Şimdi Ara

ps4 ve xbox8 de darboğaz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nightwish34

quote:

Orijinalden alıntı: marfoglu

quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

of ulan of.

Benim yazıda konuda ofluk olmus ben bile sasırdım ne yazmısım diye ona sahip buna sahip kime be anlatıyorsak.

Adam milletide trollemiyor isin kptudu birye xbox 8 nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir ara lafı çıkmıştı Xbox'un adı Xbox 8 olacak deniyordu. Daha doğrusu Xbox Infinite yani sonsuzluk. Batı kültüründe sonsuzluk 8 rakamına benzeyen bir sembole sahip. o yüzden Xbox 8 de mümkün.

Darboğaz ise tam komedi. Hala konsola PC mantığı ile yaklaşmakta ısrar ederseniz işte böyle mantıksız sorular çıkar. PC'de oyun oynarken arkada bir sürü program çalışmaya devam eder. Konsol ise sadece oyuna odaklanır. Üstelik konsol oyunu mevcut mimariye özel yazıldığından donanımı çok çok daha verimli kulanır. PC tarafında ise oyun binlerce farklı donanım kombinasyonuna uyum sağlamak zorunda olduğundan aslında donanım gücünün ciddi miktarı boşa gider. Konsolda yazılımın kullanacağı işlemci bellidir, komut seti bellidir, GPU bellidir, Ram bellidir. Nokta atışı yapar ve optimum verimi alırsınız

Eğer konsol PC ile aynı mantıkta çalışsaydı millet 3 sene önce PS3'lerini çöpe atmaya başlardı. O yüzden darboğaz falan olmaz merak etmeyin.

• vurmayın artık adam öldü
  • consol ve pc arasındaki temel fark.

pcde 8 çekirdek de olsa oyunlar 2 çekirdek kullanır, 6 çekirdek yatar hiç bir iş yapmaz, ekran kartının fonksiyonlarını çoğu kullanılmaz direct x neyi desteklerse genel sınır o dur, arka planda 1 - 2 gb ram kullanan sistem dosyaları vs. çalışır durur (network hizmet, paylaşım hizmeti, güvenlik katmanı, yazıcı kuyruklama hizmeti, com+ olay püsürü v.s. v.s. ) , işletim sistemi ekran kartı hafızasını kullanmaya devam eder,

consol da 8 çekirdek varsa cpu optimizasyonu tamdır tüm çekirdekler ve komut sistemleri sonun kadar kullanılır, ekran karıtının tüm fonksiyonarı sonuna kadar kullanılır, işletim sistemi en temel seviyede oyunu çalıştırmak dışında bir fonksiyon yoktur.

darboğaz için mantıklı bir cevam verecek olursak,

pc de işlemciyi oyun tam kullanmazken ekran kartını tam kullanırsa bir de cpu yarım yamalak çalıştığından ekran kartının hesaplama yapabileceği hızdan daha düşük hızda veri gönderebiliyorsa o noktada darboğaz olur, kullanıcı test etmediği sürece ( gpu ve cpu nun çalışma oranları incelenerek anlaşılık cpu %100 ken gpu %40 da geziyorsa orada dar boğaz vardır denilir, ekran kartının verebileceğinden daha düşük fps vermesi ile sonuçlanır ).

1 oyunda darboğaz yaptığı söylenen işlemci tek çekirdek desteğine sahip bir oyunda darboğaz yaparken 2 veya 4 çekirdek destekli bir oyunda darboğaz gözlenmeyebilir, kısacası darboğaz yanlızca cpu nun gücüne değil oyunun cpuyu nasıl kullandığı ile alakalı da oluşabilecek bir sorundur. amd lerin tek çekirdekteki işlem gücünün düşük olması ile alakalı olarak intelde görülmeyen oyunlarda görüldüğü için amd darboğaz yapıyor söylentisi oluşmaktadır.

konsollarda ise pc deki gibi her donanımda çalışacak oyun yazmak yerine var olan sistemlerde maksimum performans alınacak şekilde tek donanıma göre oyun yazıldığından donanımların birbiri ile uyuşmaması problemleri oluşmaz, kısacası amd değil cyrix işlemcisi olsa dahi bu tip bir problem gözlemlenmez.

ayrıca consollarda 200 300 fps alsın diye oyun da yazılmaz genel oyuncu kitlesi bu oyunları tv ekranında oynayacağından 50-60 fps göstermesi hedeflenir oyun 3d gözlükle oynanak ise max 120 fps olması yeterli olacaktır. Zaten yazılımın donanımsal uyum sıkıntısı olmadığından bu değerlere de rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: strider_venom

yoksa akıllı telefonlar akılsız mı

Hahahahahahaa
  • şimdi optimizayon vs deyince insan ms senelerdir neden sadece oyun için optimize edilmiş bir misal windows hede hödö game edition gibi bir sürüm çıkarmıyor diye düşünüyor .office edition olur içinde office olur internet mail olur fazla ıvır zıvır olmaz starter hesabı bir sürüm olur,profesyonel işlerle uğraşanlar için pro sürümü olur,fiyatı da içeriği de ona göre olur. bir de game edition olur dibine kadar dx d3d optimizasyonlu oyun üreticileri de allahına kadar abanır kodu programlamayı...gereksiz ot püsür de çıkarılmıştır mesela ne hafızada nede işlemcide en ufak gereksiz meşguliyet olmaz falan...herkes memnun.ama ms bu herkesi memnun ederse bi yerine bişi olur onun için yapmaz böyle,doğru...
  • xbox da bulldozer mimarili bi işlemci yok zaten.

Konsolda, PS3'de de bütün SPE'leri yeterince kullanabilen bi sürü oyun bulamazsın zaten
  • konsolları hala özel geliştirilmiş çağın ötesinde makineler gibi göreneler var ama yeni konsollarda özel hiç bir şey olmadığını göremiyorlar maalesef.
    ps4 için açıklanan donanımla full+ full oyun pc topluyorun desen gülerler
    daha önceden benzer bir deneyim yaşandı, bkz xbox, intel pentium3 + nvidia gf3, kaldıki xboxda kullanılan donanımı çağına kıyaslama yaparsak ps4 için açıklanandan daha üst seviye sayılır.
    ben bu işlemci ps4e darboğaz yapar demedim ama bu işlemciyi oyun pc için alıyorum desem darboğazcılar hemen çıkardı ortaya, şimdi neredeler
  • Intelin oyun performansi amd den daha iyi bi kere i3 bile 8150 den daha iyi fps veriyor amd kesin darbogaz yapar haci i3 2100 koysalardi hatta pentium g960 koysalar bile daha iyidi. Yaninada ozellestirilmis hd4000 gpu koyarlardi olurdu... Yada amd koyacaklardilarsa 8350 yada opteron 6272 falan koyup yaninada 7970 ghz yada en kotu asus 7950 direct cu II falan koymaliydi. AMD
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.