Şimdi Ara

PROXXON 27110 MF70 frezeyi CNC ye dönüştürme projesi dayanışma kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
8
Favori
23.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    elbette yardımcı olurum. nasıl bir yardım istiyorsunuz?
  • mbbilici kullanıcısına yanıt
    ASLINDA MEKANİK KISMINI BİTİRDİM AYNI STEP MOTOR BENDEDE VAR ELEKTRONİKTEN ANLAMAM TOSHİBA TB6560 KARTIMDA HAZIR AMA BUNLARI NASIL PROGRAMLIYACAĞIMI BİLMİYORUM
    MACH3 PROGRAMI NASIL SİZCE UYGUN MU DEMO OLARAK KULLANABİLİRMİYİZ VE EN SAĞLIKLI NEREDEN İNDİREBİLİRİM. CEVABINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • kartı programlamak diye birşey yok. ayarlarını doğru yapmanız yeterli. bu ayarları genelde kartı satanlardan veya internet aramaları ile elde edebilirsiniz. mach3 programı da aynı, arayarak bulunabilir. bende tam sürüm bir versiyonu var, size gönderebilirim.
    çok iyi olur
    peki sürücüyü bilgisayara bağladığımızda kendisi görüyormu yoksa bi program gereklimi?
  • tb6560 paralel bağlantıdır. bilgisayara bağlayınca direk görmez. mach3 üzerinde paralel port ayarlarını yapınca çalışır.
    bilgilendirdiğin için çok sağol
  • Merhaba
    Dün itibariyle Mf70 imi aldım, bugünde stepper motorları( MARCA MINEBEA Co. Ltd – ASTROSYN, Stepper Motor, Type 23LM-C355-P6V) sipariş ettim.
    CNC kontrol kartı seçiminde yardımcı olursanız sevinirim, şimdilik 3eksende dahasonra 5 eksende çalışmayı düşündüğüm için 5eksen kontrol kartı olmasını isterim.İnternette çok çeşitli kartlar var 100-150 tl arasında kaliteli soğutması olan, yeni versiyon, Paralel port kullanan bildiğiniz bir kart var mıdır?
    tek eksen besleyen müstakil kart mı 5 eksen combi kart mı tercih etmeliyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,
    uzun zamandır cnc kontrol kartları hakkında bilgi araştırmadım. muhakkak 5 eksen kart vardır, genellikle çoğu paralel bağlantılı idi. ben esasen tek eksen müstakil kart tercih etmenizi tavsiye ederim. ebay da epey çeşit mevcuttur. 3 veya 5, gerektikçe ihtiyaca göre temin edersiniz. kolay gelsin.
  • Böyle uğraşıcağınıza, en baştan CNC yapın daha az masrafa girersiniz. Bir kaç yere yapmıştım(özel projeler)

Zaten siz direk freeze'nin altına tablo koyuyorsunuz, bu tabloyu'da step motor veya servo motor ile kontrol ediyorsunuz. Aynı düzeneği başka bir motorlada yapabilirsiniz.
  • MF 70 avantajı ve benim tercih etme nedenim hassas olması (0.05mm), PCB işlemek için yeterli bir hassasiyet.
    Kendi yapacağım bu kadar hassas olması için kaliteli liner kızaklar,miller,sigma profiller spindle motor derken...nerden baksnız 400-600 tl yi bulur.
    ikinci el sağlam MF70 ile küçük çapta PCB işlemeye yeter, bu arada ebayden 4 eksen 3.5 amp cnc kontrol kartını 50 $ sipariş verdim. Gelince fotolarını paylaşırım.

teşekkürler
  • mbbilici hocam merhaba siz de minebea 23lm-c355-p6v stepper motor kullanmıştınız, unipolar olduğu için siyh be beyaz uçları bağlamadan aşağıdaki gib bağlantı yapıyorum fakat motor dan ses yok, döndürmeyi başaramadım. 4 eksen driver tb6560 kullanıyorum ve 12 volt psu ile besliyorum. 24 volt ile mi beslemek lazım?
    MAch 3 ile g-code yükleyip cycle başlatınca board üzerindeki x-y-z eksen ledleri yanıp sönüyor, motordan tık yok. output port ayarlarını da yaptım. Yardımcı olursanız sevinirim.

X-ekseni için 4 kablo için :
    Kırmızı -> XA+
    Siyah -> İptal
    Sarı -> XA-
    Mavi -> XB+
    Beyaz -> İptal
    Turuncu-> XB-

PROXXON 27110 MF70 frezeyi CNC ye dönüştürme projesi dayanışma kulübüPROXXON 27110 MF70 frezeyi CNC ye dönüştürme projesi dayanışma kulübüPROXXON 27110 MF70 frezeyi CNC ye dönüştürme projesi dayanışma kulübü

• merhaba,
    kartın kullanma kılavuzunda ya da özelliklerinde kaç volt ile beslenmesi gerektiği yazması lazım. ben bu kart ile çok uzun zamandır uğraşmıyorum. hatırladığım kadarıyla 24 volt ile beslenmesi lazım. motor bağlantılarınız doğru görünüyor.
  • Nema 23 24 volt olarak beslenmelidir diyor. Fakat başka bir sitede aynı tip motor aşağıdaki gibi bağlnmış, onu denedim Z ekseninde hareket oluyor fakat stabil değil( normalde z ekseni hareketi mach 3 ekranında var.)
    Diğer iki eksen de bu sefer hareket hiç yok. dip sw ayarı ile ilgili olabilir mi?

b-siyah
    b+sarı
    a-beyaz
    a+turuncu
  • tabi, dip sw ayarları kartın manualinde olması lazım. nereden aldınız kartı bilmiyorum ama ebayda aynı kart bolca satılıyor, ilanların bazılarında ayarlar gösteriliyor, elinizde ayarlar yoksa oradan bakınız.

