Şimdi Ara

PROPAN GAZIYLA KOMBİ KULLANIMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
2
Favori
32.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Cevap için teşekkürler ev müstakil olsa katı yakıt kalorifere kömüre oduna ..vb. yönelmek mantıklı ama daire hayatında kombi-doğalgaz en pratik ve temiz ısınma.Ama işte bulunduğun şehirde doğalgaz olsa ne fayda senin sokağına 4 sokak varken çalışmalar durabiliyor.Tüp tabiki doğalgaza göre baya pahalı olacaktır ama çözüm çözümdür.Ben yaptırmaya henüz karar vermedim zaten deneyiminiz yol gösterici oldu teşekkürler, düşünmeye devam...
  • Göktürk bey yıllar sonra da, yazdıklarınızdan faydalandım. Elinize sağlık.

Ben de Bafa gölü civarında bir müstakil bir evde oturmayı planlıyorum. 1-2 ay içinde tadilata başlayıp, ısıtma sistemi, mantolama vs. yaptıracağım kısmetse. Ancak kışın uygun fiyata nasıl ısınırız hala çözemedim. LPG ile kombi çalıştırırım diye düşünüyordum ama, sizin hesaba göre ayda 3 tüp, bugün 1500 TL'yi geçiyor. Çok pahalı.

Eğer geçen yıllar içinde bulduğunuz uygun bir çözüm olduysa ve bunu burada paylaşırsanız çok çok memnun olurum. Teşekkürler.

• Pellet yakıtlı ısınma sistemlerini araştırdınız mı? 5. kışım ve çok memnunum. Çevreci, güvenli, zahmetsiz, temiz ve verimli bir ısınma türü. Forumda konusu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uriel

Pellet yakıtlı ısınma sistemlerini araştırdınız mı? 5. kışım ve çok memnunum. Çevreci, güvenli, zahmetsiz, temiz ve verimli bir ısınma türü. Forumda konusu var.

Araştıracağım. Çok teşekkürler.

• Bu sistemi kullanmayı düşünüyorum kullanan arkadaslar var mi? En az 1 kış kullanilacak

• Merhaba konu ile ilgili bilgi almak istiyorum. LPG ile kombiyi kullanmak istiyorum. Dolumu bölgemde lpg istasyonundan yaptırabiliyorum. Tecrübe eden oldu mu. Elektrikli kombi elektrik fiyatinin yuksek olduğundan dolayı avantajlı gelmiyor. 45 lik 2 adet sanayi tüpü isimi görür mü 1 ayı çıkarır mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba konuyu hortlatmış gibi olmayayım ancak gelip tecrübelerimi paylaşmak istedim.Yaklaşık 2 ay önce bende böyle bir arayış içindeydim ve forumdaki bilgilerle bazı cevaplara ulaşabildim.Sonunda bende propan ile ısınmaya başladım.Öncelikle şunu söyleyebilirimki ayda kaç tüp gideceği kesinlikle muamma çünkü evin metrekaresi,yalıtımı,pencere sayısı büyüklüğü ve cinsi kısacası en ufak etken bile etkiliyor.Gelelim benim kullanımıma benim evim Mersin'de güney cephe üst kısmı teras kat yani 60m2 lik bölümü açık ,mantolama yok pencereler pvc ama çok büyük 3x2 metre 5 adet çift cam pvc .Kombi 24kw demirdöküm nitromix ve yerden ısıtmalı sistem.İlk tüpü bağladığım zaman oda termostatını 26 derece yaptım 27 derecede gazı kesti içerisi hamam gibi oldu çocuklar evin içinde şort atlet geziyordu bu halde ilk tüp 8 gün gitti. 2.Tüpe geçince 23 dereceye getirdim termostatı ama bu sefer 22 derecenin altına düşünce çalıştığı için içerisi biraz soğumaya başladı bu şekilde 2.tüp 16 gün gitti.tüpün tanesi son zamlarla 2350TL olunca klima ile desteklemeye başladım tüpler birkaç günde bir devreye girmeye başladı.Sonuç olarak tüpün kaç gün gideceği başta da dediğim gibi evin yapısı,mevsim şartları ve en önemlisi sizin kullanımınıza göre büyük değişiklik gösteriyor o yüzden ayda kaç tüp gider sorusunun kesin bir cevabı yoktur.Tavsiye edermiyim kesinlikle tavsiye etmem klima ile ısınsanız daha avantajlı olur.Bu arada sıcak su dahil değil onu kullanmadım daha.Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışır.

• YUSUFYLMZ33 Y kullanıcısına yanıt

Güzel bir analiz ve sondaki tesbitinizde mükemmel. Tüplü kombi ve elektrikli kombi kullanımı büyük pişmanlıklar doğurur. Uzak durun. Üstelik Mersin gibi kışları en ılıman geçen ilde bu tespiti yapıyorsunuz. Daha soğuk yerlerde olay incir ağacı dikimine kadar giderdi. Dogalgaz yoksa ve evin tamamını ısıtmak istiyorsanız ilk tercihiniz katı yakıtlı ısıtma sistemlerinden yana olmalıdır. Burada benim tercihim pelletli ısıtma sistemi olurdu. İkincil olarak ısı pompası tercih ederdim.

• Antalya Döşemealtı bölgesinde 250 metrekare müstakil villa için Airfel 36 kW kombi aldım ve LPG propan sistemi ile kullanıma başladım. Çok enteresan bir durumla karşılaştım; 2,5 günde LPG bitti. Tesisatı yapan kişiye kaçak kontrolü yaptırdım, kaçak yoktu. Tüpçü ile görüştüğüm zaman da tüpte problem olmadığını, hologramlı olduğunu belirtti. Bu durum çok büyük bir problem değil mi? Normal koşullarda bir tüpün yalıtımı olan yeni bir ev için ne kadar gitmesi gerekir? 45 derecede kullanımda bulundum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.