Şimdi Ara

Ps4 oynarken elektrikler kesildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
12.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Zeiist

PS4 ten elektriği keserseniz zaten priz girişinde akımı 3-5 saniye tutuyor ,

Yani tam bir elektirik kesintisi yaşanmıyor , isterseniz ps4 ünüzün fişini çekin ve kapandıktan sonra fişi takmadan düğmeye basın PS4 ün fişi takılı olmadığı halde ışığının açılmak için yandığını göreceksiniz.

söylediğiniz doğru ama bu ps4 'ün içine bulunan güç kaynağının elektirik yüklenmesiyle alakalı bir şey yani elektirik kesintilerine karşı bir önlem olarak özellikle yapılmış bir durum değil. Elektirik kesintilerinde her bilgisayar yada bilgisayar türevi cihazda olduğu gibi ps4 içinde zararlı bir durumdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0limpiyat

quote:

Orijinalden alıntı: Zeiist

PS4 ten elektriği keserseniz zaten priz girişinde akımı 3-5 saniye tutuyor ,

Yani tam bir elektirik kesintisi yaşanmıyor , isterseniz ps4 ünüzün fişini çekin ve kapandıktan sonra fişi takmadan düğmeye basın PS4 ün fişi takılı olmadığı halde ışığının açılmak için yandığını göreceksiniz.

söylediğiniz doğru ama bu ps4 'ün içine bulunan güç kaynağının elektirik yüklenmesiyle alakalı bir şey yani elektirik kesintilerine karşı bir önlem olarak özellikle yapılmış bir durum değil. Elektirik kesintilerinde her bilgisayar yada bilgisayar türevi cihazda olduğu gibi ps4 içinde zararlı bir durumdur.

Ps4 standby modundayken fiş çekilirse birşey olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet geçen kapattım ps4ü fişini de çektim elim düğmesine değdi dıt dıt ışıklar yandı şaşırdım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 girişli ups aldım tunçmatik, tv ve ps4 ü ona bağladım. İşim olunca upsin düğmesine basıp açıyorum. İşim bitince de kapatıyorum. Herhangi bir problem olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut_celebi

Ben 2 girişli ups aldım tunçmatik, tv ve ps4 ü ona bağladım. İşim olunca upsin düğmesine basıp açıyorum. İşim bitince de kapatıyorum. Herhangi bir problem olmuyor.

Standbyda çekince birşeu olurmu

• yigitded kullanıcısına yanıt
    Ben bayadır bu şekilde kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut_celebi

Ben bayadır bu şekilde kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.

Güvenli moda alıyormu standbyde fişi çekince

• yigitded kullanıcısına yanıt
    Standby dan kastınız nedir ? PS4 prize takılıyken açılmayı beklerken mi ? Yoksa PS4 ün bekleme moduna aldığınız anda fişi çekmek mi ?
  • bekleme modunda fişi çekerseniz yada elektirik kesilirse aynı ps4 açıkken ne oluyorsa aynı şey oluyor, ps4 açılığında düzgün kapanmadı uyarısı çıkıyor yine. ps4 standby'da zaten açık oluyor, sadece ana işlemciyi kapatıp bekleme modu için koydukları küçük işlemciyi kullanıyor.
  • Benimde bir kez başıma geldi ancak bir sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

bekleme modunda fişi çekerseniz yada elektirik kesilirse aynı ps4 açıkken ne oluyorsa aynı şey oluyor, ps4 açılığında düzgün kapanmadı uyarısı çıkıyor yine. ps4 standby'da zaten açık oluyor, sadece ana işlemciyi kapatıp bekleme modu için koydukları küçük işlemciyi kullanıyor.

normal kapattığımızda aleti menüden yinede stand by a alıyor mu güç gidiyor çünkü. prizden çekmelimi kullanmadığımızda? takılıyken prize elektrik harcarmı napmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

quote:

bekleme modunda fişi çekerseniz yada elektirik kesilirse aynı ps4 açıkken ne oluyorsa aynı şey oluyor, ps4 açılığında düzgün kapanmadı uyarısı çıkıyor yine. ps4 standby'da zaten açık oluyor, sadece ana işlemciyi kapatıp bekleme modu için koydukları küçük işlemciyi kullanıyor.

normal kapattığımızda aleti menüden yinede stand by a alıyor mu güç gidiyor çünkü. prizden çekmelimi kullanmadığımızda? takılıyken prize elektrik harcarmı napmalı?

elektrik kesilmesinin garantisi yok kaldiki zaten bunu firmalar düşünürek bu cihazları üretiyorlar. doğru elektrik kesilmesi bir anda hdd zarar verebilir ama bu süreklilik taşırsa yani günde haftada ayda kesilmesi birşeyi etkilemez. ps4 açıldıgında düzgün kapatılmadı uyarısı veriyorsa ve dolum yapıyorsa bu hdd onarım yapıyor demektir zaten çok büyük bir zarar verse ps4'ünüz açılmaz hale gelir.

kısaca büyütülcek birşey değil. ps4'ünüzü kapattıgınzda fişini çekmenize gerek yok elektrik almıyor cunku sonuc olarak akım gitmiyor ve o fişteki elektrik kabloya enerji vermiyor.
    ps4 bozulur diye korkmanıza luzum yok.

• o zaman ds4 ile ps tuşuna bastıgımda kapalı alet nasıl açılıyor acaba sistemi kapat diyip kapanan alet elektrik çekmiyor diyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

o zaman ds4 ile ps tuşuna bastıgımda kapalı alet nasıl açılıyor acaba sistemi kapat diyip kapanan alet elektrik çekmiyor diyorsunuz

bu sorunuza elektrikci arkadaşlar anca cevap verir detaylı bir bilgi sizi aydınlatabilir. kabaca ve işin espirisiyle size bir cevap veriyorum.

bir arabanın otomatik kapılarını nasıl elimizdeki anahtarlıkla acıyorsak öyle düşünebiliriz. tetikleyen bir sistem vardır. :)
  • Arkadaslar cihazı prize takarken prizde bir iki kere mavi kıvılcım oldu. Power yanar mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 26 Ekim 2014; 20:11:36 >
  • ahmtayd kullanıcısına yanıt
    benim prizde bozuk bi ara prizi kontrol et bugun bende yaptı aynı şeyi ps4'ü takmadım kabloda sorun var prizin herhalde.Bende akşam kontrol edicem prizi
  • Arkadaşlar PS4 ve televizyonu bağlamak için kaçlık UPS gerekiyor ? Şu ürün 2 cihazıda aynı anda açık tutmak için yeterli mi ? 5 dakika tutsa bile yeter sadece cihazı düzgün bir şekilde kapatmak için alıcam, oynamaya devam etmek için değil.

• aykut_celebi kullanıcısına yanıt
    Kaclik ups aldiniz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.