Herkese iyi günler diliyorum. Almış olduğum 5. Playstation olmak ile beraber hayatim boyunca böyle bir sorun ile hiç karşılaşmadım. Ama bugün sabahtan sonra canıma tak etti.
Aşırı derecede özellikle pro paketli oyunlarda fan sesi sorunlarının olduğunu biliyordum fakat az sonra izlediğiniz videodan sonra ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksiniz. Ayrıca Sadece buda değil fan kendiliginden kısılıyor ve birden 1400 devir çamaşır makinesi gibi birden hızlanıyor ve insanın aklını aliyor. Eğer normal değil ise servise götürmek istiyorum. Bi bakar mısınız?
Bu ses normal, her proda olan ses. Açar açmaz menüde bu ses geliyorsa sorun var demektir . Sizin cihazın macunu vs değiştimi birazdaha rahatlayacaktır. Ama oyunlarda bu sesi çıkarması normal.
quote:
Orijinalden alıntı: ARTHUR.
Bu ses normal, her proda olan ses. Açar açmaz menüde bu ses geliyorsa sorun var demektir . Sizin cihazın macunu vs değiştimi birazdaha rahatlayacaktır. Ama oyunlarda bu sesi çıkarması normal.
Daha alalı 1 sene oldu. Macun değişimi de olmadı. Acayip yüksek bir ses ya dayanilmiyor.
ARTHUR.
kullanıcısına yanıt
Anormal bu ses uçuyor resmen bende öyle çıkmıyor.
7116 cuh mu? ve tv 4k mı?
NARSİL_BERKAY
kullanıcısına yanıt
Oynadığınız oyun ve çözünürlüğe göre değişsede genel olarak herkes bu sesten şikayetçi . Videodan kesin tespit yapmak zor tabiki ama benim elimden geçenn w taneside hemen hemen aynı sesi çıkarıyor . Özellikle oyunların menülerde fps maximuma çıktığıa için cihaz menülerde daha çok bağırır . Oyun içi biraz daha düşüyor sesi .
Ses olayı oyundan oyuna değişiyor. Bazı oyunlarda inanılmaz fan yüksek devir çalışabiliyor. Bunun oyunların grafikleriyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle oyun menülerinde 3d animasyon var ise ve oyuna geçiş aşamasındaysa oluyor bu olaylar. Mesela God Of War da haritayı açın bekleyin fan zirve yapıyor çünkü arka planda oyun işlemciye yük bindiriyor birde açılan menü var artı yük geliyor.
quote:
7116 cuh mu? ve tv 4k mı?
7116b tv 1080p dostum.
Oyun içide aynı şekilde ful çalışıyorsa normal değil hocam .
Prolar böyle değil mi zaten alet güçlü sonuçta fan da önemli performans için. Rahatsız edici çok tabi. Aşağıda uzak yarı kapalı bir alana konumlandırmak bir nebze sesi uzaklaştırır...
Delta fan ile alakalı bir sorun değil bu. Benimkinde nidec fan vardı aynı böyleydi. Garantisi bitince macun ve pedleri değiştirdim sorun gitti. Senin daha garantin mevcut sanırım şu an için yapabileceğin en iyi şey sık sık konsolun üst cover ını çıkarıp blower ile toz atmak. Sorunu tamamen çözmez ama yüzde 10 farkedecektir fan sesi. Çünkü sorun işlemcinin ısıyı iletememesi sonucu aşırı ısınması ve fanın sınırlarını zorlaması.
Bu sesin nesi normal yapmayın ben de 1 senedir kullanıyorum daha hiç bir oyunda böyle bi ses duymadım.
quote:
Oyun içide aynı şekilde ful çalışıyorsa normal değil hocam .
Oyun içinde biraz kesiliyor menüye geçince basıyor avazı
quote:
Orijinalden alıntı: ilberhoca
Delta fan ile alakalı bir sorun değil bu. Benimkinde nidec fan vardı aynı böyleydi. Garantisi bitince macun ve pedleri değiştirdim sorun gitti. Senin daha garantin mevcut sanırım şu an için yapabileceğin en iyi şey sık sık konsolun üst cover ını çıkarıp blower ile toz atmak. Sorunu tamamen çözmez ama yüzde 10 farkedecektir fan sesi. Çünkü sorun işlemcinin ısıyı iletememesi sonucu aşırı ısınması ve fanın sınırlarını zorlaması.
Peki bu ilerde sorun yaratmaz mi özellikle işlemciye? Garantiye versem değişim alamam mı bu sebepten.
quote:
Orijinalden alıntı: cimbomman
Prolar böyle değil mi zaten alet güçlü sonuçta fan da önemli performans için. Rahatsız edici çok tabi. Aşağıda uzak yarı kapalı bir alana konumlandırmak bir nebze sesi uzaklaştırır...
Özellikle pro paketli oyunlarda çok sıkıntı. Gta 5, GOW 3,Uncharted Nathan Drake collection gibi oyunlarda asla böyle ses yok. Spiderman oynarken bile böyle bu konsol uçuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme