Şimdi Ara

PS4 - TV- SES SİSTEMİ BAĞLANTILARI HK. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
12.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kullandığım sistem LG904 ta

http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-HT904TA-dvd-ev-sinema-sistemi
  • Hdmi bağlantının optic bağlantıdan daha kaliteli olduğunu bilmiyordum nedense ses ışık ile iletildiğinden optic çok daha kaliteli sanırdım, teşekkürler bilgilendirme için...
  • french press kullanıcısına yanıt
    Aslında bana sorarsanız ilk yaptığınız bağlantı şekli en iyisi. Hdmi'dan amfiye girip tv'ye hdmi aracılığı ile çıkış yapmak. Ancak bu tarz paket ev sinema sistemlerinin amfileri görüntüleri ne derece işleyip tv'ye gönderir bunu bilemiyorum. Olmadı dediğiniz gibi görüntüde kayıp olduğunu düşünüyorsanız, görüntüyü direk olarak tv'ye iletir, sesi ses sisteminden alırsınız. Ben evin salonunda http://forum.donanimhaber.com/m_46597925/tm.htm bu seti kullanıyorum. Tüm cihazlarım ile (ps3, uydu alıcı, blu-ray player) hdmi ile avr'ye girip, hdmi ile tv'ye çıkış yapıyorum. Sanki görüntüde bir miktar düzelme oluyor gibi geliyor ( bu durum psikolojik de olabilir)

Kendi odam da ise ps3'ü genelde burada kullanırımhttp://www.pioneer.eu/eur/products/archive/HTP-071/page.html bu seti kullanıyorum. Bağlantılar yine aynı şekilde.

Tabi ki paket ev sinema sistemlerinden çıkan bir amfinin, ev sinema amfisi gibi bir performans sağlamasını bekleyemeyiz. Ayrıca diğer sorunuza gelince DTS , dolby digital'den daha kalitelidir.

• jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    hocam sizin sistemler çok profosyonelmiş güle güle kullanın :)
    ilk bağlantı şekli evet dediğim gibi psikolojik olabilir sonradan denediğim de her bağlantı şekli aynı görüntü veriyor gibiydi..
    Bir de şöyle bir var, ps4 dolby true hd, dts hd desteklese de ses sistemim sadece dolby digital ve dts destekliyor , bu yuzden hdmi ya da optic olması farketmez benim için dimi?
  • İyi niyetlerin için teşekkür ederim. Sende sistemini ve özellikle ps4'ünü güle güle kullan. Ben daha ps4 almadım daha kararsızım belki ilerleyen zamanlarda. Soruna gelince bu konuda uzman birisi değilim ama dts ve Dolby Digital için hdmi veya optik kablo arasında fark olacağını sanmıyorum. Olsa bile öyle abartılacak bir fark olmaz diye düşünüyorum. Bence bunlara bu kadar takılmayın ps4'ün keyfini çıkarın
  • kardeş benim ps4 te nba2k14 oynarken miami heat te mesela crihtsmas formasını seçerken veya diğer takımlarda ki farklı formaları adam yok oluyor takım seçiminde.sonra X e basınca oyun donuyor.uygulamayı kapat deyince de CE 34878-0 error veriyor.ayrıca 1.60 güncellemesini kurduktan sonra da oyunda ses kesilmeleri olmaya başladı.
  • Arkadaşlar bende nba2k14 yükseltme sürümünü ps4 konsola indirdim yaklaşık olarak 46 gb:/ büyük bir hevesle açtım oyunu menüde görüntüde hiçbir problem yok ancak oyun içi seslerde ara ara kesilme takılmalar oluyor gerçekten sinir bozucu birşey. görüntü tv ye hdmi ile bağlı. tvden harici hoparlörü işaretledim. ps4 sistemi de logitech z906 ya optik çıkış ile bağlı. ayrıca ps4den ses çıkışını optik çıkış olarak ayarladım. ama sorun hala devam ediyor. bu arada 906dan kaynaklı olabilecegini düşünerek optik çıkışı tv ye verdim ama düzelmedi:/ bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • ciways kullanıcısına yanıt
    o oyun problemli, aynısı bende olmuştu sonye mail attım para iadesi aldım
  • Kardeş mail attığın adresi alabilir miyim senden?
  • ciways kullanıcısına yanıt
    https://support.us.playstation.com/app/contact_options/

canlı chatten görüşmüştüm.
  • Ps4 için değil de ps3'te optic kablonun bir ucunu tvye ,bir ucunu da receivere bağlıyorum..Ps3 'ü hdmi ile tvye bağlıyorum..Ps3 ile receiver arasında herhangi bir optic kablo yok..Ps4 te de durum ,benzer şekildedir..Bu şekilde optic kabloyu, kullanım yerlerine göre Xbox a, ps3'e teker tekere takıp ,çıkarmak zorunda kalmıyorum..Hangi konsol aktifse, ses sisteminden ses alabiliyorum..
  • Hocam ses sistemini tv ye optikle bagla.daha sonra tv sesinide hdmi ile bagladigin her aygitin sesinide ses sisteminden en temiz şekilde alırsın zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemilker

Hocam ses sistemini tv ye optikle bagla.daha sonra tv sesinide hdmi ile bagladigin her aygitin sesinide ses sisteminden en temiz şekilde alırsın zaten

Aynen
  • Blu-ray filmler için HDMI'dan bağlamak şart çünkü DTS-MA,Dolby TrueHD gibi ses formatları sadece blu-ray filmler'de var ve HDMI'ın bant genişliği optik kablo'dan çok daha yüksek oranda data taşıyabilir o yüzden tek yol HDMI bağlantısı ama oyunlar için optik bağlantı yeterli olur, onlar sadece dts ve klasik Dolby destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 19 Şubat 2014; 15:56:19 >
  • Benimde bir sorum olacak heryerde aradim ama net bi cevap bulamadim.
    kullandigim ps3 LG marka ev sinema sistemine dogrudan hdmi ile bagli hem ses hemde goruntuyu tek kablo ile halletmis oldum. Ses mukemmel olmakla birlikte goruntu ile ilgili bi sikinti olup olmadigini anlayamiyorum ilk mesajda arkadasinda yazdigi gibi psikolojikte olabilir ancak ev sinema siteminin goruntu ayarlarinda sadece 24 hz ve 50 hz seceneklerini gorunce merak ettim .Merak etmemin sebebi god of war gibi oyun ps3 te 60 fps de calisir ve acaba 50 hz olan sistem 60 fps de calismasina engel oluyormudur yada olmasa bile goruntu de gecikme oluyormudur.

Eger ps3 u hdmi ile tv ye, optikle de sinema sistemine bagla derseniz onuda denedim ama cok enteresan birsey oluyor .Mesela ps3 menusunde gezerken klik sesleri gelir, optikle bagli oldugunda bu ses 3-4 saniye sonra kesiliyor biraz bekleyip kumanda ile menude tekrar dolsmak istedigimde ses geliyor ve yine gidiyor.

Denemedigim sey kalmadi ve pes ettim en son sizlere danismak istedim yardimci olursaniz cok sevinirim

• yardim edecek yok mu?
  • merhaba,
    benimde ps4 ses sistemi ile ilgili bir sorum olacak.

Öncelikle Samsung 40C750 TV kullanıcısıyım. Bu televizyonun Optic çıkışı var.
    Almayı düşündüğüm ses sistemi ile ''tak-çıkar'' yapmadan Tivibu (Digitürk, yada uydu da olabilir ilerde), PS4 ve USB'den bağladığım filmlerin sesini alabilirmiyim ?

Almayı düşündüğüm sistem buna uygunmudur ? (LG BH7530 5.1 Blu-Ray 3D Kablosuz Ev Sinema Sistemi)
    Bir de bağlantısını nasıl yapabilirim ? (Optic kablo ile LG-Samsung , HDMI ile PS4-Samsung düşünüyorum ?)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • french press kullanıcısına yanıt
    ps4 te scart girişi ile baglantı saglayan kablo yok sanırım?
    ben hoparlorumu o kablo ile baglıyodum
    optic olmadıgı için
  • Selam millet,

Geçtiğimiz aylarda bilgisayarımı satarak PS4 aldım herşey çok güzel fakat şöyle bir sorunum var, monitörüm Samsung S23A550H modeli çok güzel bir monitör çok memnunum fakat üzerinde hoparlör çıkışı yok ve evimde Vestel ht cube 9 5+1 ses sistemi var bunu PS4 veya monitöre bağlayamıyorum mecburen Dualshock 4 cihazının ses çıkışına takıyorum ondada ses kalitesi düşüyor ve mikrofonu kullanamıyorum PS4 sisteminin üzerindeki ses çıkışına veya monitöre giden hdmi kablonun arasına bir cihaz takarak ses çıkışını ayırma imkanım varmı yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden Teşekkürler.
  • benim sorunum şu lg om4560 bluethoot ses sistemi aldım . bu sistemle iphoenumu macmimi ve apple tv ile ses bağlantısı yapıyorum kablosuz ama malesef ps4 ile yapamıyorum. cihaz listede yok diyerek bağlanmıyorum. usb dongle lar ile bu sorunun çözeebildiğini okudum . ama nasıl bir dongle almalaıyım bilgisi olan varmıdır acaba aşağıdaki linkte örnek bir dongle var onu alsam olur mu
    acaba.
    http://www.ebay.com/itm/Wireless-Bluetooth-V4-0-USB-Dongle-Adapter-Game-Use-Accessories-for-PS4-NEW-3RH9-/311436009666?hash=item48830860c2:g:PGMAAOSwDNdV4~55

buna benzer ürünlerde 3RH9-3R0N-3R07 gibi kodlar var bunlardan almam gereken hangisidir acaba . teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.