ben de sizinkiyle aynı model motor ve aynı kartın 3 eksenli olanıyla bayağı uğraştım ama 3 yıl oldu. motorları döndürmeyi başardım ama hep kararsız döndüler, çok sesli çalıştılar, çok ısındılar ve sıkça adım atlatıyrolardı, sonra uğraşmayı bıraktım. nedenini bilemiyorum. motor kart uyumsuzluğu olabilir, başka motor bulup denemeyi göze alamadım. belki de kartta bir handikap var. forumlarda mavi kartların kötülendiğini de duymuştum. başka bir motor bulabiliyorsanız bir de öyle deneyin.

hatta mini cnc yapıp satmayı düşünüyordum ama sırf bu motor kart kombinasyonu yüzünden vazgeçtim. bana göre sorunlu birşey. bolca masraf yapıp herşeyi denemek gerekiyor.
  • Arkadaşlar bu firmanın veya başka firmanın cnc tezgahları var mı ? yoksa veya Pahalıysa bende alıp mecburen cnc haline getireceğim ama ben dizüstü bilgisayar kullandığımdan usb çıkışlı bir kart şart tabi ben bunu Catia v5 de çizdim çizimleri gönderip kestirmek istiyorum bunu için ne gerekli ?

Cihazı aldığımızda kutu içeriğinde cihaz ve kullanma kulavuzu mu ( türkçe mi ) çıkıyor yoksa çeşitli kesimler için uçlarda çıkıyor mu ?

Bu cihaz yakından görme şansım olmadı videolarını izledim genelde tahta ve aliminyum da çalışılıyordu daha sert metal ve bileşimler için nasıldır ? yada ne öneririsiniz ?
  • Arkadaşlar 3 yıl önce bu topic te böyle başlamıştım:

quote:

Orijinalden alıntı: heman17

Arkadaşlar ben de proxxon mf 70 cnc yapmak için işe koyuldum.

freze,nema 23 step motorlar, kontrol kartı,güç kaynağı herşey bitti.

Motorları mach 3 programı ile kontrol ediyorum.

Sıra geldi motorları frezeye bağlayacak parçalara.İnternetten ücretsiz kivi adlı planları buldum:

http://kitconversion.altervista.org/kiwi_10_minuti.html

Fakat tornacı tanığım yok ve sorduğum bir kaç kişi bu parçalar için 350-400 tl fiyat çektiler.

Hazır kit olarak bir tek bunu bulabildim:

http://www.ideegeniali.it/vendita/retrofit/27-armadillo-5-minutes.html

130 avro üstelik Türkiyeye gönderirler mi cevap alamadım.

Bunları nerede yaptırabilirim.Başka hazır kit satan yer biliyormusunuz.

Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

O gün bugündür cnc ye dönüşmüş proxxon mf 70 frezeyi verimli şekilde kullanıyorum

Kiwi kit planının üzerine kendi tecrübelerimi de katarak kendi step motor montaj kitimi tasarladım ve satıyorum.

İhtiyacı olan arkadaşlarlar benimle temas kurabilirler.

Mail adresim : muroucar@gmail.com

Satışım ebayda devam etmektedir:

http://www.ebay.com/itm/STEP-MOTOR-MOUNTING-KIT-FOR-CONVERT-PROXXON-MF70-TO-CNC-/271588873274

Motor montaj kiti resimleri:

PROXXON 27110 MF70 frezeyi CNC ye dönüştürme projesi dayanışma kulübü

Ayrıca motor seçimi,mach 3 ayarları,step motor sürücü kartı,cam programından g code alma gibi konularda bir tür kolay başlangıç klavuzu hazırlıyorum.Yakında burada yayınlayacağım.

İyi çalışmalar kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heman17 -- 17 Eylül 2014; 21:55:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tubejh

Arkadaşlar bu firmanın veya başka firmanın cnc tezgahları var mı ? yoksa veya Pahalıysa bende alıp mecburen cnc haline getireceğim ama ben dizüstü bilgisayar kullandığımdan usb çıkışlı bir kart şart tabi ben bunu Catia v5 de çizdim çizimleri gönderip kestirmek istiyorum bunu için ne gerekli ?

Cihazı aldığımızda kutu içeriğinde cihaz ve kullanma kulavuzu mu ( türkçe mi ) çıkıyor yoksa çeşitli kesimler için uçlarda çıkıyor mu ?

Bu cihaz yakından görme şansım olmadı videolarını izledim genelde tahta ve aliminyum da çalışılıyordu daha sert metal ve bileşimler için nasıldır ? yada ne öneririsiniz ?

Kestireceğiniz parçalar ne büyüklükte?

Frezeyle birlikte 5 tip uç içeren bir takım geliyor.Onun dışında gerekli uçları yapacağınız işe göre sizin almanız gerekiyor.

Cihaz kullanma klavuzu Türkçe fakat içinde temel frezeleme teknikleriyle ilgili bir malumat yok.İnternette bu konuda baya zengin kaynak mevcut.

Sert metalleri en fazla 1.5 mm çaplı uçlarla,az az paso vererek,ilerleme hızını düşürerek ve kesme yağı,mum,hava üflemek gibi yöntemlerle soğutma sağlayak işlemek mümkün.Fakat operasyon süresi baya artıyor haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heman17 -- 17 Eylül 2014; 22:16:54 >

• sağol hocam bilgilendirdiğin için ben de bu cihazı alıp cnc dönüştürmeyi düşünüyordum ama istanbulda bir arkadaş cnc yapıp satıyormuş onun cnc tezgahını alacağım param olursa.
  • eneteresan makine cogu yerde kalmamıs bildiginiz bi yer va rmı elinde olan
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.