
selam kurander.. Tw20 yi dvd ve ps2 oynamak için almıştım alalı 3 ay oldu memnunum..şu ana kadar da hiçbir teknik arıza ile karşılaşmadım.. Projektörü ben şahsen gündüz hiç izlemiyorum, izlersem akşam karanlıkta dvd ps2 falan için kulalnıyorum..gündüz için projektör düşünüyorsan ansilümeni yüksek mp610 düşünebilirsin..ama ben şahsen DLP ' ye pek sıcak bakan bir ideğilim..Bu sitede "ogen" diye biri var..o el yapımı projektör üreten bir kişi, yorumlarına denk geldiysen o da tw20 almış ve memnun..o el yapımı projektör yapabildiği için neyin ne olduğuunu daha iyi bilir, o bile tw20 aldıysa bi bildiği vardır. Tv ye hiç bağlamadım çünkü bende kablo tv var..en kısa zamanda uydu receiver alıp projektöre bağlamayı düşünüyorum. Ama yinede karar senin, ben tw20 den memnunum ve kullanıyorum. Ama mp610 sana daha güzel geldiyse onuda alabilrsin. Vatan bilgisayarın dvd player kampanyası da güzelmiş. Ben alırken böyle dvdli kampanyası yoktu..
Arkadaşlar ben de dün Epson tw-20 aldım vatan bilgisayarın kampanyasından. Sizlere sormak istediğim birşey olacak. Makinayı alıp evde bilgisayara bağlayarak kurduğumda en iyi görüntüyü ekran kartından çözünürlüğü 640*480 yapınca veriyor fakat pikseller büyük kalıyor o durumda..Makinenin native çöznürlüğü olan 854*480 yapmaya çalışıyorum manuel olarak ekran kartından izin vermiyor..800*600 olarak ayarlarsam ise pikseller küçülüyor fakat yazılar bulanıklaşıyor gölge yapıyor sanki..
Benim anlamadığım makineyi bilgisayara bağladığımızda çözünürlüğün kaça ayarlanması gerektiği..Yada projeksiyonun menüsünde bir ayar mı var çözünürlüğe göre ayar yapmak için ? Ben bakmama rağmen bulamadım..
Yardımcı olabilirseniz sevinirim..
quote:
Orjinalden alıntı: soho
selam kurander.. Tw20 yi dvd ve ps2 oynamak için almıştım alalı 3 ay oldu memnunum..şu ana kadar da hiçbir teknik arıza ile karşılaşmadım.. Projektörü ben şahsen gündüz hiç izlemiyorum, izlersem akşam karanlıkta dvd ps2 falan için kulalnıyorum..gündüz için projektör düşünüyorsan ansilümeni yüksek mp610 düşünebilirsin..ama ben şahsen DLP ' ye pek sıcak bakan bir ideğilim..Bu sitede "ogen" diye biri var..o el yapımı projektör üreten bir kişi, yorumlarına denk geldiysen o da tw20 almış ve memnun..o el yapımı projektör yapabildiği için neyin ne olduğuunu daha iyi bilir, o bile tw20 aldıysa bi bildiği vardır. Tv ye hiç bağlamadım çünkü bende kablo tv var..en kısa zamanda uydu receiver alıp projektöre bağlamayı düşünüyorum. Ama yinede karar senin, ben tw20 den memnunum ve kullanıyorum. Ama mp610 sana daha güzel geldiyse onuda alabilrsin. Vatan bilgisayarın dvd player kampanyası da güzelmiş. Ben alırken böyle dvdli kampanyası yoktu..
Marka EPSON Ürün Kodu EMP-TW20 Açıklama 2 m uzaklıktan 80"lik görüntüyü bir duvara veya perdeye yansıtabilir Giriş Terminali:
Video: Kompozit Video: RCA (Sarı) x 1 ; S-Video: Mini DIN; Ses: RCA x 2 (Analog RGB ile ortak) Komponent Girişi ’ETORL’’ HIZLI AÇMA KAPAMA VE DAHA AZ ENERJİ ÖZELLİĞİ Özellikler Açıklama Parlaklık(Projeksiyon) Çözünürlük Görüntü Formatı Kontrast Boyutlar Ağırlık (Kg) Aksesuarlar
3LCD 1200 AnsiLümen 852*480 16:9 1000:1 295 x 373 x 111mm (Ayak Hariç) - 295 x 373 x 127mm (Ayak Dahil) 3,5 kg Aydınlatmalı uzaktan kumanda
ben xbox, dreambox uydu alıcısını bağlayacağım bu projektör uygunmudur... mesafe yaklaşık olarak 2,5 - 3 metre arası olacak. nasıl bir görüntü alırım bu mesafeden.. ve görüntünün boyutu ne kadar olur... ben 1,5 - 2 metre kadar bi görüntü istiyorum bu alet bu görüntüyü verirmi? bide şuanki dreamboxla izliyemiyorum ama gelecekte hdtv yayınlarıda bu aletle izliyebilirmiyim? fiyat olarak iyi ama bana uygunmu acaba... yada istediğim özelliklere uygun bi alet tavsiye edebilirmisiniz...
tw20 16:9 bir projektör, ama 4:3 olan formatlarıda gayet düzgün şekilde gösteriyor.. xbox ve birçok tv yayınıda 4:3 olacağını göz önüne alırsak tw20' yi düşünebilrsin.. ben 3,5m mesafeden yansıtıyorum ve 2m. en ve 1,60. genişliğinde görüntü alabiliyorum. Bu ölçüleri büyültüp veya küçültebilirsin..yani senin istediğim boyda görüntüyü elde edersin.. yazdıklarına göre DLP ve LCD tercihleri senin için önemli değil sanıırm.
aşağıdaki linkte tw20nin fırlattığın mesafeye göre alacağın görüntü boyutunu gösteren bir tablo var..bu linkten diğer marka projektörlerinde aynı şekilde görüntü boyutunu öğrenebilirsin..
EPSON EMP TW20 veya SONY VPL ES-3 alacağım .Epson Tw20 kullanan arkadaşlardan olumlu yorumlarını okudum.Ama sony'nin Hd girişi olması tercihimi sony den yana kullanmama sebep olacak gibi.Sony VPL ES-3 hakkında kullanıcı yorumu okumamam da soru işareti yaratıyor.Bu ürünü kullanan arkadaşlar var ise olumlu veya olumsuz tecrübesini iletirse sevinirim.Hangisi ni tercih etmeli?????
Merhaba,
DLP bir cihaz almak istiyorum. Daha çok maç seyredeceğim. Ancak kafama takılan soru hareketli ve topun hızla hareket ettiği pozisyolarda sorun yaratırmı?
Bildiği kadar eski LCD Projeksiyonlarda hareketli sahneler iz bırakıyordu.
Bu konuyla ilgili deneyimi olan varsa ,paylaşırsa sevinirim.
tşk
quote:
Orjinalden alıntı: sokrateng
Merhaba, DLP bir cihaz almak istiyorum. Daha çok maç seyredeceğim. Ancak kafama takılan soru hareketli ve topun hızla hareket ettiği pozisyolarda sorun yaratırmı? Bildiği kadar eski LCD Projeksiyonlarda hareketli sahneler iz bırakıyordu. Bu konuyla ilgili deneyimi olan varsa ,paylaşırsa sevinirim. tşk
Dün akşam BenQ mp610 DLP ile Digiturkün vestel receiverı üzerinden uefa maçlarının bir bölümünü seyrettim. Bahsettiğiniz şekilde bir iz algılamadım. Daha önce Basketbol dünya kupasında da böyle bir problem yaşamadım. Ama bu türden şeyler gözden göze farkediyor. Malum forumlarda aynı ürünle ilgili birbirinin zıttı pek çok görüş oluyor. Tek sıkıntı dar alanda büyük ekran seyretmek. Cihazı görüntü kaynakları ile aynı yere koyunca yaklaşık 4m mesafeden yine yaklaşık 140*200 ölçülerinde görüntü alıyorum. Buda biraz boyun ve baş ağrıtıyor. Bu yüzden projeksiyon cihazı alırken cihaza uygun yer ve kablolamayıda baştan planlamak lazım. Bunun dışında aynen ekranda olduğu gibi kanalların yayın kaliteside görüntüde ciddi farklılıklar yaratıyor tabii.
arkadaşlar. ben foruma yeni girdim. projektör teknik özelliklerinden çok da anlamıyorum. ben toshiba-tdp-t45 modelini almaıyı planlıyorum. kullanan var mı acaba. özellikle toshiba kullanan var mı. benim kullanım amacım sinema seyretmek sadece. şimdiden teşekkürler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme