Şimdi Ara

ps3 alıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

şimdi demek oluyor ki biz u veya pal almamız gerekiyor ve ülkemize gelecek olan büyük ihtimalle pal oluyor Anladım çok sağol açıklaman için
  • quote:

Orjinalden alıntı: dehshet

Çok sağol

şimdi demek oluyor ki biz u veya pal almamız gerekiyor ve ülkemize gelecek olan büyük ihtimalle pal oluyor Anladım çok sağol açıklaman için

Evet Türkiye'ye resmi olarak girecek olanlar PAL, şimdiden almak istiyorsan da U değil J alman daha akıllıca olur. Sen karıştırmışsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

quote:

Ya bi başlıkta daha gördüm kafam karıştı

nts-j

pal makine ne oluyor ikiside farklımı anlamadım of ya

iyice karıtı kafam

xbox 360 da oluyoda bunda niye oluyo

Türkiye ye gelen makineler hepsi aynı oömıycakmı of ya şunu iyicfe izah edecek biri vamı forumda

PAL Avrupa bölge kodlu, NTSC/J Japonya bölge kodlu, NTSC/U Amerika bölge kodlu makinayı temsil eder. Şimdi bu kodlar ne işe yarıyor diye soracak olursan,

1- Voltaj farkı vardır.
    2- DVD ve Bluray filmlerde koruma vardır.

NSTC J ve PAL makine sorunsuz olarak yurdumuz voltajında çalışabilir, NTSC/U için dönüştürücü alman gerekir. NSTC J ve PAL konsol yurdumuzdaki DVD'leri çalıştırabilir, Bluray filmlerde de aynı bölge koduna girer.

Oyunlarda ise koruma yoktur. Her bölge kodunda çalışır Bluray (PS3) oyunları.

Lakin PS2 oyunları için yine bu bölge kodlarına dikkat etmen gerekir. Örneğin NTSC J makina alırsan ve PS2 oyunu oynamak istersen PS3'ünde, oynayacağın PS2 oyununun da NTSC/J bölge kodlu olması gerekir.

Voltaj farki vardir demissin de, Amerika'dan alinan PS3'u direktman fise takip (amerikan prizi - turk prizi donusturucusuyle) hicbir sorun olmadan aylardir kullanan arkadaslarim var. PS3'ler her voltaja uyumlu, korumalari. Ekstra bir voltaj icin adaptor vs almaya gerek yok, alin diyenler sacmaliyor, alanlar bosuna para veriyor. Voltaj farki kutuda 100v diye belirtilsede işin aslı öyle değil teknik detayinda..
    2. olarak da DVD'de koruma oldugu dogru ancak Blu-ray filmlerde bu bolge su bolge diye kati bir koruma yok. Region free blu-ray filmler var ve zaten cogu film de oyle cikacak bundan sonra. Bir internet sitesi vardi Blu-ray filmlerin bolge kodu olayini soyluyor vs ama ben elime gecen tum Blu-ray diskleri calistirabildim (Biri Amerika'dan biri uzakdogu'dan gelmis filmlerdi)

• PS3ü bilgisayar güç kablosunu takarakta çalıştırabilirsiniz. Universal bir alet çünkü. Şahsen ben çevirici almadım güç kablosu kullanıyorum..
  • Evet 3fruz NTSC-U PS3 içinde herhangi bir çeviriciye gerek yok direk prize takılabilir yanlış biliyorsun......Bu konu artık böyle bilinsin, TÜM PS3'LER 220V'DUR VE TÜRKİYE'DE DİREK ÇALIŞABİLİRLER NOKTA....
  • Weycell 61 Dostum

(NSTC J ve PAL makine sorunsuz olarak yurdumuz voltajında çalışabilir, NTSC/U için dönüştürücü alman gerekir. NSTC J ve PAL konsol yurdumuzdaki DVD'leri çalıştırabilir, Bluray filmlerde de aynı bölge koduna girer.)
    Burdan şu sonuçmu çıkıyor. NTSC-J = PAL (PS2 VE PS1 OYUNLARI HARİÇ)
    Çünkü ben sırf Blue Ray İçin avrupa versiyonunu bekliyorum. O zaman beklemenin bir anlamı yok. Garanti dışında.
  • Kardeş NTSC-U konsollarda yurdumuz voltajında çalışıyor nerden çıkarıyorsunuz günlerdir kullananlar var hiçbir sorun yaşamadan...
    NTSC-J = PAL mı değil mi diye sorarsan -ps1 ve ps2 oyunları dışında- hayır derim çünkü halen dvd filmlerde ve bluray filmlerde sorunlar yaşanabileceğini düşünüyorum az da olsa bi uyumsuzluk olacak gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 27 Şubat 2007; 15:27:08 >
  • Yine bekleyeceğiz galiba.
    Aslında kararsızım. Pal Makine ülkemizde 1300-1400 YTL arası olacağını düşünüyorum. Ama şuan 800$ 60 / 600 $ 20 Gb var. NTSC-J mi PAL mı kafayı yemek üzereyim. ALLAH sonumu hayır etsin.
  • Bence alacak olan şimdiden almalı.Sadece oyun için alınacaksa şimdiden Pal dışındakiler alınabilir.Ben Yalnızca oyun için aldığımdan film bölgesi vs ilgilendirmiyor.

Şu anda alırsanız bir nedeni var.O da dövizin en düşük olduğu seviye.İlerde Döviz yükselirse daha fazla ödemek zorunda kalınabilir.Hatta döviz bugün bir miktar yükseldi.

Film düşünmedikten sonra şimdiden alın kurtulun 10 sene rahat edin.İnşallah PS3 üm yarın gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barış1 -- 27 Şubat 2007; 15:48:28 >
  • Hayırlı olsun Barış1 çok iyi seçim yaptın, baştan hayal kırıklıkları yaşayacağını düşünebilirsin bunu yadırgama çünkü biz daha alet piyasaya çıkmadı kabul ediyoruz buna çıkmak denmez...Şimdilik çerez niyetine resistence, motorstorm felan takılmaya bak, 2-3 aya kadar zaten her oyun ayağına gelmeye başlayacak.
  • Barış1
    Kaç paraya aldın?
    60 ? 20 ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DFX

Barış1
    Kaç paraya aldın?
    60 ? 20 ?

Piyasa da çok farklı fiyatlar mevcut.Ben 20 GB olanı araştırdım.Kimisi 1100 YTL Kimisi 950 Kimisi 890 çok farklı fiyatlar mevcut.Benim belirlediğim maxımum fiyat aralığı 800-850 YTL civarıydı. Sıkı pazarlıklar sonucu 20 GB=830 YTL ye alabildim.850 YTL lik fiyatı Zor buldum.Zor diyorum çünkü bu fiyata bile şu anda gerçekten yok satıyor.Zaten adam stoğunu hızla tüketmiş bir gün geç kalsam bulamayacaktım.Sonradan takviye yapacaklardır.20 GB lık pakete Türkiyede rağbet çok yoğun.

Dediğim gibi film düşünmeyenler şimdiden alabilir.Ben bu kadar düşeceğini tahmin bile etmiyordum.İyice ucuzlasın diyenler 2009 da çok ucuz olur.Bekleyemem diyenler için şu anki fiyatlar ekonomik ve uygun.

• xbox al NOKTA
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

quote:

Ya bi başlıkta daha gördüm kafam karıştı

nts-j

pal makine ne oluyor ikiside farklımı anlamadım of ya

iyice karıtı kafam

xbox 360 da oluyoda bunda niye oluyo

Türkiye ye gelen makineler hepsi aynı oömıycakmı of ya şunu iyicfe izah edecek biri vamı forumda

PAL Avrupa bölge kodlu, NTSC/J Japonya bölge kodlu, NTSC/U Amerika bölge kodlu makinayı temsil eder. Şimdi bu kodlar ne işe yarıyor diye soracak olursan,

1- Voltaj farkı vardır.
    2- DVD ve Bluray filmlerde koruma vardır.

