Çok fazla yorum okudum ama aradığım ölçüde yardım alamadım. Bu yüzden konu açarak sorma mecburiyetinde kaldım. Emektar Lg monitörüm 8 senenin sonunda artık kendini bıraktı. Arada elektrik bağlantısı gidiyor, 5-10 kere tak/çıkar yapınca kendine geliyor. Mecburi olarak değiştireceğim. İhtiyacım olan monitöre hem Ps4 hem de Pc bağlayacağım. 2 hdmi, 1 dvi gerekiyor. Şuan kullandığım 21.5' , almaya karar verdiğim 24' Devamlı Ps4/Pc arasında geçiş yapıyorum. Pc'de wow, heartstone oynuyorum ağırlıklı olarak. Ve çok fazla film izliyorum.
Sonuç olarak 1000tl ye kadar çıkabilirim. 144hz almama gerek var mı bilmiyorum. 1150 en az 144hz olanlar. Gerek varsa 144hz almama, mecbur çıkacağım. Baya kararsız kaldım arkadaşlar. Konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
Teşekkürler, iyi forumlar.
naughtymmn
kullanıcısına yanıt
2 HDMI ve aynı zamanda 1 DVI'lı monitör bulmak zor olacaktır.
2 HDMI + 1VGA da olur derseniz asus vn247h modeline bakabilirsiniz, PS4 için hoparlörü de var
quote:
Orijinalden alıntı: erkange
2 HDMI + 1VGA da olur derseniz asus vn247h modeline bakabilirsiniz, PS4 için hoparlörü de var
Yukarıdaki model var mesela, nasıldır bilmiyorum. Hz değerleri, paneller vs derken kafam çorba oldu vallahi. Hem film hem oyunda iyi performans verecek bi cihaz bakıyorum. Hoparlör konusunda sorun yok, z906 ile optik üzerinden bağlı sistemler.
quote:
Orijinalden alıntı: naughtymmn
quote:
Yukarıdaki model var mesela, nasıldır bilmiyorum. Hz değerleri, paneller vs derken kafam çorba oldu vallahi. Hem film hem oyunda iyi performans verecek bi cihaz bakıyorum. Hoparlör konusunda sorun yok, z906 ile optik üzerinden bağlı sistemler.
Biraz geç oldu fakat yine de arayış içindesiniz sanırım kısaca cevaplayayım.
Burada tabii fiyat kriteri var. 1000 Tl demişsiniz. Bende evlenmeden önce PC kullanıyordum. Daha sonra konsol tarafına geçtim. Malum konu
Piyasada TN panel var, IPS panel var,PVA panel monitor pek yok. Filmci iseniz ister TN panel olsun ister en kral IPS panel olsun ikiside olmaz teknik olarak. All in one bir tane ürün malesef yok. Burada yoğunluk oyun tarafında ise bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor. Bende mesela 2 tane panel var, ikisi de üretim teknolojileri olarak çok iyi görüntü veriyorlar fakat oyun işin içine girdiğinde çoğu panele göre en iyi seviyede(lag, tepkime süresi) olmalarına rağmen bir TN panel kadar tepkimeleri hızlı değil.
Eklediğiniz linkteki ürünü ben kullanıyorum. Sizin fiyat skalanıza göre değerlendirilecek bir ürün. Ürün 60 hz Full HD 1 ms olan playstation için üretilmiş bir monitor. Amazon yorumlarına bakabilirsiniz. Gayet başarılı ve objektif yorumlar var. Fazlası playstation için gerekli değil paranıza yazık.
Ama işin içine film derseniz ben burada biraz hassaslaşıyorum malesef. TN panellerde film filan izlenmez. İzleyen izleyebilir herkesin kararına saygım var ama ben izlemem
Ya da en nihayetinde biraz bütçeyi artırıp 1500-2000 TL skalasında IPS panelli bir monitor alıp (3-5 ms arası) ikisini bir arada ortalama bir şekilde götüreceksiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: egeliilkerr
quote:
Orijinalden alıntı: naughtymmn
quote:
Biraz geç oldu fakat yine de arayış içindesiniz sanırım kısaca cevaplayayım.
Burada tabii fiyat kriteri var. 1000 Tl demişsiniz. Bende evlenmeden önce PC kullanıyordum. Daha sonra konsol tarafına geçtim. Malum konu
Piyasada TN panel var, IPS panel var,PVA panel monitor pek yok. Filmci iseniz ister TN panel olsun ister en kral IPS panel olsun ikiside olmaz teknik olarak. All in one bir tane ürün malesef yok. Burada yoğunluk oyun tarafında ise bazı şeylerden ödün vermek gerekiyor. Bende mesela 2 tane panel var, ikisi de üretim teknolojileri olarak çok iyi görüntü veriyorlar fakat oyun işin içine girdiğinde çoğu panele göre en iyi seviyede(lag, tepkime süresi) olmalarına rağmen bir TN panel kadar tepkimeleri hızlı değil.
Eklediğiniz linkteki ürünü ben kullanıyorum. Sizin fiyat skalanıza göre değerlendirilecek bir ürün. Ürün 60 hz Full HD 1 ms olan playstation için üretilmiş bir monitor. Amazon yorumlarına bakabilirsiniz. Gayet başarılı ve objektif yorumlar var. Fazlası playstation için gerekli değil paranıza yazık.
Ama işin içine film derseniz ben burada biraz hassaslaşıyorum malesef. TN panellerde film filan izlenmez. İzleyen izleyebilir herkesin kararına saygım var ama ben izlemem
Ya da en nihayetinde biraz bütçeyi artırıp 1500-2000 TL skalasında IPS panelli bir monitor alıp (3-5 ms arası) ikisini bir arada ortalama bir şekilde götüreceksiniz.
Cevabın için çok teşekkür ederim öncelikle. Dün sipariş vermiştim monitörü.. Modeli Asus VG248QE. Uygun buldum bi yerde. 1200 lira civarı. Ne dersin? Uyar mı bana, iyi midir benim kullanımım için?
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Düşük tepkime süreli Full HD, TN bir monitor almışsınız. 144 hz olayı playstation için fazla bir özellik. 60 hz yeterli. Bilgisayarda oynayacağınız oyunlar oyunların için gerekli bir özellik. Film konusundaki duruşum net TN paneldeki renk paleti ile mutlu mesut bir şekilde ben film izleyemem