Şimdi Ara

--PS2 CRT/LCD MONİTÖRLERE NASIL BAĞLANIR, EN İYİ GÖRÜNTÜ NASIL ALINIR-- (Resimli anlatım) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
11
Favori
120.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ok
  • slm
  • ps2 modası geçti bırak artık şu cihazı

forumda gezerken hep ps2 üzerine konu açıyorsun.kendine bir tane next gen cihaz edin

ps3 - xbox 360 yada pc al hayatını yaşa

tabii benim görüşüm bu
  • Tüplü TV'miz var iken ps1'i kendi rgb scart kablosuyla bağlıyordum renkler ve netlik mükemmel oluyordu şu composite+scart'tan alınan görüntüden çok daha iyi oluyordu. Nette birkaç araştırma yaptım fazla üzerinde durmadım ama bu kablolar sanırım sadece ps1 için değil ps2 ve ps3 i
    çinde kullanılıyormuş galiba ps3 için olması bir şey ifade eetmiyor HDMI var DVI var da... Neyse bu ps rgb scart kablosu ps2 için de kullanılabiliyor mu? Bu konuda ilk sayada verilmiş gri kablo bir ucu skart diğer ucu psx girişli.

Bir de asıl soru full HD bir LCD TV'de bu rgb scart mı daha iyi görüntü verir yoksa component mi? Component ile bazı destekleyen oyunlarda 1080i'ye ulaşan görüntüler elde dilebiliyormuş Tvnin de desteği ile 1080i kalitesini destekleyen oyunlarda bu ps rgb scart kablosuyla almak mümkün mü? Çünkü component masraflı da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

ps2 modası geçti bırak artık şu cihazı

forumda gezerken hep ps2 üzerine konu açıyorsun.kendine bir tane next gen cihaz edin

ps3 - xbox 360 yada pc al hayatını yaşa

tabii benim görüşüm bu

pc veya ps3 e eşşek yüküyle para harcayasıya kadar git ps2 nin çürümüş oyunlarını oyna daha iyi. harcanan paranın karşılığını verse eyvallah diyecemde onu bile vermekten aciz 2 alet. pc ye oyun çıkmıyor, ps3 ünde grafikleri ortada....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay.manyak -- 9 Eylül 2010; 20:30:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Tüplü TV'miz var iken ps1'i kendi rgb scart kablosuyla bağlıyordum renkler ve netlik mükemmel oluyordu şu composite+scart'tan alınan görüntüden çok daha iyi oluyordu. Nette birkaç araştırma yaptım fazla üzerinde durmadım ama bu kablolar sanırım sadece ps1 için değil ps2 ve ps3 i
    çinde kullanılıyormuş galiba ps3 için olması bir şey ifade eetmiyor HDMI var DVI var da... Neyse bu ps rgb scart kablosu ps2 için de kullanılabiliyor mu? Bu konuda ilk sayada verilmiş gri kablo bir ucu skart diğer ucu psx girişli.

Bir de asıl soru full HD bir LCD TV'de bu rgb scart mı daha iyi görüntü verir yoksa component mi? Component ile bazı destekleyen oyunlarda 1080i'ye ulaşan görüntüler elde dilebiliyormuş Tvnin de desteği ile 1080i kalitesini destekleyen oyunlarda bu ps rgb scart kablosuyla almak mümkün mü? Çünkü component masraflı da.

Destekleyen oyunlardan 1080i görüntü alabilmek için illa komponent bağlantı olması gerekiyor o nedenle malesef rgb ile bunu sağlamak mümkün değil. Tv niz destekliyorsa ve komponent kablonuz varsa 1080i desteği olan oyunları bu modda oynayabilirsiniz.

• margel msn ekle reis94@windowslive.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: venom800

Arkadaşlar kusura bakmayın cevaplar çok geç olacak biliyorum ama uzun zamandır bu başlığa girmiyordum.

@fatih989 evet progresif tarama( PT) özelliğini aktif edebilmek için komponent kablo kullanımı şart, kompozit kablo ile PT özelliğini aktif hale getiremezsiniz malesef.

@nForcer monitörünüze doğrudan Ps2'yi bağlamanız mümkün değil malesef. Harici bir tv box kullanmanız gerekiyor. Bazı lcd monitörlerde bulunan scart ve komponent bağlantı terminalleri sayesinde araya başka bir cihaz koymadan doğrudan Ps2'yi lcd monitöre bağlayabiliyorsunuz ama hdmı veya dvı bağlantı terminallerine sahip monitörlere doğrudan Ps2'yi bağlamak mümkün değil.

quote:

clubberkay'dan alıntı

çok fazla uğraşmısınız ama saten bunun daha kolay yolları var 1 vga im şey s vidyo çkışlı vga conveter bukadar ps2 kablolar vga monitre convteri çalıştır bu arda conveter dedihim şey cep telefonu boyutun da bi alet yane bukadar ii görüntü veriyo htta daha ii die bilirim.

yani araya herhangi bir pc veya tv box koymadan ps2 ve monitörü birbirlerine bağlayabiliyor muyuz, scart veya komponent girişli monitörlere ps2yi doğrudan bağlayıp oyun oynayabiliyor muyuz?
    vga kablolu monitörlere de "scart to vga" gibi bi dönüştürücüyle ps2yi bağlayabiliyoruz ve bunlar haricinde herhangi bir pc veya başka bişi kullanmıyoruz mu demek istiyorsunuz?