NSTC J ve PAL makine sorunsuz olarak yurdumuz voltajında çalışabilir, NTSC/U için dönüştürücü alman gerekir. NSTC J ve PAL konsol yurdumuzdaki DVD'leri çalıştırabilir, Bluray filmlerde de aynı bölge koduna girer.

Oyunlarda ise koruma yoktur. Her bölge kodunda çalışır Bluray (PS3) oyunları.

Lakin PS2 oyunları için yine bu bölge kodlarına dikkat etmen gerekir. Örneğin NTSC J makina alırsan ve PS2 oyunu oynamak istersen PS3'ünde, oynayacağın PS2 oyununun da NTSC/J bölge kodlu olması gerekir.

Voltaj farki vardir demissin de, Amerika'dan alinan PS3'u direktman fise takip (amerikan prizi - turk prizi donusturucusuyle) hicbir sorun olmadan aylardir kullanan arkadaslarim var. PS3'ler her voltaja uyumlu, korumalari. Ekstra bir voltaj icin adaptor vs almaya gerek yok, alin diyenler sacmaliyor, alanlar bosuna para veriyor. Voltaj farki kutuda 100v diye belirtilsede işin aslı öyle değil teknik detayinda..
    2. olarak da DVD'de koruma oldugu dogru ancak Blu-ray filmlerde bu bolge su bolge diye kati bir koruma yok. Region free blu-ray filmler var ve zaten cogu film de oyle cikacak bundan sonra. Bir internet sitesi vardi Blu-ray filmlerin bolge kodu olayini soyluyor vs ama ben elime gecen tum Blu-ray diskleri calistirabildim (Biri Amerika'dan biri uzakdogu'dan gelmis filmlerdi)

Bilgilendirme için teşekkürler öncelikle. NTSC/U ile deneyimim olmadığı için temkinli konuşuyorum. Daha önce tüm PS3'lerin 220v uyumlu olduğunu dile getiriyordum çünkü öyle öne sürülüyordu, NTSC/J konsolu bizzat kendim kullandığım için eminim ama bir gün PM aldım, NSTC/U konsolların TR akımına uyumlu olmadığını dile getiriyordu bu kişi ve insanları yanlış bilgilendirmekle suçladı beni. PS3'leri yanınca için rahat edecek mi gibi cümleler sarfedince ben olaya temkinli yaklaşmakta fayda buldum. Çeşitli rivayetler var bu konu üzerinde. Tüm PS3 sürümlerinde aynı power supply kullanılmadığı da başka bir söylenti ve makinaların içini açmadan kesin bir karar veremeyiz bu konuda. Kutularda, ve dikkat ettiyseniz PS'lerin etiketlerinde bile yurdumuz voltaj uyumluluğu hakında kesin bir bilgi alamıyoruz, daha doğrusu destekleyen PS'lerde bile desteklemiyormuş gibi aksedilmiş etiketler mevcut. Bu nedenle arada kalmış durumdayım, ve ifade edeyim PS'lerinizin başına gelecek herhangi birşeyden dolayı sorumluluk alamam. Nasıl ben cesaret edip denediysem siz de kendi riskinizi üstlenip deneyebilirsiniz. Saydığım nedenlerden dolayı kesin konuşmak istemiyorum bu konuda açıkcası.

• Yurdumuza resmi yollardan giren cihazlarda akım sorunu olmayacaktır herhalde.Kaçak makina almış veya alacak isek bu tip riskleri göze almak durumundayız.Adamların Japonya,Avustralya vs vs yerlerde kullanılsın diye yaptığı cihazı Türkiye'de kullanmaya çalışınca bu tip durumların ortaya çıkması normal kanımca.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.