Şimdi Ara

PS4 SİNEMA SİSTEMİ BAĞLAMAK. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: slicer

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Bence elindeki cihazlari ve uzerindeki giris cikislari soylersen herkese cok daha kolayca yardimci olabilir. Yoksa suan da gordgun gibi millet daha elinde ne oldugunu bilmeden, baglanti seceneklerini bilmeden sana bin tane farkli fikir onerecektir.

Haklısınız hocam.Cihaz derken nelerden bahsediyorsunuz ? sorun ben söyleyeyim hepsini.

Mesela ses sistemi ve dvd hep birlikte ev sinema sistemi mi yoksa iki ayri sistemler mi? Ses sisteminde ne tur giris cikislar var? Yoksa hepsi dvd'de mi?

Hocam 5.1 hoparlorler dvd playerın arkasına bağı.Tv ye ek olarak bağlı değil sadece ddvd playerdan görüntü almak icin scartla tv arkasına bağlı o kadar.dvd playerda hdmı cıkısı var mı bilmiyorum sökmem lazım suan sökemiyorum babam aksi biridir tv izlerken birşeylerle kurcalanması sevmiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheCustomizer

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de ses sistemi kullanıyorum. PS4'ü açınca ses zaten sinema sisteminden geliyor. Sen de bu olmuyorsa muhtemelen ses sisteminin blueray/dvd oynatıcısı TV'ye değil de dijitürk, dsmart vs gibi bir set üstü kutusuna bağlıdır.

Yani şöyle olması gerekiyor özetle:
    Ses sisteminin blueray/dvd oynatıcısını TV'ye direk kabloyla bağla (optik, HDMI kabloyu birden bağlayabilirsin)
    PS4'ü açtığın zaman kumandadaki kaynak (source) tuşuna bas, PS4'ün bağlı olduğu HDMI hangisiyse onu seç. TV izlerken de aynısını yap. Ses sistemi otomatik olarak devreye girecek.

Sesin TV'den gelmesini istiyorsan ses sisteminin kumandası üzerinde bir tuş olması lazım (benimkinde tv sound yazıyor) o tuşa basınca ses TV'den gelmeye başlıyor. Bunu yapamadıysan ses sistemini direk kapat ses TV'den gelmeye başlar.

ps4 ü yarın kurucam hocam.Dvd playerin arkasından gelen kablo dijitürke bağlıysa onu söküp tv ye mi bağlayayım ?

ŞUan tv ye dijitürk d smart ve dvd player bağlı.Hd görüntü almak icin tv nın arkasından gelen hdmı kablosunu hdmı coklayıcısına bağladım 4 lü.hem diji ye hem d smarta hd goruntu aktarıyor ama dvd playerda yok ona birşey bağlamadım.yarın dvd playerı sökeceğim ve izleyeceğim yollar nelerdr ? optik kablo falan denilyor

Ben çoklayıcı kullanmadan şöyle yapıyorum hocam.

Bir HDMI kablosu TV - Dsmart arasında
    Bir HDMI kablosu TV - PS4 arasında
    Bir HDMI kablosu TV - Ses sistemi arasında

Ses sistemini direk TV'ye bağladım optik kablo şart değil biraz daha ses kalitesini artırıyor diyorlar ama ben bir fark göremedim. HDMI ile bağlamak daha mantıklı bence çünkü evrensel kumanda kullanıyorsanız (TV'nin akıllı kumandasıyla hem ses sistemini hem set üstü kutularını kullanabiliyorsunuz) HDMI daha sağlıklı çalışıyor, ben de her ikisi birden bağlı hem optik hem HDMI.

Özet olarak hocam ses sistemini TV'ye bağlayın direk. Böylece TV'ye bağladığınız diğer herşey'de ses, ses sisteminden gelir.

Hocam bizim plazma eski tee 2009 dan kalma pioner marka.1 tane hdmı cıkısı olduğu icin mecbur coklayıcı almak durumunda kaldım d smartı alınca.

Suan ses sistemi bağlı hocam.İStersem tv kumandasından 3 e basıp dvd playerı calıstırabilirim.Dvd player arkasında beyaz sarı kırmızı 3 jack girişi ve scart kablosu takılı o kadar.

şimdi ben dvd playeri söküp ps4 u kurcam.kutudan cıkan hdmı kablosunun bi ucunu ps4 e diğer ucunu hdmı coklayıcıya bağladığımda hd görüntü alacağım tamam.Peki sinema sistemini napcam ?

Cahilliğime verin belkide aynı soruları soruyorum ama daha once hic yapmadım böle birşey

Estağfurullah hocam ne demek, istediğiniz herşeyi sorun. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Hocam ses sisteminin HDMI kablosunun bir ucunu çoklayıcıya bağlayın. Umarım olur.

Düzeltme: Hocam tekrar okudum da ses sisteminin HDMI çıkışı yok galiba öyle mi eski bir ses sistemi, öyleyse tv de scart girşi vardır direkt ses sistemini scart üzeinden TV'ye bağlayıp bi deneyin isterseniz. Demek istediğim hocam ses sisteminin TV'ye bağlı olması lazım bunu yapmaya çalışın.

Hocam hdmı cıkısı var mı bilmiyorm hatırlamıyorum söküp bakarım yarın.Suan ses sistemi bağlı tv ye.Dvd playerın arkasında sart bağlı o da tv ye bağlı şuan.

dvd playerı söktüğüm zaman ne yapacağım asıl merak ettiğim nokta bu.Cünkü bildiğiniz gibi ses sistemi dvd playera bağlı doğal olarak.Simdi sökersem nolcak ?

dvd playerın arkasında suan 3 renkli jacklar ve scart takılı.Scartı sökersek haliyle görüntü gitmez ses gelir.Diğerlerinide sökersek( dvd player sökülmüs oluyor) ps4 oynarken ses nasıl gelecek sinema sisteminden ?

Hocam DVD player'ı neden söküyorsunuz. Hem PS4 hem de DVD player TV'ye bağlı olsun.

3 sebepten dolayı istemiyorum hocam.

1 - dvd player bozuk cd leri okumuyor.Hepsi orjinal ve gıcır gıcır ama hep takılıyor 10 sn de 1.

2 - yer sıkıntısı var.

3 - Ps4 de zaten film izlenebiliniyor ne gerek var :)

:) Hocam benim de size bir sorum var.

DVD player ses sisteminin bir parçası ve TV'ye bağlı. Siz DVD player'ı sökerseniz ses sistemini nasıl kullanmayı planlıyorsunuz anlamadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de ses sistemi kullanıyorum. PS4'ü açınca ses zaten sinema sisteminden geliyor. Sen de bu olmuyorsa muhtemelen ses sisteminin blueray/dvd oynatıcısı TV'ye değil de dijitürk, dsmart vs gibi bir set üstü kutusuna bağlıdır.

Yani şöyle olması gerekiyor özetle:
    Ses sisteminin blueray/dvd oynatıcısını TV'ye direk kabloyla bağla (optik, HDMI kabloyu birden bağlayabilirsin)
    PS4'ü açtığın zaman kumandadaki kaynak (source) tuşuna bas, PS4'ün bağlı olduğu HDMI hangisiyse onu seç. TV izlerken de aynısını yap. Ses sistemi otomatik olarak devreye girecek.

Sesin TV'den gelmesini istiyorsan ses sisteminin kumandası üzerinde bir tuş olması lazım (benimkinde tv sound yazıyor) o tuşa basınca ses TV'den gelmeye başlıyor. Bunu yapamadıysan ses sistemini direk kapat ses TV'den gelmeye başlar.

ps4 ü yarın kurucam hocam.Dvd playerin arkasından gelen kablo dijitürke bağlıysa onu söküp tv ye mi bağlayayım ?

ŞUan tv ye dijitürk d smart ve dvd player bağlı.Hd görüntü almak icin tv nın arkasından gelen hdmı kablosunu hdmı coklayıcısına bağladım 4 lü.hem diji ye hem d smarta hd goruntu aktarıyor ama dvd playerda yok ona birşey bağlamadım.yarın dvd playerı sökeceğim ve izleyeceğim yollar nelerdr ? optik kablo falan denilyor

Ben çoklayıcı kullanmadan şöyle yapıyorum hocam.

Bir HDMI kablosu TV - Dsmart arasında
    Bir HDMI kablosu TV - PS4 arasında
    Bir HDMI kablosu TV - Ses sistemi arasında

Ses sistemini direk TV'ye bağladım optik kablo şart değil biraz daha ses kalitesini artırıyor diyorlar ama ben bir fark göremedim. HDMI ile bağlamak daha mantıklı bence çünkü evrensel kumanda kullanıyorsanız (TV'nin akıllı kumandasıyla hem ses sistemini hem set üstü kutularını kullanabiliyorsunuz) HDMI daha sağlıklı çalışıyor, ben de her ikisi birden bağlı hem optik hem HDMI.

Özet olarak hocam ses sistemini TV'ye bağlayın direk. Böylece TV'ye bağladığınız diğer herşey'de ses, ses sisteminden gelir.

Hocam bizim plazma eski tee 2009 dan kalma pioner marka.1 tane hdmı cıkısı olduğu icin mecbur coklayıcı almak durumunda kaldım d smartı alınca.

Suan ses sistemi bağlı hocam.İStersem tv kumandasından 3 e basıp dvd playerı calıstırabilirim.Dvd player arkasında beyaz sarı kırmızı 3 jack girişi ve scart kablosu takılı o kadar.

şimdi ben dvd playeri söküp ps4 u kurcam.kutudan cıkan hdmı kablosunun bi ucunu ps4 e diğer ucunu hdmı coklayıcıya bağladığımda hd görüntü alacağım tamam.Peki sinema sistemini napcam ?

Cahilliğime verin belkide aynı soruları soruyorum ama daha once hic yapmadım böle birşey

Estağfurullah hocam ne demek, istediğiniz herşeyi sorun. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Hocam ses sisteminin HDMI kablosunun bir ucunu çoklayıcıya bağlayın. Umarım olur.

Düzeltme: Hocam tekrar okudum da ses sisteminin HDMI çıkışı yok galiba öyle mi eski bir ses sistemi, öyleyse tv de scart girşi vardır direkt ses sistemini scart üzeinden TV'ye bağlayıp bi deneyin isterseniz. Demek istediğim hocam ses sisteminin TV'ye bağlı olması lazım bunu yapmaya çalışın.

Hocam hdmı cıkısı var mı bilmiyorm hatırlamıyorum söküp bakarım yarın.Suan ses sistemi bağlı tv ye.Dvd playerın arkasında sart bağlı o da tv ye bağlı şuan.

dvd playerı söktüğüm zaman ne yapacağım asıl merak ettiğim nokta bu.Cünkü bildiğiniz gibi ses sistemi dvd playera bağlı doğal olarak.Simdi sökersem nolcak ?

dvd playerın arkasında suan 3 renkli jacklar ve scart takılı.Scartı sökersek haliyle görüntü gitmez ses gelir.Diğerlerinide sökersek( dvd player sökülmüs oluyor) ps4 oynarken ses nasıl gelecek sinema sisteminden ?

Hocam DVD player'ı neden söküyorsunuz. Hem PS4 hem de DVD player TV'ye bağlı olsun.

3 sebepten dolayı istemiyorum hocam.

1 - dvd player bozuk cd leri okumuyor.Hepsi orjinal ve gıcır gıcır ama hep takılıyor 10 sn de 1.

2 - yer sıkıntısı var.

3 - Ps4 de zaten film izlenebiliniyor ne gerek var :)

:) Hocam benim de size bir sorum var.

DVD player ses sisteminin bir parçası ve TV'ye bağlı. Siz DVD player'ı sökerseniz ses sistemini nasıl kullanmayı planlıyorsunuz anlamadım.

Heh işte bende onu bilmediğim icin bu konuyu actım hocam :) Demin dediğim gibi , bilmediğim için direk dvd playerı söküp ps4 e bağlayayım diye düşündüm.Demek ki yanlışmış düşüncem.

O zaman izleyeceğim yol nasıl olacak ?

• Senin dvd playerinda ses girisi varsa da analogdur o nedenle optik-analog donusturucu kullanarak Ps4'un optik cikisindan alacagin sesi analoga donusturup dvd'ye gonderebilirsin, boylece ses hoparlorden cikar.
  • :) anladım hocam derdinizi şimdi. Ses sisteminin DVD oynatıcı kısmı gitsin yerine PS4 gelsin nasıl olsa blueray bile oynatıyor diyorsunuz. Benim de sistemim 5+1, tüm hoparlörler ayrı ayrı blueray oynatıcıya bağlanıyor, bu hoparlörleri TV'ye bağlamak lazım o zaman sorunumuz bu. Bence mümkün değil hocam ama umarım başka arkadaşlar biliyordur, çözümü bulursanız buraya yazın biz de bilgileniriz :)

Çözüm bulana kadar izleyeceğiniz yol DVD oynatıcıyı sökmemek hocam :)
  • quote:

:) anladım hocam derdinizi şimdi. Ses sisteminin DVD oynatıcı kısmı gitsin yerine PS4 gelsin nasıl olsa blueray bile oynatıyor diyorsunuz. Benim de sistemim 5+1, tüm hoparlörler ayrı ayrı blueray oynatıcıya bağlanıyor, bu hoparlörleri TV'ye bağlamak lazım o zaman sorunumuz bu. Bence mümkün değil hocam ama umarım başka arkadaşlar biliyordur, çözümü bulursanız buraya yazın biz de bilgileniriz :)

Evet hocam.

hoparlörlerden gelen kabloların heps idvd playerın arkasına bağlı. tek tek + - seklinde.ek olarak görüntü icinde scart takılı tv arkasına.Ama hdmı cıkısı var söktüm suan dvd playerı isterseniz resim atayım.

ek olarak optical in yazısı ve girişi var nedir bu ? @slicer

• quote:

quote:

:) anladım hocam derdinizi şimdi. Ses sisteminin DVD oynatıcı kısmı gitsin yerine PS4 gelsin nasıl olsa blueray bile oynatıyor diyorsunuz. Benim de sistemim 5+1, tüm hoparlörler ayrı ayrı blueray oynatıcıya bağlanıyor, bu hoparlörleri TV'ye bağlamak lazım o zaman sorunumuz bu. Bence mümkün değil hocam ama umarım başka arkadaşlar biliyordur, çözümü bulursanız buraya yazın biz de bilgileniriz :)

Evet hocam.

hoparlörlerden gelen kabloların heps idvd playerın arkasına bağlı. tek tek + - seklinde.ek olarak görüntü icinde scart takılı tv arkasına.Ama hdmı cıkısı var söktüm suan dvd playerı isterseniz resim atayım.

evet bir fotograf cekebilirsen daha iyi olur.

• quote:

quote:

quote:

Evet hocam.

http://www.hizliresimyukle.com/image/B5WB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 6 Ocak 2015; 21:49:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En kolay kablo kirliligi olmadan, sadece hdmi kablolariyla ses siteminden 5.1 ses alma yontemi HDMI ARC dir.

HDMI ARC destekli bir TV ( yenilerin neredeyse hepsinde var)
    HDMI ARC destekli dvd-bluray ses sistemi (250 tl lik samsung dvd ses sisteminde bile var)

- TV'nizde genelde 1. HDMI , ARC ozellikli olur. Oraya ses sistemini bagliyorsunuz.
    - diger HDMI girislerine konsol, digital tv alici vs. ne varsa bagliyorsunuz.
    - ayarlardan HDMI ARC'i aktif hale getiriyorsunuz.
    - bluray-dvd ses sisteminizi ARC moduna aliyorsunuz
    - TV'de ne izlerseniz ses sisteminde eger yayin 5.1 ise o kalitede, streo ise o kalitede ses alirsiniz.
    - tak cikar, optik kablo falan derdiniz olmaz. Tek kumanda ile sorunsuz ses sistemi.

EDIT: resimden modeline baktim ARC destekli degil, sizin icin arkadaslarin dedigi gibi en kolay cozum TV'niz destrkliyorsa optik cikis ile baglamak. Yoksa sadece Ps4 optik baglantisi yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 6 Ocak 2015; 22:01:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet hocam.

http://www.hizliresimyukle.com/image/B5WB

Senin dvd dedigin sanirim bluray player ve gordugunm kadariyla optik girisi var. Dolayisiyla ps4'un optik cikisindan direk o optik girise bir kablo cekmek isini gorecektir diye dsunuyorum. Tek ihtiyacin bir optik kablo.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pritz21

En kolay kablo kirliligi olmadan, sadece hdmi kablolariyla ses siteminden 5.1 ses alma yontemi HDMI ARC dir.

HDMI ARC destekli bir TV ( yenilerin neredeyse hepsinde var)
    HDMI ARC destekli dvd-bluray ses sistemi (250 tl lik samsung dvd ses sisteminde bile var)

- TV'nizde genelde 1. HDMI , ARC ozellikli olur. Oraya ses sistemini bagliyorsunuz.
    - diger HDMI girislerine konsol, digital tv alici vs. ne varsa bagliyorsunuz.
    - ayarlardan HDMI ARC'i aktif hale getiriyorsunuz.
    - bluray-dvd ses sisteminizi ARC moduna aliyorsunuz
    - TV'de ne izlerseniz ses sisteminde eger yayin 5.1 ise o kalitede, streo ise o kalitede ses alirsiniz.
    - tak cikar, optik kablo falan derdiniz olmaz. Tek kumanda ile sorunsuz ses sistemi.

En kolayi oyle ama sanirim arkadasin televizyonunda tek hdmi girisi var.

• slicer kullanıcısına yanıt
    Aynen baktim attigi resimden modeline ve player'in ARC destegi yok. Tek care tv'de varsa optik cikis veya ps4ten baglanti dediginiz gibi.

• Hocam arkadaş DVD/blueray oynatıcıyı kaldırmak istiyor yer kaplıyor diye, sadece hoparlörleri kullanmak istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCustomizer -- 6 Ocak 2015; 22:04:28 >
  • quote:

Hocam arkadaş DVD/blueray oynatıcıyı kaldırmak istiyor yer kaplıyor diye, sadece hoparlörleri kullanmak istiyor.

Zorlamaya gerek yok hocam olmuyorsa kaldırmasamda olur napalım :)

@slicer

evet hocam bende şimdi gördüm onu.Ps4 ünde arkasında optik girişi var dvd playerında.O zaman ben ps4 ü kurup optik kablo alıp dvd playerın arkasına bağlayayım.

bu sekilde yaparsam hooparlorlerden ses alailirim di mi ? Peki tv den sesi nasıl alırım bilginiz var mı ? Yapmısken hepsini yapayım diyorum ama sart değil tabi. @slicer
  • quote:

Hocam arkadaş DVD/blueray oynatıcıyı kaldırmak istiyor yer kaplıyor diye, sadece hoparlörleri kullanmak istiyor.

Onu unutacak bir kere :) Disk okutmasa bile hoparlorleri kullanabilmek icin playera ihtiyaci var :)
  • quote:

quote:

@slicer

evet hocam bende şimdi gördüm onu.Ps4 ünde arkasında optik girişi var dvd playerında.O zaman ben ps4 ü kurup optik kablo alıp dvd playerın arkasına bağlayayım.

bu sekilde yaparsam hooparlorlerden ses alailirim di mi ? Peki tv den sesi nasıl alırım bilginiz var mı ? Yapmısken hepsini yapayım diyorum ama sart değil tabi. @slicer

Tv'den ses almak derken neyi kastediyorsun tam olarak? Dijiturk ve baska bir cihazdan gelen yayinin sesini mi hoparlorden duymak istiyorsun?

• Hocam o zaman çözüm şu. Daha önceki mesajlarında çoklayıcı kullanıyorum demiştin. HDMI çıkışı da varmış zaten. HDMI'dan çoklayıcıya kablo çekeceksin, ses sistemi TV'ye bağlanmış olacak. Diğer herşeyi de HDMI ile çoklayıcıya bağlayacaksın.

Böylece hem Dsmart hem Digitürk hem de PS4 ses sistemiyle çalışacak. Optik kablo da kullanabilirsin tabi.
  • quote:

Hocam o zaman çözüm şu. Daha önceki mesajlarında çoklayıcı kullanıyorum demiştin. HDMI çıkışı da varmış zaten. HDMI'dan çoklayıcıya kablo çekeceksin, ses sistemi TV'ye bağlanmış olacak. Diğer herşeyi de HDMI ile çoklayıcıya bağlayacaksın.

Böylece hem Dsmart hem Digitürk hem de PS4 ses sistemiyle çalışacak. Optik kablo da kullanabilirsin tabi.

Arkadasin hdmi coklayici dedigi aslinda hdmi switch, yani birden fazla girisi ve bir tane cikisi olan bir cihaz. Dolayisiyla dvd yi switch'e baglamasinin pek bir anlami yok.
  • quote:

quote:

quote:

@slicer

Tv'den ses almak derken neyi kastediyorsun tam olarak? Dijiturk ve baska bir cihazdan gelen yayinin sesini mi hoparlorden duymak istiyorsun?

Evet hocam aynen dediğiniz gibi.Sinema sistemi hep calıssın.Diji ve d smart izlerken ps4 oynayıp ps4 de film izlerken falan

• TV'nin tek bir tane HDMI girişi varmış hocam, switch'e bağlamayacaksa optik kablo alması lazım tabi TV'nin optik kablo girişi varsa.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.