• @heavy metal boy evet söylediğin gibi scart veya komponent bağlantı terminalini üzerinde barındıran bir lcd ye doğrudan Ps2 bağlanabilir, zaten benim konuyu açmamda ki amaç bu tür bağlantılara sahip olmayan ve standart pc monitörü kullanan kullanıcıların ne tür bir cihaz kullanarak Ps2'yi monitörlerine bağlayacakları ve bunu yaparkan en iyi görüntüyü hangi bağlantı ile alacaklarını açıklamaktı ki bunu da detaylı bir şekilde ilk sayfada anlatmışım zaten. Ama yukarıda bahsettiğim bağlantılara sahip bir monitörünüz varsa o zaman Ps2'yi bir Tv Box'a ihtiyaç duymadan direkt olarak lcd ye bağlayabilirsiniz.
  • merhaba ustad ıyı gunler.bende samsung 102 ekran full hd bır lcd tv var ve ps2ım mevcut.composıt ile hep oynuyorum ama goruntu berbat yaklaştıgımda hıcbırşey net bır şekılde detaylı gorunmuyor uzaktan oynuyorum oyle.component kablo mersınde yasıyorum buradan bırınden aldım 2.el ama denedım tvde sınyal yok dıye hata verdı component modundayken.sence sıfır netten bır component kablo alsam full hd lcd tvde degısıklık olurmu?yada o 2.el kablo bozuktu dıyemı goruntu gelmedı (ps2 acılış vs.)tvnın arkasında dırekt component gırışı mevcut ama dedıgım gıbı sıfır alsam calısırmı kesn olarak?fark edecegımız kadar bır netlık olayı olurmu full hd goruntu beklemıyorum sadece bıraz daha canlı olsa yeterlıdır.cevabını dort gozle beklıyorum....
  • @matrix31 özel mesajınız cevaplanmıştır.
  • Bende Tv Box 7 DVI modelinden var bende altan yandan kesmeler oluyor nedense bu sorunu nasıl haledebilirim acaba? lütfen yardım
  • ps2 alacaktım bu konuyu buldum tşkler
  • teşekkürler :)
  • valla ben daha önce bu konuyu nasıl görmedim hayret, tam aradığım şey buymuş, bugun teknosa ve bimeks (manisa ve akhisar) baktım component kablo sadece psp uyumlu olanı vardı ps2 için olanı bulamadım olmadı internetten alırım

benim sorum şu; kompozit kabloyla lcd tv me baglıyorum şuan ps2 yi ama ekranın üst ve altından 2 cm, sag ve solundan da 1 er cm lik çerceve oluyor, hatta sagda daha fazla,,bi orantısızlık var.

inşallah component kabloyu alınca boyle olmaz (televizyonum sony bx32 lcd)
  • Hocam iyi günler dün gece TV miladını doldurdu acı bir kapanış sonrasında pert 17 yaşındaydı garibim PS2 bağlamak ve TV izlemek için kart araştırıyordum bunu buldum
    Dark Full HD TV BOX
    110 tl civarı ne dersini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacaksevgilim -- 29 Ekim 2012; 11:20:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnttn

valla ben daha önce bu konuyu nasıl görmedim hayret, tam aradığım şey buymuş, bugun teknosa ve bimeks (manisa ve akhisar) baktım component kablo sadece psp uyumlu olanı vardı ps2 için olanı bulamadım olmadı internetten alırım

benim sorum şu; kompozit kabloyla lcd tv me baglıyorum şuan ps2 yi ama ekranın üst ve altından 2 cm, sag ve solundan da 1 er cm lik çerceve oluyor, hatta sagda daha fazla,,bi orantısızlık var.

inşallah component kabloyu alınca boyle olmaz (televizyonum sony bx32 lcd)

Hocam bence o problem senin TV nin formatıyla alakalı olabilir.. mesela wide screen değilde başka br modda dene (native, cinema gibi)

çünkü ben hem kompozit, hem rgb şimdide komponent kablo kullanıyorum, hiç birinde çerçeve olayı olmadı.. tv nin ayarlarıya biraz oyna derim

• Arkadaşlar ben bu kabloyla ps2 mi direk monütöre baglayabılır mıyım?

• Merhaba konuyu hortladiyorum.

Elimde ps2 var en aon cikan slim model.
    Kablosuz gamepad ile abimle pes smack dawn. Ssx3 vs
    Oynuyorz.

Kompenet ile rgb arasinsa % 25 den fazla goruntu kalitesi farki varmidir almaya degermi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.