hdd yi söküp yenisini taktım ardında ps butonuna basın diyip restart yaptır menüsü geldi ve sonra ise the system software cannot be run correctly pres ps button resstart diyor system partision of the hadrdisk must reformatted and you must resintall the system softwere connect storage madia that contains update 3. 72 or later, and then press the start sleckt buttons diyor basıyorum hdd bulunamadı diyor bunun sebebei nedir?
sanırım format atmıyor ps3 hdd ye.. start a falan basınca 3.72 yi arıyyor falan napacağım arkadaşlar
arkadaşım usb belleğe falan versiyon 3,72 yükleyip taktın mı ps3'e?
hayır takmadım oyle bir secenek mi çıkması gerekiyor.. start yaptığımda arıyor ama hdd yi formatlamadı ki nasıl görcek? önce formatlaması ve sonra3.72yi görmesi gerekmiyormu? bana gönderirmisin linki ve nasıl ypaacağımı bitrde senin değin gibi yapayım
olmadı denedim şimdi
ben geçen yıl hdd değiştirdiğim için pek hatırlamıyorum yanılıyorda olabilirim.Yanlış hatırlamıyorsam hdd ilk takılıp ps3 açıldığında bende joystick görmemişti.Joystick i şarj kablosu ile bağlamıştım.Ondan sonra bahsettiğin start and select yazısı geldiğinde cihazın yazılımı yüklü bir usb belleği cihaza bağlayıp, aynı anda start ve select tuşuna basıp yüklemiştim.Sen demek ki o cihaza en son 3,72 yüklemiş olmalısın ki senden 3,72 veya daha sonrası bir yazılım istiyor.(versiyon bilgileri sadece hdd ye yüklenmiyor, cihazın hdd si değiştirilse bile cihaz en son kullanılan versiyonu biliyor)
sifir hdd ps3'e direk takilinca calismaz, sistem hatasi mesajini verir. Kullanmaya baslamadan once diskin mutlaka FAT32 formatlanmasi gerekir. Netteki bedava yazilimlardan EASE US PARTITION MASTER'i tavsiye ederim. daha sonrahttp://us.playstation.com/support/systemupdates/ps3/pc_update/index.htm adresinden indireceginiz SYSTEM UPDATE yazilimini (PS3UPDAT.PUP) bos bir usb bellek icine olusturacaginiz PS3 ---> UPDATE klasorunun icine kopyalayin. yeni harddiski PS3'e takin. Sonra usb'yi takip takip acilista gelen mesajdan sonra SELECT&PLAY tusuna birlikte basarak bunu yukleyin. Gerisi yonergeleri takip etmeye kaliyor zaten.
EASE US KULLANIMI: Ps3'e takacaginiz diski bilgisayariniza baglayin (harddisk bay yada sata-to-usb kablo + guc kablosuna ihtiyaciniz olacak.
1- EASE US'i acin 2- go to main screen'i tiklayin 3- Acilan ekran Disk 1 ile belirtilen bilgisayarinizin diski, ona hicbirsekilde islem yapmayin. 4- Disk 2'yi secili hale getirin 5- Diskin ustune sag tiklayip Convert to primary'i secin 6- Sol taraftaki ileti penceresinde "pending operations"ta bu isleminizin gorunur hale gelmis olmasi lazim, yani komutu aldim uygulama icin bekletiyorum diyor. 7- Sol ust tarafta Undo/Redo/Apply/Refresh sekmesinden apply'i secin 8- Uyari penceresine ok deyin. 9- kisa surede bu ilsem biter, 5-10 sn bekleyin yeni bir pencere acilip arka plan islemleri sonlandirilsin(prog. kendi yapiyor bunu da) programi kapatin 10- simdi diskin bilgisayardan baglantisini kesin ve 5-10sn sonra tekrar takin 11- EASE US'i acin 12- go to main screen'i tiklayin 13- Disk2'ye sag tiklayp "format partition"i secin file system FAT32 secili olsun, cluster size'i degistirmeyin. 14- Sol taraftaki ileti penceresinde "pending operations"ta bu isleminizin gorunur hale gelmis olmasi lazim 15- Sol ust tarafta Undo/Redo/Apply/Refresh sekmesinden apply'i secin 16- Uyari penceresine ok deyin. 17- kisa surede bu ilsem biter, 5-10 sn bekleyin yeni bir pencere acilip arka plan islemleri sonlandirilsin 18- diskiniz her turlu kullanima artik hazir.
sn.Bravoecho benhdd yi sıfır aldığım gibi takmıştım.Formatlama falan yapmadım.Arkadaş joystick in select tuşuna bastığında cihaz diski formatlamıyor çünkü joystick i görmüyor.Joystick i şarj kablosu ile ps3 e bağlayıp select tuşuna basması lazım.
nereye takıcamki ben bunu benim bununu takıcak kablom yok ps ye
bastım kablo ile ama olmadı sanırım arkadaşın dediği gibi format gerekli
arkadaslar ben kendi tecrubemden kalan bilgileri aktardim, sizlerde farkli olmustur onu bilemem... 3 kere Ps3'u yeniden baslatmama ragmen icindeki sifir 320GB WD Scorpio black diski gormedi sistem hatasi mesaji verdi.
haliyle format menusu de gelmedi, dolayisiyla bende laptopta FAT32 formatladim diski sorun cozuldu.
haklısı nbence böyle yapılmalı teşekkür ederim benim büyük kasa pcde deniycem takmayı inşallah olur
quote:
Orijinalden alıntı: bravoecho
arkadaslar ben kendi tecrubemden kalan bilgileri aktardim, sizlerde farkli olmustur onu bilemem... 3 kere Ps3'u yeniden baslatmama ragmen icindeki sifir 320GB WD Scorpio black diski gormedi sistem hatasi mesaji verdi.
haliyle format menusu de gelmedi, dolayisiyla bende laptopta FAT32 formatladim diski sorun cozuldu.
http://forum.donanimhaber.com/m_40313798/mpage_1/key_/tm.htm hocam bu linkte senin dediğin gibi fat 32 formatlamaktan bahsediyor.2. sayfada ise bir arkadaş benim gibi direk hdd yi takıp işlemleri yapmış.Fakat direk hdd yi takıp yapamayan da var Olay tam komedi olmuş.Okinore bence sende bravoecho'nun dediği gibi fat32 çevirip dene, umarım sorun bu şekilde çözülür.Benim de aklımda bulunsun bu iş hemen iddia etmeyim formatlamaya gerek yok diye
disk 2 çıkmıyor sata kabloların yerini de değiştirdim olmuyor
oömuyor pc de görünüyor hdd hatta içine birşeylerde kopyalanıyor ama ps3 görmüyor
hocam panik yapma, diskini goruyordur belki ps3... ustte yazilan sistem update olayini denesen birde?
quote:
daha sonrahttp://us.playstation.com/support/systemupdates/ps3/pc_update/index.htm adresinden indireceginiz SYSTEM UPDATE yazilimini (PS3UPDAT.PUP) bos bir usb bellek icine olusturacaginiz PS3 ---> UPDATE klasorunun icine kopyalayin. yeni harddiski PS3'e takin. Sonra usb'yi takip takip acilista gelen mesajdan sonra SELECT&PLAY tusuna birlikte basarak bunu yukleyin. Gerisi yonergeleri takip etmeye kaliyor zaten.
yaptım o işlemi de ama sytem partision formatted 5 saniye basın çıktı ve şimd iuzun bastım çıktı başladı format yeri sonunda
kayıtlı accountlar yok ne yapçam arkadaşlar
eki harddiskinizden backup almis miydiniz? aldiysaniz geri yuklerken hepsi otomatik geri gelir.
eger backup almadiysaniz, tekrara ayni kullanici adi & sifre ile login yapacaksiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme